Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1061
De la 07 Ianuarie 2003
123124632
pnl
Cine este Cătălin Chelu

Unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa de capital

  • cercetat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi infracţiuni privind piaţa de capital
  • 19 November 2010, 23:00
Catalin Chelu - 44 de ani - este unul dintre cei mai activi jucatori pe piata de capital. Printre cele mai recente achizitii, facute prin intermediul a trei firme pe care le controleaza, sunt aproape 50% din Lactate Natura Targoviste (INBO) de la SIF Oltenia si Broker Cluj pentru circa 16,5 mil. lei (3,86 mil. euro), una dintre cele mai mari tranzactii din ultimele 30 de zile de pe piata RASDAQ. Vezi si deciziile CNVM in privinta lui Chelu
Chelu este si unul dintre cei mai mari actionari de la SIF-uri, detinand impreuna cu mai multi investitori cu care a fost banuit ca ar fi actionat in mod concertat pachete de peste 6% la SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5). Omul de afaceri neaga insa orice asociere cu firmele care apar ca actionand in mod concertat cu el la SIF-uri.
Chelu a facut obiectul numeroaselor acuzatii de a fi incercat sa preia fortat diferite companii . Potrivit unui raport al Asociatiei Investitorilor pe piata de capital, grupul Chelu a actionat concertat in mai multe situatii.
"Altur Slatina S.A.-grupul Chelu Catalin–simbol de tranzactionare ALT Capitalizare: 33.387.727,69 lei
În data de 31.01.2008 grupul concertat Chelu Catalin detinea: METY (28,1%), CLEL (14,8%) REVAN COM (10,2%). S-a demonstrat legatura dintre firmele si intermediarii lui Chelu Catalin la SIF Oltenia si SIF Moldova si se poate presupune ca si în cazul Altur acestia actioneaza concertat si depasesc pragul de 33% impus de legislatia in vigoare intrând sub incidenta art. 203 din Legea 297/2004 privind piata de capital. Conform Ordonantelor C.N.V.M. nr. 661/13.11.2008 si nr. 663/13.11.2008 s-a stabilit ca urmatoarele firme actioneaza concertat cu Chelu Catalin în legatura cu SIF Oltenia (SIF5) si SIF Moldova (SIF2):S.C. ALTUR SA, S.C. CELULE ELECTRICE SA (CLEL), S.C. REVAN COM S.A., S.C. AMIRASTAR TRADING S.A., S.C. AMICOSOTTIS S.A.
Ultimele doua apar si în actionariatul emitentului S.C. MECANICA ROTES S.A. (METY), deci fac parte din grupul de persoane care actioneaza concertat cu Chelu Catalin.
Mecanica Rotes Târgoviste S.C.-grupul Chelu Catalin–simbol de tranzactionare METY Capitalizare: 9.803.718,75 lei Din data de 16.05.2005 Chelu Catalin detinea (35,8%). În data de 25.02.2009 grupul concertat Chelu Catalin detinea:Chelu Catalin (23,6%), S.C. AMIRASTAR TRADING S.A.(15,5%). În data de 31.12.2008 grupul concertat Chelu Catalin detinea:Chelu Catalin (12,2%), AMIRASTAR TRADING S.A. (30,3%), S.A. AMICOSOTTIS S.A. (22,7%).
S-a demonstrat legatura dintre firmele si intermediarii lui Chelu Catalin la SIF Oltenia si SIF Moldova ( conform Ordonantelor C.N.V.M. nr. 661/13.11.2008 si nr. 663/13.11.2008) si se poate presupune ca si în cazul Mecanica Rotes acestia actioneaza concertat. Termenul limita pentru lansarea OPP la METY era 16.07.2005,conform Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, art. 203, alin.(1)." Chelu are propria sa firma de brokeraj, City Invest din Galati, care a primit in urma cu cateva luni autorizatia de a realiza tranzactii pe Bursa. Potrivit Forbes Romania, Chelu are o avere estimata la 17 milioane de euro locul 312 pe Romania Omul de afaceri este in vizorul DIICOT in trei dosare referitoare la spalare de bani, evaziune fiscala si infractiuni privind piata de capital, sustin surse judiciare, citate de Mediafax.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au in lucru trei dosare in care figureaza numele lui Catalin Chelu, insa acesta nu se afla inca sub invinuire. Investigatiile se afla in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala si referitoare la piata de capital. Catalin Chelu a fost prezentat in presa ca fiind un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si ca ar fi fost folosit de acesta ca interpus in diferite achizitii. Presa l-a acuzat, in trecut, ca ca a devalizat "Rotes SA" si ca a vandut ilegal Sectia de Confectii Metalice Teis, in timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


L'hiver sur la ulitza
Horoscop
Punguţa cu doi bani
Valeriu Tabără vrea frunza pe fiecare produs agroalimentar românesc
Colonizarea Planetei Roşii trebuie sa înceapă cu astronauţi de peste 60 de an
Laicizarea accelerată a Occidentului
o dictatură care riscă să distrugă libertatea religioasă
Guvernul ar putea înjumătăţi perioada acordării indemnizaţiei pentru mamă
tu ai unde sa-ţi laşi copilul la un an?
Soacra lui Adrian Nastase a murit vineri dimineaţă
Lovitura de teatru în Ghencea
MM Stoica, noul manager general al Stelei
Atenţie la Rusia după alegeri
Despre companiile integrate: înfiinţaţi-le odată, să dea faliment
Mass-media despre tentativa de mituire lui Valentin Fatuloiu
Cercetat pentru tentativă de mituire cu un milion de euro
Săptămâna Educaţiei Globale la Corni
Cariera infracţională a spărgătorului recidivist din Flămânzi
a fost stopată pentru următorii 15 ani
Ţurcanu nu vrea ca viaţa sa privată să fie subiect public
Sărbătoare la Biserica Vovidenia din Botoşani
Directorul Camerei Agricole Botoşani va fi ales prin votul fermierilor
Pentru că i-a jignit oile, Ţurcanu se răzbună pe Ghiorghiţă
Medicul Tomozei îi urmează Ecaterinei Chihaia
Juristul Niţu face lucruri trăsnite
într-un proces cu Spitalul judeţean el este pârât şi reclamant
Tot mai mulţi elevi chiulesc de la ore, adăpostiţi prin baruri
Din preocupările juristului Victor Niţu
Profesorii caută antidot la agresivitatea elevilor
Blândului Georgescu i-a sărit muştarul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog