Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9052
De la 07 Ianuarie 2003
122894701

Chişinău - alegeri la tensiune maximă

  • 22 July 2009, 23:00
Pe masura ce se apropie data alegerilor anticipate de la Chisinau - 29 iulie - structurile de forta care nu mai apartin statului Republica Moldova, ci Partidului Comunistilor, au declansat un adevarat pogrom impotriva libertatii de exprimare.
Dezmatul care a urmat protestelor din 7 aprilie - arestari fara mandat, schingiuiri, omoruri - si amnistia proclamata de presedintele Voronin in dispretul oricarei legi i-au facut pe politisti si angajatii serviciilor secrete sa creada ca pot face orice. Presiunile asupra jurnalistilor din Chisinau cresc in intensitate din ce in ce. O noua limita a fost depasita zilele trecute prin retinerea primarului de Chisinau Dorin Chirtoaca. Nimeni nu a apucat sa spuna ca la intrunirea de la care a fost ridicat Chirtoaca au participat si provocatori comunisti care probabil aveau rolul de a intinde discutiile cat mai mult si de a lansa acuzatii care sa incinga atmosfera peste limitele unei dezbateri decente.
Nu pot uita scenele de groaza din Chisinau de pe 8 aprilie filmate de jurnalisti eroi: un grup de vlajgani tocmai ce ridicasera de pe strada un baiat care nu parea sa aiba 18 ani. Se repezisera patru insi pe el, l-au trantit la pamant si dupa cateva lovituri zdravene l-au incatusat si expediat spre duba. Scena se petrecea ziua in amiaza mare, baietanul nu era inarmat, doar purta cu el un drapel tricolor. Pe langa cameramanul care filma in grupul de cetateni ce protestau fata de aceasta rapire se mai gasea si o tanara jurnalista cu un aparat de fotografiat. Unul dintre militieni s-a repezit spre ea si femeia a inceput sa strige vizibil ingrozita: "Dar da-mi pace omule, ce-ai cu mine?!?!". Vazandu-se filmat, militianul a lasat-o pe jurnalista si s-a intors spre cameramanul care a rupt-o la fuga. Dupa cativa metri acesta s-a oprit si a inceput sa filmeze din nou, apucand sa surprinda o alta scena: tanarul incatusat mai inainte era lovit in abdomen cu picioarele de catre un individ inalt, blond, imbracat intr-o haina de piele. Zgomotul loviturilor era acoperit de strigatul deznadajduit al unei femei: "Nu-l baaaateeeee!".
Toate acestea se intamplau la Chisinau in plina strada. In beciurile politiei avea loc o adevarata orgie a violentei, iar relatarile celor care au scapat cu viata sunt inspaimantatoare. Comunistii in frunte cu Voronin sunt decisi sa nu lase puterea cu nici un pret. Pentru comunisti concepte precum alegeri libere, alternanta la putere, drepturile omului, stat de drept, libertate de exprimare sunt doar vorbe goale. Voronin promite la Bruxelles ca va respecta principiile europene dupa care se duce la Moscova si promite ca va fi un vasal credincios. Iar cand se intoarce la Chisinau pune maciuca pe oamenii care vor sa traiasca mai bine si s-au saturat de comunism.
Arestarea lui Dorin ChirtoacA reprezinta un avertisment pentru partidele de opozitie: de aceasta data nu vor mai fi ridicati tinerii din strada, ci direct liderii partidelor de opozitie. Voronin este gata de orice pentru a pastra puterea, iar structurile de forta sunt gata sa incalce orice lege la porunca stapanului. Principiile europene nu mai au nici un fel de valoare in fata acestei furii. Mass-media comunista de la Chisinau ridica tensiunea electorala la cote de neacceptat pentru un stat democratic instigand periodic la violenta impotriva membrilor partidelor de opozitie. Voronin incearca sa pastreze puterea pescuind in ape tulburi si doar observarea atenta a alegerilor anticipate pentru eliminarea oricaror posibilitati de fraudare poate sa ofere o garantie pentru viitorul basarabenilor.
George Damian, ZIUA
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Parlamentul European va fi cu ochii pe bandele comuniste de la Chişinău
Forţele politice democratice din Basarabia cer implicarea societăţii civile
în lupta anticomunistă
S-au găsit fonduri cu care se vor finanţa proiectele culturale de pe Axa 5
Ramona Gabor culege gandaci de colorado cu mana si jupoaie un berbec
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 23 iulie
Preşedintele României continuă elucubraţiile la adresa sindicatelor din educaţie!
Atenţie la …Sfântul Foca, pompierul piroman!
Fostul consilier al primarului Pitorac a redevenit social-democrat
Doru Tompea îşi apără studenţii licenţiaţi la „Petre Andrei”
Liberalii vor să ceară verificarea firmei Hi Speed Recovery
Garda de Mediu controlează închiderea rampelor de gunoi
„Nu este obligatoriu ca studentul să aibă în fiecare zi contact cu domnul Trandafir”
spune liderul Organizaţiei Municipale PNL Botoşani, Gheorghe Iavorenciuc
Doar cinci şcoli din municipiu au primit bani pentru reparaţii curente
Director cu diplomă de Spiru Haret
Mod de a păcăli şeful
Îşi vinde vila!
Două ambulanţe pe măsura drumurilor din judeţ
Una spune Huţuleac, alta fac farmaciştii
Recorectarea lucrărilor de titularizare s-a lăsat cu surprize
Primarii nu vor să se pricopsească cu asistenţii medicali comunitari
Urgenţele medicale sunt pregătite să preia victimele caniculei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog