Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14436
De la 07 Ianuarie 2003
114772869

Ce sugestie a primit dr. Hrincă de la un procuror botoşănean

  • Ioan Rotundu
  • 20 September 2018, 19:29
Astăzi, 20 septembrie a.c., biologul dr. Gheorghe Hrincă (foto), fost cercetător la Staţiunea Popăuţi, s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru a se interesa de mersul anchetelor în dosarele în care el a reclamat devalizarea fostei unităţi de cercetare de către impostorul Ionică Nechifor.
Scriu fosta Staţiune pentru că în momentul de faţă la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Orilor şi Caprinelor Popăuţi nu se mai face niciun fel de cercetare. Caprele au fost vândute iar oile valoroase biologic înlocuite cu altele de rasă inferioară de către Ionică Nechifor.
Pentru că din partea foştilor cercetători ştiinţifici, printre care şi Gheorghe Hrincă, s-au depus mai multe sesizări la Poliţia Judeţului Botoşani, Parchetul de pe lângă Judecătoria şi Tribunalul Botoşani, la DNA Suceava prin care s-au arătat modalităţile prin care Ionică Nechifor a devalizat şi continuă să devalizeze patrimoniul Staţiunii, instituţiile în cauză n-au arătat interes pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea unei eventuale vinovăţii. .
Dimpotrivă, poliţişti şi procurori s-au solidarizat împotriva celor care au depus reclamaţii şi au recurs la acte de intimidare pentru ca aceştia să-şi retragă reclamaţiile înaintate. Efortul lor nu a fost pentru a afla adevărul celor reclamate, ci pentru a-l apăra pe Ionică Nechifor. .
Cum spuneam, astăzi dr. Hrincă s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru a afla de la procurorul Adrian Ostafie care este sta stadiul cercetărilor în dosarele în care el este reclamant împotriva lui Ionică Nechifor. Nu l-a găsit pe procurorul Ostafie dar un angajat i-a dat asigurări că cercetările sunt în curs, ceea ce l-a enervat pe dr. care a replicat că de fiecare dată o se spune acelaşi lucru. .
Atunci, un procuror aflat de faţă la discuţie, i-a spus, la modul prietenos: „Dl. Hrincă, dacă tot v-aţi pensionat, ce vă mai interesează ce s-a făcut la Popăuţi şi n-o lăsaţi baltă?”.
Iată, dar, care este atitudinea procurorilor botoşăneni faţă de unitatea de cercetare de elită devalizată patrimonial şi financiar! Cum să nu se laude Ionică Nechifor,faţă de oricine este dispus să-l asculte, că el are relaţii amicale cu poliţiştii, procurorii şi judecătorii botoşăneni şi „oricât ar încerca Hrincă şi Rotundu să-l înfunde, nu vor reuşi”..
Nu sunt vorbe aruncate în vânt de Ionică Nechifor ci realităţi. Dovadă, cu ceva timp în urmă Luigi Ionescu, fermier în vecinătatea Staţiunii Popăuţi, şi el crescător de oi de unde duşmănia lui Nechifor asupra sa, a avut un schimb de replici mai dur cu doi ciobani ai Staţiunii. Discuţia a avut loc pe malul iazului Costeşti. Unul dintre oieri, neatent, a alunecat în apă. Nechifor a aflat de discuţie şi a cerut ciobanilor săi Neculai Ostriceanu şi Nicu Funduianu să depună plângere împotriva lui Ionescu pentru tentativă de omor prin înec. Ciobanii i-au explicat că a fost doar o discuţie în contradictoriu dar nici vorbă de tentativă de omor, Ostriceanu căzând în apă alunecând pe o piatră. .
Cu tot refuzul ciobanilor, Ionică Nechifor a depus el reclamaţie în numele lor, acuzându-l pe Ionescu de tentativă de omor prin înec. Imediat, de la Secţia de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani, agentul de poliţie judiciară Martiniuc s-a deplasat pentru a efectua cercetări la faţa locului. Cică aşa i-a cerut procurorul de caz. .
Nu aceeaşi operativitate a demonstrat-o Martiniuc şi procurorul în cazul reclamaţiilor în care acuzat este ionică Nechifor, acuzaţii extrem de grave şi nu inventate în scop de răzbunare aşa cum procedează el. .
De când SRI-ul nu mai are competenţă de a asculta telefoanele magistraţilor suspectaţi de corupţie, prin justiţia botoşăneană mafia funcţionează ceas! .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doiniţa, trezeşte-te fato, ai schelete în dulapul personal!
Ioan Rotundu
Liderul suprem al PSD Liviu Dragnea sfâşiat de propria haită
Scrisoarea către (ne)stimatul Liviu Dragnea
Criminalul Mengele reîncarnat în ministrul Teodorovici
Ioan Rotundu
Cârdăşia dintre CCR, BOR ;i PSD a triumfat din nou
Ioan Rotundu
Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General
înainte de audierea lui Liviu Dragnea și a cerut dosarul violențelor din 10 august (surse, G4Media)
Protest al magistraților pe treptele Curții de Apel București
Mai multe persoane au transmis mesaje de susținere: Nu cedați, rezistați / Augustin Lazăr: Tânăra magistratură dă dovadă de responsabilitate în apărarea independenței justiției
Horoscopul săptămânii 17 – 23.septembrie 2018
Catrenul săprămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Gestul plin de nobleţe al lui Bulă
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Păltiniş
Durneşti: Prima poartă de intrare în localitate din judeţ
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.09.2018
Pe șleau, despre referendum. Partea a II-a: Referendum pentru o „precizare”
Cristi Danilet
Pe șleau, despre referendum. Partea I: De ce judecătoarele nu stau la cratiță?
Cristi Danilet
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
O nouă ticăloşie marca Macaleţi – PSD
Ioan Rotundu
Băsescu: Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD
refuzând să depună o moţiune de cenzură. Moment politic mai bun nu poate exista
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă