Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16887
De la 07 Ianuarie 2003
122876954
Chirtoacă despre dictatura din Basarabia:

Oricine poate fi bătut, torturat, omorât în bătaie

  • 3 July 2009, 23:00
Partidul Liberal consideră alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 drept un test de maturitate politică a societăţii moldoveneşti, fiind convins de faptul că rezultatele scrutinului respectiv vor determina decisiv vectorul evoluţiei statului Republica Moldova, în viitorul apropiat, se arata intr-o declaratie publica a Partidului Liberal din Basarabia, preluata de Romanian Global News.
Alegerile parlamentare anticipate au fost provocate de guvernarea comunistă prin falsificarea votului din 5 aprilie 2009, prin organizarea acţiunilor de devastare a sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei, prin maltratarea, torturarea şi uciderea tinerilor nevinovaţi. Aceste provocări ale comuniştilor au fost organizate pentru a sustrage atenţia opiniei publice de la problemele reale cu care se confruntă societatea.
În timpul guvernării, comuniştii au demonstrat incapacitatea de a dialoga cu societatea civilă, cu partidele politice; au distrus echilibrul social şi au intreţinut artificial vrajba interetnică, aducând astfel societatea moldovenească la o polarizare extremă; au stabilit controlul total asupra mass-media publice şi private, promovând doar punctul de vedere al partidului de guvernamânt.
Subordonarea justiţiei, folosirea structurilor de forţă în interesele politice ale partidului de guvernământ, epurările pe criterii politice din Procuratură, MAI, SIS, folosirea Centrului de combatere a crimelor economice şi a corupţiei ca instrument de răzbunare politică - toate acestea, luate împreună - au creat un sistem totalitar de factură stalinistă şi au anihilat totalmente funcţionarea statului de drept, bazele căruia au fost puse prin Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova din 27 august 1991, se mai arata in declaratia PL din Basarabia.
Principalii acuzatori ai partidului comuniştilor sunt sărăcia, satul distrus, familia destrămată, mediul de afaceri degradat, emigrarea peste hotare a circa 1 milion de cetăţeni, care au fost lipsiţi de patrie, casă şi dreptul fundamental de a participa la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.
Guvernarea comunistă a compromis, în mod premeditat, viitorul european al Republicii Moldova. Făcând declaraţii demagogice despre integrarea Republicii Moldova în organismele europene, comuniştii prin forţă, şantaj şi corupere şi-au fortificat abuziv poziţiile în vederea menţinerii propriilor cetăţeni în prizonieratul comunist. Regimul comunist s-a pomenit totalmente izolat pe arena internaţională. Comuniştii tratează cetăţenii Republicii Moldova cu iresponsabilitate şi indiferenţă totală, nu acordă nicio atenţie semnalelor alarmante ce parvin de la structurile europene şi internaţionale.
Modelul totalitar de organizare şi conducere a statului Republica Moldova de către comunişti a dat faliment. În urma guvernării comuniste ne-am ales cu instabilitate politică, sărăcie şi corupţie, dictatură şi teroare, ceea ce a condus la izolarea internaţională a Republicii Moldova. Comuniştii au uzurpat puterea, încălcînd Constituţia şi legile statului. Astăzi, întreaga putere în Republica Moldova - legislativă, executivă şi judecătorească - a fost concentrată în mâinile unei singure persoane, preşedintele Partidului Comuniştilor.
Astfel, întreaga responsabilitate pentru criza politică actuală din Republica Moldova revine partidului comuniştilor.
Apelul nostru către cetăţeni este: "Să ne apărăm statul de dictatura comunistă!" Comuniştii s-au folosit, în mod cinic, de roadele independenţei şi suveranităţii noastre statale, împotriva cărora au votat. De aceea este imperios necesară revenirea la adevăratele valori democratice fixate în Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova din 27 august 1991.
Demersul politic al PL în actuala campanie electorală se bazează pe faptul că Republica Moldova este statul tuturor cetăţenilor ei. De aceea respingem categoric şi considerăm periculoasă ideea că Republica Moldova poate exista ca stat independent doar avându-i la cârmă pe comunişti. PL propune societăţii un alt model modern, democratic şi transparent de administrare a treburilor publice - modelul european.
"Libertatea, indiferent de convingerile politice şi religioase, de naţionalitatea şi vârsta persoanelor, este o valoare supremă şi doar ea permite edificarea unui stat de drept, european. Situaţia existentă acum este departe de adevăratele valori democratice. Crima a ajuns să facă parte din viaţa de zi cu zi. Oricine poate fi bătut, torturat, omorât în bătaie şi trimis acasă în sicriu. Trebuie pus capăt acestei situaţii şi promovat conceptul de libertate şi adevăr de la om la om, din casă în casă, din sat în sat", a declarat Dorin Chirtoaca Primar al Chisinaului si vicepresedinte al PL din Basarabia.
Partidul Liberal a lansat filmul documentar « Adevarul despre 7 aprilie », pe care Romanian Global News l-a postat la stirile video din partea de sus a paginii noastre de web.
Comunistii, disperati de faptul ca vor pierde alegerile din 29 iulie, au inceput deja violentele impotriva partidelor de opozitie. Conform Jurnal de Chisinau, astazi 3 iulie, in jurul orelor 6, sediul Partidului Liberal din Orhei a fost incendiat. Potrivit lui Sergiu Miron, preşedintele organizaţiei teritoriale PL, au fost distruse de flăcări uşa de la intrare, podeaua şi alte bunuri.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România a dat Uniunii Europene de şase ori mai mult decât a primit
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 4 iulie
SC „Local Servicii” a încheiat deja primele contracte
Între 14 şi 16 august se vor desfăşura „Zilele oraşului Flămânzi”
Geamătul surd al geniului suferinţei pe altarul culturii botoşănene
Sfatul madamei Udrea către Ridzi
Românul şi fraţii (săi) americani
Omul care a învins birocraţia şi neîncrederea
Plecarea în concediu a medicilor de familie creează probleme pacienţilor
Rahitismul generează îngrijorare
Adevărul despre „căpşunari”
22 de mii de morţi pe listele celor care au votat în aprilie
Se anunţă noi scumpiri în transportul botoşănean
Campanie de dezinsecţie în cartierul de rromi de la Drochia
Club de vacanţă pentru copiii botoşăneni la sediul PSD
Trei tone de furaje mistuite de foc de la un simplu muc de ţigară
Social democratele botoşănence vor pleca în schimb de experienţă în Italia
Ziua Americii sărbătorită la Botoşani
Şase luni negre pentru învăţământ!
Singurul săptămânal românesc din Ungaria este îngenuncheat!
ce face România?
Cred, cu toate că e absurd!
Bogat şi sărac: Pe cine va devora Lupu?
Chiar şi fără loc de muncă, românii preferă să rămână în străinătate
De la coma alcoolică la sinucidere
Întrecere între samurai
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog