Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15334
De la 07 Ianuarie 2003
122900983

Chirurgul Gheorghe Burnei a fost retinut pentru 24 de ore

  • 11 December 2016, 23:00
Seful sectiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost retinut de procurorii de la Parchetul Capitalei pentru 24 de ore, urmand ca duminica sa fie prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva, informeaza Mediafax.
Medicul a fost retinut dupa ce a fost audiat mai multe ore, acesta participand anterior la perchezitiile facute sambata la imobilele pe care le detine si la biroul sau.
"Niciodata nu am luat bani pentru operatii", a declarat Gheorghe Burnei cand a ajuns la Spitalul Marie Curie pentru a participa la perchezitii, refuzand sa faca alte precizari.
Procurorii de la Parchetul Capitalei anunta ca dosarul lui Gheorghe Burnei vizeaza comiterea a 17 fapte de coruptie, in perioada octombrie - noiembrie 2016, primul denunt fiind facut a data de 28 septembrie.
Potrivit surselor citate, este vorba despre 17 persoane, parinti ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani. De asemenea, investigatiile vizeaza si realizarea unor operatii neautorizate carora ar fi fost supusi mai multi copii, au precizat surse judiciare.
Surse judiciare au declarat ca in dosar au fost audiati parintii care ar fi dat bani pentru interventiile chirurgicale si mai multe persoane care au colaborat, la un moment dat, cu medicul.
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, anunta ca a discutat cu presedintele Colegiului Medicilor privind informatiile aparute in spatiul public in legatura cu operatiile experimentale pe care le-ar fi facut Gheorghe Burnei, acesta precizand ca institutia nu a primit sesizari.
"Am transmis ieri o adresa catre Presedintele Colegiului Medicilor din Romania pentru a intelege daca au existat plangeri referitor la cazurile profesorului Burnei si cum au fost ele solutionate. Din discutia telefonica pe care am avut-o azi dimineata cu dr. Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor - institutia care oficial este cea indreptatita sa evalueze (si prin asta sa previna) astfel de cazuri -, se pare ca nu a existat nicio astfel de sesizare catre Colegiu. Vor reveni cu detalii la inceputul saptamanii. Avem asadar doua posibilitati: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problema de coruptie (pe care, desigur, trebuie sa o lamureasca). Fie avem o problema grava de sistem, de functionare si de incredere in cateva institutii cheie", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reactorul german de fuziune nucleara W7-X functioneaza si promite energie infinita
Transportoarele blindate 8x8 construite la Moreni in parteneriat cu gigantul german Rheinmetall
vor fi bazate pe o soluție de cercetare românească
CIA apreciaza ca Rusia a intervenit pentru a-l ajuta pe Trump sa ajunga la Casa Alba
Reactia echipei presedintelui ales: Sunt aceiasi oameni care au spus ca Saddam Hussein a avut arme de distrugere in masa
Parchet: Denuntul impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie,
cauza vizeaza 17 fapte de coruptie
Horoscopul zilei de 12.12.2016
Bancul zilei: Efectul Freud
Seful ExxonMobil, Rex Tillerson, care are relatii de afaceri stranse cu Vladimir Putin,
este favorit pentru sefia diplomatiei americane - surse
Marile premiere tehnice ale alegerilor din 2016:
detectarea tentativelor de vot multiplu si filmarea numararii voturilor
Huncă va promova la rang parlamentar dezmăţul de la Colegiul Economic
Ioan Rotundu
În mocirla oferită de politicienii ticăloşi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog