Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 20 Octombrie 2009

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6550 lei
1 USD = 3.9774 lei


Număr accesări
Astăzi:
4776
De la 07 Ianuarie 2003
61888352

Chişinăul demarează negocierile în vederea semnării Acordului de asociere cu UE

Guvernul de la Chisinau va demara săptămîna viitoare negocierile cu instituţiile europene în vederea semnării Acordului de asociere cu UE. Despre aceasta a declarat vineri prim-ministrul, Vlad Filat, în cadrul unei conferinta de presa comune, susţinuta alături de Karl Bildt, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, ţară care deţine preşedinţia UE, transmite Romanian Global News.
Vlad Filat a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că integrarea europeană a Republicii Moldova este una din priorităţile noului Guvern. „În acest sens, dialogul politic are o importanţă deosebită, şi constatăm cu satisfacţie că acest dialog devine tot mai intens şi mai concret", a declarat Vladimir FILAT.
Prim-ministrul de la Chisinau şi-a exprimat încrederea că rezultatele vizitei vor avea consecinţe foarte importante pentru ţara noastră. „Am convenit să începem imediat negocierile privind noul acord de colaborare cu Uniunea Europeană. Acest lucru a devenit posibil în urma aprobării de Parlament a Programului de guvernare orientat spre alinierea la standardele şi valorile europene. Intrarea în vigoare a viitorului acord va permite să avem o colaborare mai strînsă cu Uniunea Europeană în problemele securităţii regionale şi internaţionale", a precizat Premierul.
La rîndul său, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Carl BILDT a anunţat despre decizia Uniunii Europene de a începe negocierile cu Republica Moldova asupra semnării unui nou document.
„Acest Acord de asociere va fi o continuare a Planului de Acţiuni Republica Moldova - Uniunea Europeană, dar va fi mult mai ambiţios. Sperăm că în scurt timp vom începe negocierile pentru semnarea unui Acord de comerţ liber, dar şi negocieri referitor la liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni", a spus Carl BILDT.
Oficialul a menţionat că înţelege situaţia economică dificilă în care se află Republica Moldova, în acest context apreciind acţiunile Guvernului întreprinse pînă acum în domeniul social-economic.
Carl BILDT a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene, dar şi a altor organizaţii internaţionale, de a acorda susţinere Republicii Moldova pe calea apropierii de standardele europene.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Voluntari ai Corpului Păcii, elevi români, profesori
şi jurnalişti editează o carte despre jurnalism
Alegerea Preşedintelui amânată la Chişinău
O femeie visează să capete feminitate, iar o alta tinereţea pierdută
Horoscop
Secretara blondă
Alt necaz a dat peste Ţurcanu
Discoteci luate la verificat
Pregătiri pentru iarnă
Părinţii minorei de 17 ani au renunţat să-şi mărite fata cu forţa
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Program TELE'M Botoşani, marţi
La DSP, salarii fără sporuri
Ministrul Boc bulversează Bacul
A murit imediat după naştere
Dimitriu a demisionat
Şah la PSD, dar nu şi mat!
Ioan Rotundu
Victorie clară a „Gloriei” Frumuşica în meciul cu „Spicul” Iacobeni
Proşti manageri, buni lectori
Prinşi „cu ocaua mic㔠şi cu faetonul plin cu balast furat
Mihălăşeni şi Săveni aşteaptă finanţare pentru împăduriri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!