Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 20 Septembrie 2007

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6658 lei
1 USD = 4.0493 lei


Număr accesări
Astăzi:
15065
De la 07 Ianuarie 2003
63854358

Chichiţele lui Achiţei l-au exasperat pe Conţac

  • 19 September 2007, 23:00
Consilierii judeţeni au aprobat ieri indicatorii tehnico-economici privind obiectivul de investiţii „Extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din sursele Siret şi Prut pentru localităţile din judeţul Botoşani”. Acest studiu a fost elaborat motivat de faptul că localităţile din judeţul Botoşani nu dispun în momentul de faţă de un sistem centralizat decât într-un procent de 10%, iar stratul de apă freatică este situat la mari adâncimi şi cu potenţial de debit redus, care pe timp de secetă conduce la scăderea drastică a acestei rezerve de apă.
Chiar dacă indicatorii au trecut de votul consilierilor, preşedintele CJ a fost nevoit să răspundă avalanşei de interpelări ale consilierului democrat Cristian Achiţei, care s-a dovedit foarte sceptic asupra proiectului mamut. „Prima problemă şi cea mai dureroasă sunt banii şi dacă va veni cineva. Nu poţi scoate la licitaţie un asemenea proiect dacă nu avem indicatorii aprobaţi. Suntem în prima fază. Cred că toţi dorim un asemenea proiect”, a declarat preşedintele Constantin Conţac. Consilierul democrat Cristian Achiţei s-a informat asupra posibilităţii unor surse externe de finanţare, pentru că proiectantul spune că toate costurile sunt garantate de Consiliul Judeţean.
Preşedintele Conţac a subliniat că aprobarea Consiliului Judeţean este necesară pentru scoaterea la licitaţie a pachetului complet. O altă nemulţumire a democratului Achiţei a fost legată de faptul că proiectul şi studiul de fezabilitate în sine nu a fost coroborat cu master planul regional realizat în momentul de faţă de către Apa Grup, prin programul Ispa.
„Noi nu avem bani pentru master plan şi prin licitaţie nu vom face ofertă fără master plan. Cei care lucrează la Apa Grup cunosc deja problema şi s-au interesat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Conţac a explicat că proiectul este gândit de fapt pentru a încerca marea cu degetul. Achiţei a replicat cu nemulţumirea că nu există etapizare tehnologică. El consideră că viabile sunt proiectele mai mici de alimentare cu apă. În sprijinul preşedintelui Conţac a venit consilierul liberal Ioan Ciobanu, care a subliniat importanţa acestui proiect şi necesitatea realizării sale.
„Acest proiect şi iniţiativa trebuia discutată cu mai mult timp înainte. Trebuie să fim de acord cu acest proiect, pentru că este al doilea ca mărime după modernizarea drumurilor judeţene”, a concluzionat liberalul botoşănean. Acesta a subliniat că apa este foarte proastă, iar realizarea acestui proiect este foarte importantă. Consilierii judeţeni au făcut acest prim pas în aprobarea indicatorilor tehnico - economici conştientizând şansa pe care o are judeţul prin realizarea acestui proiect. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Comunicat de presă - Termica
Crina Semciuc joacă în serialul “Cu un pas inainte”
Guvernul ne va lua banii de concediu prin amenzi excesiv de mari
S-a stabilit perioada de campanie electorală pentru alegerea în PE
Bărmăniţa care a dat peste un nou pachet doldora cu bani
în urmă cu vreo trei săptămâni ea a găsit şi înapoiat păgubaşului 24 mii euro
Prefectul Sorescu a plecat la Neptun
Stema judeţului va deveni totemul păcii
Prefectul Sorescu a participat la şedinţa CJ
Andronachi a prins gustul deplasărilor în străinătate
Termica, darul lui Dumnezeu pentru botoşăneni
cel puţin aşa a lăsat creştinul Furtună să se înţeleagă
Ţiprigan umblă cu ameninţări, chiar la începutul anului şcolar
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Dacă vor pensia de urmaş, trebuie să depună adeverinţe la CJP
De ce n-am încredere în fondul privat de pensie
Ioan Rotundu
Unii profesori preferă să rămână şomeri
Directorii şcolilor neautorizate sanitar vor primi… amenzi usturătoare
Profesor semnatar al unor scrieri perverse şi pornografice
(Cârcotaşul)
Alţi doi şoferi s-au ales cu dosare penale
Furturi cu autori în anonimat
Fii, bă, atent !
Horoscop
Execută garantat
Aroganţa primarului Lungu s-a răsfrânt în bani puţini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!