Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23847
De la 07 Ianuarie 2003
122883914
Cazul Ciorogarla:

Suspecţii furtului de arme au căzut în plasa unui colaborator

  • cu nume de cod "Marian Guta"
  • 29 December 2009, 23:00
Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare a 14 din cele 15 persoane retinute in cazul furtului de arme de la Ciorogarla, ca unul dintre acuzati, Marius Costea, zis Taru, a vandut droguri si arme din cele furate unui colaborator cu nume de cod "Marian Guta", transmite Mediafax.
In motivarea deciziei de arestare preventiva pentru 29 de zile a celor 14 persoane se arata ca in cursul lunii ianuarie 2009, pe timp de noapte, Marius Costea zis "Taru", impreuna cu Eugen Preda, Nicolae Alexandru Iordan, Doru Tabarca, zis "Margica", Sandu George Chirita si Marian Scarlat, zis "Macinic", toti sase membri ai aceluiasi grup infractional, "au sustras prin efractie, taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces dintr-un depozit de armament aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, situat pe raza comunei Ciorogarla, judet Ilfov, o mare cantitate de arme militare de foc letale, cauzand o perturbare deosebit de grava mai multor unitati militare".
Dupa furt, armele au fost impartite intre coautori, astfel incat prin furtul armelor si impartirea lor Marius Costea "a detinut si a efectuat fara drept operatiuni care se refera la arme de foc letale militare, polizand seriile armelor pentru a nu fi recunoscute, iar ulterior, in toamna anului 2009, a vandut o astfel de arma inculpatului Alin Viorel Caca", potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti.
Instanta mai arata ca la datele de 16 octombrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 27 noiembrie si 3 decembrie Costea a vandut "persoanei autorizate in calitate colaborator si informator sub identitatea de Marian Guta - nume de cod" un numar de 27 de arme, respectiv un pistol Carpati, calibrul 7,65 mm, 11 pistoale mitraliera calibrul 7,62, tip Kalashnikov, si 15 pistoale model TT, calibrul 7,62 mm.
Tribunalul Bucuresti mai noteaza in motivare ca Marius Costea si Adrian Mincu, zis "Bulgaru", i-au oferit, in 14 decembrie, colaboratorului sub acoperire "Guta" si o mostra de heroina, de 0,87 de grame. Ulterior, in noapte de 15 spre 16 decembrie, cei doi i-au vandut lui "Guta", pentru 2.000 de euro, aproximativ 100 de grame de heroina.
Instanta Tribunalului Bucuresti a decis, luni seara, arestarea preventiva pentru 29 de zile a 14 din cele 15 persoane retinute de procurorii DIICOT in cazul furtului armelor de la unitatea militara din Cioirogarla, acestia fiind acuzati si de trafic de heroina. Astfel, au primit mandate de arestare Eugen Preda, Alin Viorel Caca, George Laurentiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tabarca, Marian Scarlat, Sandu Chirita, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustatea, Mihai Stefan Zugravu si Gigel Gheorghe. Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, retinut si el in acest caz, a fost lasat liber, dupa ce judecatorul a respins propunerea procurorilor DIICOT in cazul acestuia.
Dosarul a fost trimis Curtii de Apel Bucuresti, care urmeaza sa dezbata recursurile declarate atat de procurorii DIICOT, cat si de cele 14 persoane arestate preventiv.
(Agenţia de presă HotNews)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ruşinos, tocmai profesorii se opun cinstirii memoriei înaintaşilor
Horoscop
Despre politica liberală
Papa Benedict a luat masa alături de o familie săracă de români
Lui Ţurcanu, de la ţap i se trage!
Bustul lui Eminescu în Comrat
Ce facem cu sârma ghimpată de pe Prut?
Se apropie sezonul executărilor silite?
Legea responsabilităţii fiscale să fie dezbătută în regim de urgenţă
Nu ştim de unde apar aceste scumpiri de 50% la alimente. Sunt doar zvonuri
Cum au ajuns revoluţionari 15 „revoluţionari”
Viaţă de profesor... sau de boschetar!
Eclipsă parţială de Lună, în seara de Revelion
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog