Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
529
De la 07 Ianuarie 2003
122886178

Casa Judeţeană de Pensii Botoşani - Comunicat de presă

  • 16 January 2016, 23:00
Casa Judeteana de Pensii incepe in luna ianuarie recalcularea drepturilor de pensie pentru persoanele care au lucrat in conditii deosebite si special de munca, pensionate inainte de data de 1 ianuarie 2011.
Persoanele care au lucrat în condiţii grele de muncă şi s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011 vor beneficia, incepand cu 1 ianuarie 2016, de o majorare a pensiilor, conform dispozitiilor Legii nr. 192/2015 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Astfel, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/sau condiţii speciale, potrivit legii, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade .
Aceste categorii de persoane vor beneficia de o creştere a punctajelor anuale realizate după cum urmează: 50% pentru perioadele în care au lucrat în grupa I de muncă sau în condiţii speciale; 25% pentru perioadele în care au lucrat în grupa a II-a de muncă sau în condiţii deosebite.
Măsura se aplică celor pensionaţi înainte de 1 ianuarie 2011, care nu u beneficiat deja de alte majorări ale punctajelor anuale în baza altor acte normatice, respectiv OUG nr. 100/2008; Legea nr. 218/2008; articolului 78Č din Legea nr. 19/2000; articolului 169 din Legea nr. 263/2010; majorării punctajului pentru perioadele realizate în condiţii speciale după data de 1 aprilie 2001.
Precizam că nu au făcut parte din categoria pensionarilor care au beneficiat de majorările mai sus menţionate, pensionarii pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă prevăzută de acte normative cu caracter special (ex: minerii care au avut cel puţin 20 ani în subteran, asiguraţii care au desfăşurat stagii de cotizare în zona I de radiaţii - minim 15 ani şi II de radiaţii - minim 17 ani, persoanele care au beneficiat de pensie datorită stagiilor de cotizare realizate în condiţii de handicap preexistent calităţii de asigurat, persoanele care au beneficiat de pensie datorită stagiului de cotizare realizat în condiţii special.
Daca în urma recalculărilor vor rezulta puctaje medii anuale mai mici, pensionarilor le va fi menţinut actualul punctaj mediu anual şi, implicit, cuantumul pensiei pe care o primesc. "Drepturile de pensie recalculate vor fi acordate cu incepere de la 1 ianuarie 2016 indiferent de data la care se va face recalcularea, cu precizarea ca, procesul efectiv de recalculare se va derula, in conformitate cu prevederile legii nr.192/2015, pe o perioadă de doi ani” declara directorul executiv al CJP Botosani, Marius Constantin Budai.
Compartiment Comunicare CJP Botosani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Degetele de pui
Bancul zilei: Plăcere morbidă
Horoscopul zilei de 16.01.2016
Botoşani. Dezastrul administrativ dfin cultura municipiului Dorohoi
Franta: "Accident grav" in timpul unui test terapeutic,
o persoana este in moarte cerebrala
DNA a facut perchezitii la sediul UNPR
Procurorii suspecteaza deturnarea unor fonduri stranse pentru sinistrati - surse
Uragan in Oceanul Atlantic, primul format in luna ianuarie in ultimii 78 de ani
12 militari americani disparuti,
dupa ce doua elicoptere s-au ciocnit in largul arhipelagului Hawai
Rusia: Moneda nationala isi continua caderea libera, euro depaseste 84 de ruble
Bursa din Moscova cade cu aproape 5%
UNPR, despre ancheta DNA
Petrolul coboara sub pragul de 30 de dolari si evolueaza la minimele ultimilor 12 ani
Amenintarile cibernetice la adresa Romaniei
De la hackeri si programe care iau datele de pe computere pe post de ostatic, la atacurile care provin din Rusia si China
Emiunescu omagiat de către şcolile din Miorcani şi Viişoara
Barbat ranit intr-un incendiu, la Broscauti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog