Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15535
De la 07 Ianuarie 2003
122875602

Cătălin Ivan (PSD) cere ca Băsescu, Boc şi Baconschi să fie anchetaţi

  • pentru eventualul eşec al intrării în Schengen
  • 9 December 2010, 23:00
Cătălin Ivan solicită actualei puteri să-i ancheteze pe Traian Băsescu, Emil Boc şi Teodor Baconschi - cei vinovaţi dacă România nu intră în spaţiul Schengen şi să renunţe la a mai căuta responsabili imaginari în afara reprezentanţilor puterii.
Eurodeputatul Cătălin Ivan a catalogat demersul PDL de anchetare a declaraţiilor lui Victor Ponta de la Strasbourg drept „o iniţiativă aberantă, ilogică şi luată în disperare de cauză”. „Raluca Turcan uită că intrarea României în Schengen este sarcina autorităţilor române, nicidecum a liderului opoziţiei. Guvernul şi diplomaţia pregătesc ţara pentru criteriile Schengen, iar instituţiile europene (Comisia, Consiliul şi Parlamentul) iau decizia. Avizul Comisiei Europene este favorabil, al Parlamentului – de asemenea. În Consiliul European, România e reprezentantă de Traian Băsescu, Emil Boc şi Teodor Baconschi.
Dacă Raluca Turcan vrea să audieze pe cineva pentru eşecul privind spaţiul Schengen, aceştia sunt Traian Băsescu, Emil Boc şi Teodor Baconschi, responsabilii direcţi ai eventualei amânări. Victor Ponta nu intră niciunde în această ecuaţie”,
a spus europarlamentarul PSD.
Cătălin Ivan adaugă că practica PDL de a găsi în opoziţie vinovaţi pentru propriile decizii devine patologică şi distructivă pentru România: „În acest ritm, puterea va ajunge să dea vina pe Victor Ponta pentru tăierea salariilor bugetarilor, scăderea puterii de cumpărare şi creşterea preţurilor”.
Eurodeputatul anunţă că va informa grupul socialist din Parlamentul European cu privire la tentativa deplorabilă şi ofensatoare de a falsifica adevărul şi va solicita o poziţie oficială din partea acestui for.
Cătălin Ivan subliniază că Parlamentul European, prin votul deputaţilor PES şi ai altor formaţiuni, a dat deja aviz pozitiv aderării României, ceea ce dovedeşte că opoziţia şi-a făcut partea ei de treabă în acest domeniu. Potrivit
eurparlamentarului PSD, cu cabinet la Botoşani, Victor Ponta este singurul preşedinte de partid din România care a fost invitat în mod oficial de familia politică din care face parte să susţină discuţii oficiale cu grupul europarlamentar. Liderul PSD a fost invitat de grupul socialist să prezinte evoluţiile politice din România, iar la finalul întrevederii Martin Schulz, liderul socialist şi viitorul preşedinte al Parlamentului European, şi-a exprimat speranţa că Victor Ponta va fi premierul României. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mulţumirea lui Bulă
Franţa rămâne prima destinaţie turistică mondială în 2010
China va detine suprematia pana in 2020
Băncile ar putea să se confrunte cu mii de cereri de rambursare anticipată
Unul din trei români recunoaşte că dă mită
Transparency International
Caricatura zilei: Împărţirea porcului guvernamental
Trei din secretele revoluţiei de la Botoşani
Târgul ONG Botoşani va avea loc în data de 15 decembrie
Ţâbuleac a decis: Dănilă rămâne şef la Camera Agricolă
PNova Apa Serv ne fură pe faţă, iar prin spate ne ameninţă cu amenzi
consilierii judeţeni tac complice la hoţieca cetăţeni europeni avem numai obligaţii, nu şi drepturi
Liber la infecţiile în spitale
În timp ce orarul elevilor se aeriseşte, al profesorilor devine mai încărcat
Elevii de Bac au scăpat de probele din cursul anului
Ion Iliescu: Se impune o alianţă PSD - PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog