Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11039
De la 07 Ianuarie 2003
122871106

Ce stă în spatele percheziţiei DNA de la Sectorul PF Rădăuţi Prut

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2022, 20:25
Aşa cum am anunţat în ediţia de săptămâna trecută, în ziua de 5 mai a.c., la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut s-a efectuat de către DNA şi DICOT Bucureşti o percheziţie despre care în Comunicatul DNA nu s-au dat niciun fel de explicaţii asupra celor vizate prin această acţiune.
Deşi comunicatul DNA a fost unul extrem de zgârcit în informaţi, totuşi am reuşit să aflu câteva motive care au stat la baza percheziţiei.
În primul rând că percheziţia a avut un scop precis, acela de a descoperi şi strânge probe care să dovedească implicarea unor ofiţeri şi agenţi de poliţe de frontieră care lucrează în acest sector că sunt implicaţi în acte de contrabandă cu ţigări.
Ca să înţelegeţi mai bine ce anume a determinat această acţiune în forţă a DNA – DICOT, reamintesc doar două acţiuni de contrabandă cu ţigări despre care, la vremea consumării lor, s-a scris numai în publicaţia Jurnalul, fiind atunci ridiculizaţi chiar de către liderii de sindicat ai SNPF din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţie de Frontieră Iaşi, ridiculizaţii în sensul că cele scrise atunci erau doar nişte fabulaţii.
Când, ulterior, cele scrise în Jurnalul au fost confirmate oficial printr-un comunicat al Parchetului Naţional al Republicii Moldova, o tăcere suspectă i-a cuprins brusc pe aceeaşi lideri de sindicat, respectiv Florin Zlate de la ITPF Iaşi şi Dan Radu de la Botoşani. În data de 14 octombrie 2020 am publicat articolul intitulat „Săracii bogaţi poliţişti de Frontieră de la Rădăuţi Prut Contrabanda cu ţigări înfloreşte sub privirile admirative ale DIICOT Botoşani”.
Pe scurt, scriam atunci că Marius Gavrilescu, comisarul şef al Sectorului PF Rădăuţi Prut, putred de bogat, avea o fermă de vaci situată chiar pe malul Prutului, pe vatra satului Rădăuţi Prut. Pe aici, la vreme de noapte, apa Prutului era trecută cu bărci pline cu ţigări. Într-una din nopţi, una din bărcile supraîncărcate cu ţigări era trasă peste apă de o vacă din ferma lui Gavrilescu. Când agenţii de pază au descoperit a cui este vaca, tăcerea s-a aşternut peste act5ul de contrabandă. Nu şi dincolo de apa Prutului, unde procurorii erau pe urmele propriilor lor poliţişti de frontieră.
Un alt articol, intitulat „Fiori de spaimă în rândul frontieriştilor din Sectorul Rădăuţi Prut”, publicat în data de 9 mai 2021, prezentam cazul unei mari cantităţi de ţigări pregătită de către poliţiştii moldoveni din Lipcani, care urma să fie trecută apa Prutului în apropiere de satul Miorcani. Numai că procurorii Parchetului Naţional al Republicii Moldova au fost pe fir şi i-au arestat pe toţi poliţişti de frontieră din Lipcani, în frunte cu şeful lor . Întrebam atunci de ce DIICOT Botoşani nu s-ţa arătat interesat să afle cine dintre poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut urma să primească marfa pe malul românesc.
Iată că, după aproape doi ani de cercetări, procurorii Republicii Moldova au finalizat anchetele lor şi au comunicat DNA şi DIICOT din România numele poliţiştilor de frontieră români implicaţi în contrabanda cu ţigări.
Printre aceste nume, pe care încă nu le facem public, se află şi cel al agentului de poliţie Nicu Covacii. Acesta este responsabil cu aparatura de termoviziune amplasată pe timp de noapte dar şi cu comunicaţiile dintre poliţişti. Fără ştirea şi consimţământul său nimeni n-ar fi putut pătrunde la vreme de noapte în zona Prutului fără să nu fi fost observat pe aparatul de termoviziune care ar fi declanşat alarma grupei de intervenţie.
Motiv pentru care şi procurorii DNA Bucureşti s-au arătat extrem de interesaţi de activitatea lui Nicu Covaci şi l-au chestionat îndeaproape asupra mai multo aspecte.
Interesant este şi faptul că, ofiţerul Marius Gavrilescu, cel putrede de bogat, ar fi fost recent promovat într-o funcţie importantă la nivel de ITPF Iaşi. Cât de adevărată este această informaţie încercăm s-o descifrăm cât mai repede cu putinţă. Oricum, subiectul de faţă rămâne în atenţia noastră pentru a afla cât mai multe detalii asupra anchetei DNA.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 9- 15.05.022
Bancul săptămânii: Ranchiună conjugală
Noi progrese în privinţa drumurilor judeţene
Ioan Rotundu
Simbolul suprem al ţării umilit de etnicii maghiari pe banii românilor
Ioan Rotundu
Cât de mizerabil puteţi face, moral şi profesional, învăţământul liceal din Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Când se va putea vizita din nou „Lacul Eminescu”?
Primăria Mihai Eminescu reia Festivalul „Floare albastră”
De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?
Dosarul zilei: Va rezista Ucraina invaziiei ruseşti?
În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog