Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18231
De la 07 Ianuarie 2003
122878298

Ce nu s-a văzut la televizor după ce Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii

  • deputaţi USL care au votat la două mâini
  • 8 March 2011, 23:00
La finalul sedintei in care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii, presedinta Camerei Deputatilor Roberta Anastase a prezidat o scurta sedinta in cadrul carei au fost votat patru legi. Un deputat PSD a votat, la doua maini, prin intermediul sistemului electronic la trei dintre cele patru legi la doua cartele, mai exact a votat si in locul colegului sau de banca.
Deputatul este avocat de profesie si membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Intrebat de ce a votat in locul colegului sau acesta a raspuns ca nu a comis nici o ilegalitate. In realitate regulamentul Camerei Deputatilor spune ca este interzis sa votezi in locul altui deputat.
Deputatul PSD nu a fost singur care votat la doua cartele incalcand regulamentul Camerei Deputatilor. Tot in sedinta de marti, dupa cum se poate observa din imaginile fimate de HotNews.ro, un alt deputat, asezat in bancile rezervate opozitiei, care nu a putut fi identificat pana la acesta ora, a votat si el pentru colegul sau de banca.
Dupa sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor in cadrul careia Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe noul Cod al Muncii s-a derulat si o scurta sedinta ordinara in cadrul carei s-au votat mai multe legi. HotNews.ro l-a suprins in imagini pe deputatul PSD, Ciprian-Florin LUCA, cum a votat de trei ori in locul colegului sau de banca.
Deputatul PSD a votat atat cu cartela proprie cat si cu cartela colegului de banca. Iata si proiectele de lege pentru care a votat la doua maini Daniel Ionut Barbulescu:
Proiect de lege 502/2009 pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr.335/2007 şi a Legii nr.26/1990 privind registrul comerţului.
Proiect de lege 716/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, consevarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice
Proiect de lege 19/2011 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.5/2011 privind ratificarea Memorandumului suplimentar de înţelegere (al treilea addendum la Memorandumul de înţelegere) între Uniunea Europeană şi România [...]
Intrebat de reporterii HotNews.ro cum explica faptul ca a votat in locul colegului de banca Ciprian-Florin LUCA a declarat urmatorele: “Este foarte corect. A intarziat colegul de asta am votat. Hai filmati acolo se intampla ceva (arata spre un coleg deputat care impartea flori cu ocazia zilei de 8 martie n.red.)”
Potrivit regulamentului Camerei Deputatilor nu este foarte corect sa votezi in locul colegului de banca este chiar interzis. “Dispozitivul (cartela electronica n.red.) care permite deputatului accesul la mijloacele electronice de vot este personal. Utilizarea acestuia de către un alt deputat este interzisă. Nerespectarea interdicţiei atrage aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 213 alin. (1) lit. e).”, se arata la articolul 127 din regulamentul Camerei Deputatilor.
Sanctiunea pentru nerespectarea acestui articole este insa una minora: interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile. Sanctiunea este decisa de Biroul Permanent al camerei insa pedeapsa este pusa in practica de Comisia Juridica din care face parte chiar Ionut Barbulescu si care este condusa de un al pedelist Daniel Buda.
Deputatul PSD nu a fost singur care votat la doua cartele incalcand regulamentul Camerei Deputatilor. Tot in sedinta de marti, dupa cum se poate observa din imaginile fimate de HotNews.ro, un alt deputat, asezat in bancile rezervate opozitiei, care nu a putut fi identificat pana la acesta ora, a votat si el pentru colegul sau de banca.
Potrivit Antena 3 cel de al doilea depuatat ar fi un reprezentat al PNL.
Agenţia de ştiri HotNews


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta i i-a pus gând rău lui Marian Vanghelie
Guvernul va disponibiliza în 2011 peste 1000 angajaţi MAI
proiectul de lege a fost trimis Parelamentului
Scandal în Rusia pe sema premierului Putin
Preţul petrolului a scăzut uşor
"Cerbul de Aur" nu va fi organizat nici ăn 2011
Bancul zilei: Dispută americano-japoneză
Horoscop
Hotărârile judecătoreşti destabilizează bugetul instituţiilor
Senatorii au votat să plătim mai mult pentru Sănătate
Iar suntem invitaţi să ne vaccinăm antigripal
Sediul Vămii Rădăuţi Prut a fost ridicat pe banii lui Paşalău
Botoşănenii ar putea avea un spital de gradul III
Surprins de jandarmi în momentul furtului
Caricatura zilei
Lansare de carte
Din suflet pentru doamnele de la Leorda
Femeia în istoria românilor
Eşecurile “Papagalului francez” riscă să dea Franţa pe mâna extremei drepte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog