Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8842
De la 07 Ianuarie 2003
122868909

Cine este Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei

  • 15 October 2013, 23:00
Andrei Gerea, propunerea PNL pentru functia de Ministru al Economiei, este deputat liberal de Arges aflat la al treilea mandat consecutiv. Cunoscut ca un apropiat al lui Crin Antonescu si al lui Daniel Chitoiu, Gerea este liderul deputatilor PNL si vicepresedintele Comisiei speciale din Parlament privind proiectul de la Rosia Montana.
Gerea este economist cu studiile absolvite la ASE in 1997, la 29 de ani, inainte lucrand ca electronist. Din 1997 si pana in 2004, Gerea a lucrat numai in domeniul bancar. Punctul maxim al carierei sale in mediul privat a fost postul de director al sucursalei Pitesti a Bancii Tiriac (2002 - 2004).
Andrei Gerea este liderul deputatilor PNL din mai 2013, vicepresedinte al Organizatiei PNL Arges din 2002 pana in prezent si membru al partidului inca din 1990. Gerea este aflat la treilea mandat consecutiv ca deputat.
Potrivit propriului CV de pe site-ul Camerei Deputatilor, Andrei Gerea a mai detinut functia de consilier local al Sectorului 1, si a fost membru al Consiliului de Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov si membru al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Posta Romana.
Gerea este cunoscut ca un apropiat al lui Crin Antonescu si al lui Daniel Chitoiu. Andrei Gerea este vicepresedintele Comisia speciale pentru avizarea Proiectului de Lege privind Rosia Montana.
Pe blogul sau, Gerea a postat pe 18 septembrie un articol care contine clarificarile sale privind proiectul de la rosia Montana. Spre finalul articolului, Gerea sustine ca "este dreptul si libertatea fiecarei formatiuni politice sa se pronunte in Parlament intr-un fel sau altul asupra unui proiect de lege si nu exista nicio legatura intre optiunea liberalilor de a vota impotriva acestui proiect de lege referitor la Rosia Montana si posibilele despagubiri pe care le-ar putea avea vreodata statul roman de plata".
Potrivit ultimei declaratii de avere de pe site-ul Camerei Deputatilor, Gerea nu detine nici un teren in schimb are un apartament de 101 mp in Pitesti si o casa de locuit in Stefanesti, Arges.
Gerea nu are pe numele sau niciun autovehicul, metale pretioase, obiecte de arta, in schimb are un depozit in valoare de 10.000 de euro din anul 2005. Gerea are contractate trei credite in valoare totala de peste 176.000 de euro (52.500 euro din 2005; 116.000 euro din 2007 si 7.600 de euro din 2008).
In anul precedent, Gerea a incasat un salariu de la Camera Deputatilor de 53.489 de lei, in timp ce sotia sa a castigat, ca Administrator la Valahia Investments SRL si consultant al Bonaqua Holding SA, circa 39.000 de lei.
Potrivit declaratiei de interese, Gerea este asociat 50% la Valahia Investments SRl, asociat 66,67% la Valahia Motors SRL si asociat 15% la Gamma Asig Broker SRL.
Andrei Gerea s-a nascut la 8 septembrie 1968 in Bucuresti si este de profesie economist.
Gerea a absolvit studiile de licenta in 1997 la Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica. Desi a devenit economist, Gerea a lucrat intre '87 si '92 ca electronist, iar apoi tre 1991 si 1992 ca director comercial.
Din 1997 si pana in 2004, Gerea a lucrat numai in domeniul bancar:
2002 - 2004 - director sucursala - Banca Tiriac - Pitesti;
2002 - 2004 - manager relatii cu clientii - Alpha Bank;
2000 - 2001 - manager relatii cu clientii - Emporiki Bank;
1997 - 2002 - manager relatii cu clientii - Eximbank Romania;
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica impegatului
Gastronomie: Castraveciori muraţi, crocanţi
Cristian Ghibu, noul Acar Paun găsit de Ponta pentru a justifica eşecul privatizării CFR Marfă
SRI a răspuns organizaţiei Active Watch la întrebarea: Ce sunt eco-anarhiştii?
Cine a pierdut si cine a câştigat din eşecul privatizării CFR Marfă
Cum am învins oaia liberală
Ioan Rotundu
Saltimbacul lui Putin se bagă iarăşi în seamă ameninţând Chişinăul
Rogozin: Transnistria pregăteşte un răspuns dur în cazul asocierii Moldovei la UE
Sorin Rosca Stanescu, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii
Zi cu ghinion pentru un afacerist din Darabani
Bărbat cu probleme locomotorii, salvat de pompieri în ultima clipă
Botoşani : O fi viceprimarul Cosmin Andrei întors de la ţâţă!
Cucuveaua era la Cotroceni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog