Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Caricaturi
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1736
De la 07 Ianuarie 2003
79837149

Ce pot să fac dacă administratorul din bloc refuză acordul să ămi fac PFA

  • 12 August 2008, 23:00
Iata mesajul primit de mine de la Bogdan R. , din Bucuresti care s-a adresat echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro :
"Ma numesc Bogdan R. si am intampinat urmatoarea dificultate in incercarea de a ma inregistra ca si PFA (Persoana Fizica Autorizata):pentru inregistrare la Registrul Comertului am nevoie de acordul vecinilor directi precum si acordul comitetului executiv al Aosciatiei de Proprietari. Acordul vecinilor l-am obtinut, dar presedintele de asociatie (singurul care detine stampila) refuza sa imi semneze si stampileze acordul. Nu poate sa isi motiveze coerent decizia, i-am facut o cerere oficiala prin care ii ceream sa motiveze in scris in termen de 30 de zile motivul refuzului si a mototolit-o si a refuzat sa o primeasca.
Puteti sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in continuare?"

Iata ce poate sa faca Bogdan si altii aflati in situatia lui :
Sa il notifici ca iti creeaza daune si il vei chema in judecata.
Chiar daca este presedintele Asociatiei de Proprietari din bloc, nu are dreptul , mai ales in conditiile in care ceilalti colocatari si-au dat acceptul sa isi faci sediul unui PFA sau firma, sa foloseaca abuziv faptul ca detine stampila Asociatiei si sa refuze sa ti-o aplice, probabil pe considerente de "mici atentii" sau razbunari personale.
Poti sa-i trimiti o notificare, lui personal , sa-i atragi atentia asupra faptului ca, iti creeaza prejudicii, ca nu este legal sa iti refuze stampilarea acordului, ca poate sa inscrie in lista de 30 de semnatari care au fostde acord ca el , al 31-lea refuza sa semneze, si te duci la ONRC unde judecatorului va trebui sa-i spui ca ti se refuza aplicarea stampilei intrucat administratorul sau Presedintele are tare personale impotriva ta. Cu siguranta judecatorul va lua act ca esti de buna credinta, in conditiile in care ceilalti vecini si-au dat acordul si va dispune infiintarea PFA-ului sau a firmei.
Acesti administratori de bloc, care profita de functiile lor sa blocheze initiativa oamenilor, ar trebui dati in judecata sa plateasca daune. Toti suntem patiti si stim ca pana nu platim o mica atentie, acesti oameni, in marea lor majoritate pensionari, refuza cu indaratnicie sa isi dea acordul, repet in conditiile in care ceilalti vecini l-au dat deja, aducand pagube si prejudicii liberei initiative .
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


În privinţa taberei „Codrii de aramă”, mafia privatizării nu glumeşte
(Ioan Rotundu)
Problema sporurilor se îndreaptă cu paşi repezi către Instanţă
Trei doamne, cu aspiraţii parlamentare, fac notă discordantă în PSD
Ţurcanu şi-a mutat gândul de la camerele video
Sinistraţii din Rădăuţi Prut nu vor să renunţe la vechile amplasamente
Sărbătoare dublă "a leilor" la Consiliul Judeţean Botoşani
Românii din Castellon rămân fără biserică
Preşedintele Gărzii Maghiare: “Inima maghiarimii bate în Transilvania”
Elevii şi studenţii basarabeni ar putea primi cetăţenia română
Testamentul lui Petru cel Mare. Varianta 2008
Ce pot să fac ca să nu plătesc o amendă pe care Poliţia nu mi-a trimis-o niciodată?
Program Tele'M Botoşani miercuri, 13 august
Ce poate face strănutul lui Vadim
Horoscop
Laudă… la spovedanie
Ruine, durere, speranţe şi... vrafuri de haine la care nu se mai uită nimeni
Puteţi lucra în domeniul sănătăţii mintale
Se simt abandonaţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă