Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3317
De la 07 Ianuarie 2003
122888966

Cinci minute petrecute în parc pot face minuni pentru psihic

  • 3 May 2010, 23:00
Numai cinci minute de exercitii fizice in aer liber pe zi pot imbunatati vizibil starea psihica, se arata intr-un studiu citat de Reuters. Cercetatorii de la Universitatea Essex au demonstrat ca numai cinci minute de activitati desfasurate in spatii deschise, precum gradinaritul, plimbarile sau mersul pe bicicleta pot stimula starea de spirit si creste respectul de sine. “Credem ca ar fi un mare beneficiu pentru indivizi, societate si costurile serviciilor medicale daca oamenii s-ar automedica cu mai multe exercitii verzi“, este de parere dr. Jo Barton, coordonator al studiului.
“Credem ca ar fi un mare beneficiu pentru indivizi, societate si costurile serviciilor medicale daca oamenii s-ar automedica cu mai multe exercitii verzi“, este de parere dr. Jo Barton, care a coordonat studiul, publicat de Environmental Science & Technology, alaturi de Jules Pretty.
Mai multe cercetari anterioare au aratat ca exercitiile in aer liber au capacitatea de a reduce predispozitia pentru boli psihice si a imbunatati starea de bine, dar Jules Pretty si Jo Barton sustin ca pana acum nimeni nu a aratat cat timp trebuie petrecut in aer liber pentru ca beneficiile sa devina evidente.
Barton si Pretty au analizat datele preluate de la 1.252 de persoane diferite ca varsta, sex si stare a sanatatii psihice, care au participat la zece studii anterioare realizate in Marea Britanie. Ei au avut in vedere datele privind activitatile obisnuite in aer liber, precum plimbarea, gradinaritul, mersul pe bicicleta, pescuitul, plimbarea cu barca, calaria sau muncile agricole.
Astfel au descoperit ca cele mai evidente modificari ale starii de sanatate s-au produs la persoanele tinere, care sufera de tulburari psihice, desi s-au remarcat beneficii in randul tuturor grupurilor studiate. Din punctul de vedere al stimei de sine, efectele pozitive s-au putut remarca dupa numai cinci minute de “exercitii verzi”.
Autorii studiului precizeaza ca orice tip de mediu natural este benefic, inclusiv parcurile mici din marile aglomerari urbane, dar cele mai spectaculoase efecte le au exercitiile facute in zone cu mult spatiu verde si apa.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alcoolul a tras de volan
Comuna unde hoţii de găini au devenit amintire
A dansat pe morminte
Geniştii botoşăneni – mereu în linia întâi
Berceanu vrea taxe auto mai mari, să "geamă toţi ăştia cu Q7"
Bucureştenii vor eutanasierea câinilor agresivi şi bolnavi
Moţiunea PSD pe tema pensiilor militare a fost respinsă de Senat
Politia cercetează birourile fiului lui Voronin
unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Moldova
Un nărav al puterii, dar toate astea se plătesc
Horoscop
Bancul zilei: Numai Ion putea da o astfel de replică
S-au stabilit criteriile de acreditare a spitalelor
Vor îndura un calvar şi mai mare
O evaluare hotărâtoare pentru viitorul lor
Pe urmele hoţilor de betoane ale CF Dângeni – Vlăsâneşti
Grenadă descoperită în grădina unui botoşănean din Mihăileni
Două incendii în aceeaşi comună izbucnite în mai puţin de o oră
Fotbal mic, cu năbădăi, plin de scuze şi acuze şi-arbitraje de doi lei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog