Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
836
De la 07 Ianuarie 2003
81980402

Ceartă pe funcții și pe bani, la întâlnirea informală a PSD de la mare.

  • Ce și-au reproșat liderii partidului
  • 22 June 2019, 21:38
Deși pesediștii se lăudau că merg să se relaxeze într-un cadru informal la mare, întâlnirea a fost una cu scântei iar aceștia au sfârșit prin a se certa pe bani și funcții. Potrivit surselor participante la discuții liderii PSD cu vechime în partid i-au cerut Vioricăi Dăncilă susținerea pentru funcțiile puse în joc la congres, însă aceasta le-ar fi pus că e vremea tinerilor în partid. Astfel, Dăncilă le-a spus că Marius Dunca, liderul PSD Brașov este preferat pentru funcția de secretar general iar Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, pentru funcția de președinte executiv, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate. De menționat este că Paul Stănescu, Gabriela Firea și Lia Olguța Vasilescu nu au participat la întâlnirea informală de la Neptun.
Pentru funcția de președinte executiv al PSD, în interiorul partidului și-au exprimat dorința de a candida Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean, dar cel mai mare doritor este Marian Oprișan. Potrivit surselor citate, Oprișan va renunța la candidatură în schimbul portofoliului la ministerul Dezvoltării, portofoliu pe care Daniel Suciu urmează să-l părăsească.
Astfel, Dăncilă i-a anunțat pe social-democrați că îl va susține pe Daniel Suciu pentru funcția de președinte executiv și pe liderul PSD Brașov și fost ministru al Sportului, Marius Dunca, la funcția de secretar general.
În cursa pentru președinte executiv al PSD va candida și Daniel Florea, primarul sectorului 5. Acesta a anunțat că intenționează și el să candideze la Congresul PSD din 29 iunie. Totodată pentru secretar general intră în cursă Marius Dunca, Codrin Ștefănescu și Felix Stroe.
Reamintim ca HotNews.ro a scris că în funcție de negocierile și discuțiile de la mare, lui Daniel Suciu i s-ar putea oferi postul de președinte executiv în schimbul renunțării la funcția de ministru al Dezvoltării Regionale. Portofoliul este dorit de Marian Oprișan care intenționează să propună un nume la viitoarea remaniere.
Potrivit surselor participante la ședință Niculae Bădălău i-ar fi cerut explicații lui Dăncilă de ce liderii cu ștate vechi în partid nu sunt susținuți pentru funcțiile de conducere. Bădălău ar fi invocat criteriile de performanță ale organizațiilor în numirile în ministere dar și pentru funcțiile de conducere ale PSD. În replică Dăncilă i-ar fi spus acestuia că "PSD trebuie să dea un semn că a înteles ce vrea electoratul și că e vremea ca tinerii să facă un pas în față în partid".
De asemenea, un episod tensionat a fost între Marian Oprișan și Marcel Ciolacu. Cei doi s-au contrat din nou, Oprișan reproșându-i lui Ciolacu că nu s-a implicat în alegeri pentru ca Liviu Dragnea să piardă alegerile. În replică, Ciolacu i-ar fi răspuns că "probabil generalul Coldea te-a informat că sunt dușmanul lui Dragnea".
Potrivit surselor HotNews.ro Dăncilă ar fi cerut pesediștilor să înceteze atacurile și conflictele personale, iar în cazul în care se atacă public aceștia să fie sancționați prin excludere. Propunerea a supusă la vot și acceptată de cei prezenți.
O altă temă a întâlnirii informale de la Neptun a fost rectificarea bugetară și banii din PNDL. Liderul de la Bistrița, Radu Moldovan i-ar fi reproșat premierului că situația este dezastruoasă pentru primari și că aceștia așteaptă banii promiși la rectificare. Dăncilă ar fi dat asigurări că lucrurile se vor rezolva.
De menționat este că Paul Stănescu, Gabriela Firea și Lia Olguța Vasilescu nu au participat la întâlnirea informală de la Neptun.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri seara, înainte de ședința informală de la Neptun, că nu s-a pus în discuție remanierea guvernamentală, motiv pentru care nu poate da detalii.
Dăncilă susține că după congresul din weekendul viitor trebuie făcută o analiză și în organizațiile locale. La întâlnirea de la Neptun este posibil să se discute inclusiv despre prezindențiabilul PSD. Viorica Dăncilă afirmă că încă nu au început sondajele pentru desemnarea acestuia.
"Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidențiale, nimeni nu îi îngrădește dreptul. Nu am început sondajele pentru că vrem să vedem candidații", a declarat vineri premierul.
Agentia HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacian Cioloș a fost ales președinte al Renew Europe:
Este doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani
Horoscopul săptămânii 17 – 23.06.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Replica văduvei
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Turiştii
Impresii de la hramul Schitului Balş
Ioan Rotundu
„Dacă voi fi realeasă, şi sper că da, voi continua tradiţia!”
Ioan Rotundu
Centrul Medico – Social cu caracter unicat la nivelul de judeţului Botoşani
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.06.2019
Prestaţie mediocră a rămăşiţei găştii „Hai la Botoşani!”
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 21.06.2019
LLumea lu' Rotundu: Sarbatoarea comunei Calarasi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă