Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9048
De la 07 Ianuarie 2003
111079633
Ce a adunat de haram, de haram se duce

Ionică Nechifor lăsat de executorul judecătoresc fără maşină la scară

  • Ioan Rotundu
  • 5 December 2019, 12:59
Despre devalizarea patrimoniului biologic şi material al Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi s-a scris frecvent în Jurnalul. De altfel, suntem singura publicaţie locală care, prin atitudinea avută, am încercat să apărăm prestigiul acestei unităţi de cercetare în domeniul zootehnic, un prestigiu creat în cei peste 100 de ani de cercetare cu rezultate care au făcut cunoscut judeţul Botoşani în ţară şi peste hotare.
Aşa cum s-a mai scris, Staţiunea a intrat într-o perioadă de declin din momentul în care la conducerea ei a ajuns, prin fraudă morală, profesională şi ştiinţifică impostorul Ionică Nechifor, un ciobănaş de prin Unţeni care a avut abilitatea de a şti cum să se folosească de corupţia care a pătruns şi în sfera cercetării ştiinţifice, în mediul academic puternic alterat de corupţii care au pus mâna pe conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) Bucureşti.
La Botoşani, cercetarea ştiinţifică derulată în Staţiune a fost compromisă de interesele personale ale unei grupări mafiote formată din politicienii locali. Impostorul analfabet funcţional Florin Ţurcanu, ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, sprijinit de parlamentarii liberali botoşăneni Costel Şoptică, Verginel Gireadă şi nevasta sa Roxana Ţurcanu, a reuşit să-l determine pe preşedintele ASAS Bucureşti, prof. univ. dr. Gheorghe SUN, să-l numească director la Staţiunea Popăuţi pe impostorul Ionică Nechifor, Acesta avea de la Florin Ţurcanu misiunea de a falimenta Staţiunea pentru ca, apoi, patrimoniul biologic, orile şi berbecii de rasă, să ajungă în proprietatea lor, fiind ştiut că şi Nechifor şi Ţurcanu aveau în proprietate cârduri de oi cu o valoare biologică scăzută.
De asemenea, Nechifor mai avea de la Ţurcanu misiunea de a pregăti terenul ca suprafaţa de peste 1.000 ha de păşune şi teren arabil să ajungă în proprietatea lor.
Evenimentele nu s-au derulat cum ar fi dorit cei doi, Florin Ţurcanu, corupt de top, a ajuns arestat şi trimis în judecată iar Ionică Nechifor s-a înfruptat singur din patrimoniul Staţiunii, protejat fiind de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, de conducerea ASAS Bucureşti prin noul preşedinte Valeriu Tabără.
În scurt timp de la instalarea la conducerea Staţiunii, Nechifor a reuşit desfiinţarea cercetării ştiinţifice, a desfiinţării efectivelor de caprine şi a dispariţiei pe căi oculte a oilor şi berbecilor valoroşi biologic. Sesizările făcute de către personalul tot mai redus rămas în Staţiune la Poliţie, Parchet şi DNA Suceava rămânând fără ecou. Niciun organism abilitat n-a dorit să ancheteze acest jaf de multe milioane de lei.
În paralel cu jefuirea patrimoniului Staţiunii, Nechifor a disponibilizat tot personalul care se opunea furturilor sale. Rând pe rând incomozilor li s-au desfăcut contractul de muncă, printre ei şi ultimul cercetător ştiinţific de gr. I, biologul dr. Gheorghe Hrincă, posesor al prestigiosului premiu al Academiei Române acordat oamenilor de ştiinţă care au făcut cele mai valoroase descoperiri în domeniul lor de cercetare.
Până în prezent, cel puţin trei foşti angajaţi cărora Nechifor le-a desfăcut abuziv contractul de muncă au câştigat în instanţele de judecată drepturi băneşti în sume consistente. Numai că, lipsită de mijloace financiare, Staţiunea n-a putut achita aceste sume.
Insistent, Gheorghe Hrincă nu s-a lăsat indus în eroare că Staţiunea n-are banii necesari să-i achite cele peste 3 mii lei câştigate în instanţa de judecată, a recurs la serviciile unui executor judecătoresc şi a solicitat executarea silită. Aşa s-a ajuns ca la data de 24 octombrie a.c., executorul judecătoresc Sorin Gavriliuc să sechestreze autoturismul Staţiunii, Dacia Logan, an fabricaţie 2008, lăsându-l pe impostorul Ionică Nechifor fără maşină la scară. De haram i-a venit maşina, de haram se duce!
Din câte am fost informat, urmează a mai fi sechestrate şi alte bunuri care, valorificate la vânzare prin licitaţie publică, să acopere toate datoriile Staţiunii către foştii angajaţi. Aşadar, celebra Staţiune Popăuţi îşi trăieşte agonia ultimelor zile de existenţă. Cel mai celebru brand al judeţului Botoşani a fost distrus de o mână de profitori fără ca instituţiile statului să-şi facă datoria şi să-i pedepsească. În schimb, sunt condamnaţi la ani grei de închisoare cei care fură să-şi potolească foamea.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Ardeleanul şi antichităţile
hHoroscopul săptămânii 2 – 8.12.2019
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 29 noiembrie 2019
Liberalii se cotonogesc unul pe altul şi împreună partidul
Ioan Rotundu
Ziua Naţională sărbătorită la Darabani
Aflaţi cine sunt cei care au confiscat demnitatea săvinenilor
Ioan Rotundu
Începând de astăzi se pot depune cererile pentru acordarea tichetelor sociale
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Sfaturile preşedintelui Iohannis şi surzenia liberalilor
Ioan Rotundu
Drama familiei Dumitraş, victimă a abuzurilor mafiei imobiliare
Ioan Rotundu
Ticăloşii din PNL Botoşani mai ticăloşi decât cei din PSD
Ioan Rotundu
O nouă ticăloşie marca PSD – ALDE: mită pentru jurnalişti
Ioan Rotundu
Magia Sărbătorilor cuprinde Botoșanii
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.12.2019
Primăria comunei Mihai Eminescu: N ATENTIA CETATENILOR
Lumea lu' Rotundu: Eroi sau şarlatani?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă