Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26165
De la 07 Ianuarie 2003
122911814

Casa Judeţeană de pensii Botoşani – Comunicat de presă

  • 11 February 2016, 23:00
Casa Naţională de Pensii dispune de un serviciu electronic prin care persoanele înregistrate pot accesa în timp real informaţii referitoare la stagiul de cotizare realizat precum şi data pensionării.
Orice persoană interesată să afle câţi ani mai are până la ieşirea la pensie sau care este stagiul de cotizare realizat pana acum poate afla aceste informaţii online si in mod gratuit, printr-un serviciu electronic al Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), la adresa https://www.cnpp.ro/home, accesând fereastra intitulată "De ce să îmi fac cont?" şi urmând procedurile indicate.
Pentru a obține un cont online pe portalul CNPP trebuie completat un formular în care vor fi înscrise informațiile de identificare a utilizatorului și date despre alte persoane fizice sau juridice pe care posesorul contului le va putea administra. Adresa de email furnizată de cetățean în cadrul formularului va reprezenta utilizatorul de conectare la serviciile electronice gratuite www.cnpp.ro.
După completarea cererii, aceasta trebuie tipărită și semnată. Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul casei de pensii teritoriale de care aparține, împreună cu actul de identitate personal și documentele justificative pentru fiecare persoană terță căreia îi va administra documentele. Pe baza cărții de identitate, cererea va fi procesată de către un reprezentant al casei teritoriale de pensii, iar din acel moment solicitantul poate primi acasă, la adresa de email indicată, un cont și o parolă de utilizator în baza căreia va putea accesa informațiile personale.
De menționat că solicitanții care dețin astfel de conturi pot afla informații referitoare la stagiul de cotizare realizat doar după data de1 aprilie 2001. Alte informații care pot fi aflate prin intermediul portalului sunt cele referitoare la data ieșirii la pensie, în funcție de data nașterii, fara insa a fi oferite amănunte privind nivelul pensiei.
categorie de informații de mare interes pentru utilizatorii persoane active, sunt cele referitoare la pilonul II de pensii administrate privat. In plus deținătorii de conturi mai pot afla dacă angajatorul a depus declarațiile nominale și care este nivelul contribuției acumulate în conturile individuale. De precizat ca de curând portalul a fost dezvoltat și pentru pensionari, astfel că aceștia pot descărca și completa toate modelele de cerere pentru toate categoriile de pensii, accidente de muncă și boli profesionale. Pana la aceasta data, 117 botosaneni au conturi deschise pe portalul CNPPP, după ce au urmat procedura descrisă mai sus și au făcut cerere la sediul CJP Botosani”a directorul executiv, Marius Constantin Budai.
Compartiment Comunicare CJP Botosani,
Brindusa Russu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Mic calambur sexual catolic
Reţeta zilei: salată cu ton şi fasole boabe roşie
Horoscopul zilei de 12.02.2016
BCE va decide in perioada urmatoare daca renunta sau nu la bancnota de 500 de euro
Romanii vor putea plati online orice taxe si impozite,
atat la bugetul de stat cat si la cele locale
Prognoza meteo pentru vineri si sambata
Frica pe pietele mondiale, investitorii cumpara disperati obligatiuni de stat si aur
Gorghiu: Vom ataca in instanta Hotararea Guvernului privind alegerile locale
Dacian Ciolos, dupa o intalnire cu ministrul economiei:
Companiile de stat au fost lasate in deriva
Averea noului sef ANAF, Daniel Diaconescu
Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in cazul judecatoarei Camelia Bogdan
Elevii din Constanta au cerut in instanta ca Ministerul Educatiei
sa le dea manuale gratuite elevilor de clasele a XI-a si a XII-a, asa cum prevede legea
De ce este Busoi candidatul perfect. Doar pentru Iohannis
Premierul Dacian Ciolos l-a demis pe seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu
Fizicienii anunta prima detectare directa a undelor gravitationale
Botoşani: Incompetenţa administrativă a primarului de Flămânzi a pus lacăt pe uşa Casei de cultură
Primăriile orăşeneşti se duc pachet la PSD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog