Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
11113
De la 07 Ianuarie 2003
70909081

„Cartierul meu – mai verde fără PET!”

  • 7 February 2008, 23:00
Aceasta este denumirea proiectului cu care reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani s-au prezentat la Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile în faţa unei comisii de evaluare cu scopul obţinerii unei finanţări nerambursabile. Proiectul constă în organizarea unei campanii de educare şi conştientizare a populaţiei din cartierul Primăverii din Botoşani şi cartierul Gheorghe Doja din Dorohoi, în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje de tip PET.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), Narcisa Dumitriu campania va fi organizată cu sprijinul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Consiliul Judeţean, primăriile municipiilor Botoşani şi Dorohoi precum şi organizaţiile neguvernamentale „Grigore Antipa” Botoşani şi A.T.I.C.A.S Dorohoi. „Campania se va derula pe o perioadă de şase luni, în perioada martie –august 2008 şi va fi implementată unitar şi monitorizată de Unitatea de implementare a proiectului. Pentru fiecare municipiu se va desemna un coordonator teritorial”, a declarat Narcisa Dumitriu.
Grupurile ţintă ale campaniei sunt atât populaţiile din cele două cartiere cât şi elevii din cinci unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani şi două din municipiul Dorohoi. Pentru a participa la proiect vor fi cooptate şi şcolile existente pe raza celor două cartiere, precum şi operatorii de salubritate din cele două municipii. Elevii vor fi organizaţi în echipe, ce vor fi coordonate de profesori şi de membrii celor două organizaţii neguvernamentale. Acestea din urmă vor organiza întâlniri de prezentare a proiectului şi rolul organizaţiilor de tip neguvernamental în dezvoltarea societăţii civile. Elevii vor participa şi la un concurs în urma căruia se va stabili mascota campaniei, numită „PETTY- prietenul meu!”.
După alegerea acesteia se va organiza şi un marş de prezentare a mascotei PETTY şi de promovare a obiectivelor proiectului în cele două municipii. „Campania va viza dezvoltarea simţului civic al locuitorilor implicaţi, elevi şi maturi, oferirea unui exemplu de participare a tuturor locuitorilor celor două municipii din judeţ la dezvoltarea durabilă a localităţii, reducerea poluării şi protejarea esteticii urbane”, a adăugat purtătorul de cuvânt al APM, Narcisa Dumitriu. Bugetul proiectului este de 5.512 euro, din care 10% reprezintă cofinanţare din partea primăriilor Botoşani şi Dorohoi. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (III)
În astă seară, să ţinem pumnii pentru Bianca!
Ţurcanu este dispus să îşi dea demisia
Şefimea şi prostimea definite de Marcu
Ţărăniştii sunt gata să candideze ca independenţi
Furtună se plânge că-i sunt momiţi membrii partidului
Obiecte arheologice ale Muzeului vor fi expuse în străinătate
„De la lume adunate şi înapoi la lume date”
„Există suficientă birocraţie şi în Uniunea Europeană”
este de părere directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Lucica Pârvan
Program TELE'M Botoşani, vineri, 8 februarie
Concert organizat de către Filarmonica de stat Botoşani
Comunicat de presă
Costică Macaleţi îi plânge de milă actualului prefect
Şcoala populară de arte – locul în care visele devin realitate
Ţiprigan are probleme cu proiectul pachetului de legi din învăţământ
Prefectul a vizitat Vama de la Racovăţ
AJOFM şi-a chestionat angajatorii
Elevii de clasele V-VIII primesc de luni corn şi lapte
Horoscop
Urgent femei pentru Anglia şi Irlanda, condiţii avantajoase
Între cer şi pământ…
Comentariul comentariilor (XLV)
(Ioan Rotundu)
Garda de Mediu şi Direcţia Agricolă vor verifica siturile contaminate
O judecătoare i-a sporit averea lui Tonino cu două milioane de euro
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă