Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24884
De la 07 Ianuarie 2003
122884951

Capcanele din trotuar ale societăţii Apa Grup

  • 13 February 2008, 23:00
Pe anumite porţiuni ale Bulevardului Eminescu din botoşani, lucrările la trotuarul amprentat s-au finalizat. Numai că, finalizarea acestor lucrări s-a făcut fără a se corela şi cu lucrările societăţii Apa Grup, care are de-a lungul acestor trotuare mai multe guri de canal neamenajate. Cea mai deranjantă porţiune, dar şi periculoasă pentru pietoni, este cuprinsă în zona apropiată Sălii polivalente. Mai exact porţiunea de trotuar din faţa sediului societăţii Hidroplast şi a maiestuoasei clădiri din sticlă şi beton ridicată de omul de afaceri Viorel Dănuţă.
Pe această porţiune de trotuar se află două guri de canal a căror amenajare nu s-a finalizat încă din toamna anului trecut, după cum ne-a explicat un locatar, vecin cu sediul societăţii Hidroplast. „De astă toamnă am reclamat la Prefectură şi primărie pericolul care-l reprezintă aceste guri de canal aflate chiar în mijlocul trotuarului, dar n-a venit nimeni la faţa locului şi nici măsuri nu s-au luat” – susţine locatarul.
Aceste cămine de apă cu guri la nivel de trotuar sunt din plastic de culoare galbenă, semn că prin culoarea folosită s-a dorită să se atragă atenţia trecătorilor. Numai că la vreme de noapte culoarea avertizoare nu ajută la nimic. Noaptea toate pisicile sunt negre, spune un proverb mai vechi.
Una din guri este la nivelul trotuarului, fără capac de protecţie şi greu de observat (foto). Poate că la vremea când a fost montată o fi având şi capac, dar cum acesta era tot din plastic, şi aplicat prin înfiletare fără vreun mijloc de siguranţă, a fost furat. Căminul fără capac este pe jumătate plin cu gunoaiele aruncate de trecători sau de locatarii din zonă.
Celălalt cămin stă înfipt în mijlocul trotuarului, iţit cu vreo jumătate de metru deasupra acestuia. Cei care l-au montat n-au ţinut cont de cota zero a trotuarului, aşa că gogoloiul, cum se poate vedea şi din a doua fotografie, a devenit o piedică periculoasă pentru neatenţi. Poate că văzând fotografia, conducerea societăţii Apa Grup, posesoarea acelor cămine – guri de canal se va interesa ce „meşteri” au montat acele structuri din plastic şi-i va trimite la vreo reciclare. Şi acest cămin este plin cu gunoaie (foto 3).
Locatarii de-o parte şi de alta al Bulevardului Eminescu au suportat toată toamna şi iarna, cu mult stoicism, noroaiele generate de şanţurile Termicii. Mulţi au căzut prin aceste şanţuri, dar nu s-a înregistrat nici un accident mai grav. Însă, dacă vreun trecător neatent va cădea în capcana gurilor de canal, consecinţele vor fi echivalentul unei nenorociri, a unei tragedii ce se poate solda, dacă nu cu pierderi de vieţi, cu mutilări fizice da.
Cei aşa greu, domnilor de la Apa Grup, să remediaţi aceste neajunsuri, care nu cer bani, cer pricepere? (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă (IV)
Pudica, susţine violul!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (L)
(Ioan Rotundu)
Şi-a tras poliţie comunitară fictivă
Poliţiştii comunitari fac exerciţii de filmare
„Mie nu îmi place să violez şi nici să fiu violat”
a declarat prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu
Ciuştea nu vrea ca Botoşanii să aibă parc
Găştile de cartier nu sunt atractive pentru poliţiştii comunitari
Din biroul, Ciuştea priveşte cum PNG-ul se umflă optimist
Priveşte la ciolanul cu fonduri europene, dar altfel
Şeful comunitarilor va confisca cerşetorilor banii din cerşit
Mod de a împrăştia protestatarii
Horoscop
Măsuri de prevenire a publicităţii înşelătoare
”Căinţa” lui Tengiz Abuladze, la Pro Cinema
Indienii luptă încă o dată cu “feţele palide”
O groază de oportunităţi de angajare
Ţiprigan se bagă în seamă cerând demisia ministrului Adomniţei
La Spicul 2 Dorohoi laptele duhneşte a acru
Botoşănenii pot munci la ferme în Marea Britanie şi Danemarca
Primăriile întârzie plăţile salariilor dascălilor
23 de profesori pensionari au primit prelungire de activitate
Comunicat E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog