Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5094
De la 07 Ianuarie 2003
123128665
pnl

Castelul privat din Elvetia al lui Bogdan Buzaianu a fost scos la vanzare

  • pentru 7,4 milioane de euro in timpul anchetei DNA
  • 21 October 2015, 23:00
Exclusivistul castel din Elveția în care a domiciliat în ultimii ani Bogdan Nicolae Buzăianu, magnatul pieței de energie românești, cunoscut și sub sintagma "cel mai deștept băiat din energie", a fost scos la vânzare de trei săptămâni, în regim de urgență, de importanta companie imobiliară elvețiană Direct Investment, așa cum o arată chiar datele publicate de companie.
Din Octombrie 2005, magnatul energiei, Bogdan Nicolae Buzăianu, și-a declarat în mod oficial domiciliul în Elveția, Fribourg, De Castellaweg 37, Schloss 3280 Greng, în capitala cantonului cu același nume, în micuța, cocheta și bogata localitate elvețiană de nord- est Greng cu doar 180 de locuitori, și ea aflată în regim de paradis fiscal.
Numai că fix la această adresă indicată de Bogdan Nicolae Buzăianu în multe documente ale firmelor sale cât și în acte oficiale ale statului român ( Fribourg, De Castellaweg 37 și/sau 51, Schloss 3280 Greng) se așterne unul din puținele castele private și prestigioase ale cantonului elvețian, Castelul Greng.
Castelul Greng, întins practic pe trei domenii impozante și foarte aproape de malul lacului Murten, are 1,3 hectare de parc, 19 camere separate într-o multitudine de corpuri de clădire, 690 de mp locuibili, fântâni ornamentale, labirint, templu în stil roman, capelă, piscine, iaz cu pești, are sursă proprie de apă, tavernă proprie și cramă, plajă privată pe malul lacului iar întregul domeniu al castelului este împrejmuit de ziduri înalte și opace fiind ferit din exterior de blitzurile de paparazzi.
Potrivit descrierilor precise ale specialiștilor imobiliari elvețieni, castelul are lifuri, apartamente, duplexuri, triplexuri, saune private, parchet, șeminee din marmură, spa și este singurul castel privat de aceste dimensiuni din Elveția, având o vechime de 230 de ani.
Castelul Greng unde a domiciliat în ultimii ani magnatul energiei românești, Bogdan Buzăianu, a fost construit în 1785 și a fost de-a lungul timpului reședința oficială a multor personalități cunoscute, cum ar fi celebra scriitoare elvețiană a secolului 19, Madame de Stael, gânditorul Benjamin Constant și chiar președintele Nestle, Emile Louis Roussy. În 1989, întreaga proprietate a intrat în renovare completă și tot de atunci a fost împărțită în condominii.
Castelul Greng a fost scos la vânzare, în regim de urgență, la sfârșitul lunii Septembrie a acestui an, prin intermediul companiei imobiliare elvețiane Direct Investment, de vânzători a căror identitate nu este cunoscută, la un preț minim de 7,4 milioane de euro și un preț de vânzare imediat de 7,68 milioane de euro. Acțiunea coincide cu ancheta de corupție declanșată de procurorii DNA în care apare și magnatul energiei românești, Bogdan Nicolae Buzăianu.
Datele regăsite în societățile anonime de tip offshore controlate și administrate de magnatul Buzăianu pe teritoriul Elveției, așa cum, de exemplu, este SI Valclair SA, companie ce se ocupă cu achiziționarea, vânzarea, gestionare și operarea de imobile, arată că încă din 5 Septembrie 2005, "cel mai deștept băiat din energie" își declara domiciliul în Fribourg, Greng, deși abia trei ani mai târziu avea să își declare în mod oficial rezidența și să renunțe definitiv la cetățenia română.
În 20 Februarie 2007, într-o emisiune în direct la TVR 1, numele lui Bogdan Nicolae Buzăianu, sub titulatura de "băiat deștept al energiei", apare pentru prima oară în public în disputa dintre președintele de la acea vreme, Traian Băsescu și fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Beţivul şi poliţistul
Horoscopul zilei de 22.10.2015
Reţeta zilei: Salata de sfecla pentru iarna
Botoşani/Bălşuşeni: Nevredniciile creştine ale călugărilor de la Schitul Zosin
O fosta angajata a clubului Bamboo, concediata la o zi dupa ce fusese numita consilier
al deputatului PSD Marius Manolache, finul lui Victor Ponta. Manolache admite ca tanara i-a fost "recomandata de prieteni"
Sorin Oprescu ramane in arest
dupa ce judecatorii au respins plasarea fostului primar in arest la domiciliu sau sub control judiciar
Judecatorul iesean Dan Anton, vizat miercuri dimineata de perchezitii DNA
ar fi promis unor oameni de afaceri interventii la fostul premier moldovean Vlad Filat
Un nou protocol pentru predarea Religiei
cultul baptist si cultul penticostal, a fost semnat de Ministerul Educatiei
Romania a iesit pe pietele externe cu obligatiuni pe 10 si 20 ani. Cererea, peste 3 miliarde de euro
Ion Iliescu, pus sub acuzare pentru "infractiuni impotriva umanitatii" in dosarul Mineriada din 1990
Magureanu, intrebat daca se simte vinovat de crime impotriva umanitatii: Intrebarea e de-a dreptul neroada
Buzaianu, Udrea si reteaua Monaco. Cine sunt toti oamenii astia?
Ce misiune avea politistul mort intr-o groapa din carosabil:
fluidizarea circulatiei sau deschizator de coloana pentru Gabriel Oprea?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog