Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18267
De la 07 Ianuarie 2003
122878334

Circa 82% din bărbați suferă de andropauză când ajung la 50 de ani

  • 25 May 2016, 23:00
Circa 82% din barbati sufera de andropauza cand ajung la 50 de ani. Potrivit grupului de consiliere terapeutica “Coaching Club” din Spania, aceasta stare debuteaza cu schimbari subtile care sunt atribuite in mod gresit conditiilor de stres, depresiei sau problemelor tipice varstei, relateaza ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.
Andropauza, denumita si criza varstei mijlocii la barbati, este un proces de durata si treptat care provoaca numeroase schimbari in organismul individului. Pe langa tulburarile de ordin sexual, intervin si probleme de ordin emotional, care genereaza iritabilitate, neliniste sau pierderea propriei stime, stres familial sau depresii acute.
Aceste tulburari nu sunt legate doar de aspectul personal, ci si de cel profesional, precum pierdere inerenta a interesului si avantului sau o manifestare crescuta de agresivitate, teama fata de anumite situatii intervenite la serviciu care inainte erau considerate chestiuni de rutina si care acum par scapate de sub control.
Exista simptome percepute in postura fizica: mersul garbovit, tonul sovaitor, completat de o stare vizibila de slabiciune. Exista indicii si la nivel motivational sau al energiei interioare: pierderea interesului fata de anumite proiecte, senzatie de incapacitate, de a genera idei noi si lipsa de competitivitate.
In ce priveste relatia cu anturajul se poate manifesta o pierdere a increderii in sine, a tenacitatii, a dinamismului si chiar a eficientei. Toate acestea pot genera senzatie de neliniste, nervozitate si irascibilitate. Depresia este simptomul cel mai evident. Elementul declansator este pierderea tineretii care genereaza anxietate si incertitudine. Imbatranirea parintilor joaca un rol decisiv, avand in vedere ca se produce un fenomen de identificare care acutizeaza starea.
Apar indoieli in privinta serviciului, a relatiilor cu mediului social sau chiar la nivel de cuplu si de intimitate. Intervin ganduri recurente legate de varsta si de tabieturi considerate de altii tipice pentru un om batran.
Pentru a combate aceste simptome, terapeutii spanioli propun terapie in grup. Faptul de a se putea sprijini pe un grup de persoane aflate in aceeasi situatie va ajuta individul sa-si impartaseasca propriile probleme si sa le infrunte cu ajutorul unei echipe de profesionisti.
A.C.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Originea machiajului
Horoscopul zilei de 26.05.2016
ANAF a publicat Ordinul care clarifica procedura restituirii TVA, diferita de cea a rambursarii TVA
In anumite situatii firmele au dreptul la restituirea TVA, procedura total diferit de rambursarea de TVA
Casa Alba, dupa intalnirea Biden - Ciolos:
Doua legi prin care 5% din taxele colectate din jocurile de noroc vor finanta restaurarea monumentelor si cinematografia, promulgate
Fiscul va lipi somatiile, notificarile sau deciziile pe usa casei sau a firmei celor care refuza sa le primeasca
Un senator PSD vrea cresterea indemnizatiei pentru cresterea copiilor:
parintii care se intorc mai devreme la munca sa primeasca 50% din indemnizatia pentru perioada ramasa
Dorin Marian, fost sef al cancelariei lui Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa
Tariceanu: Nu am de ce sa-mi dau demisia din functia de presedinte al Senatului.
Ok, poti sa fii suspect, in ochii lor toata lumea e suspecta
Dacian Ciolos: In SUA se asteapta sa continuam lupta impotriva coruptiei si eficientizarea administratiei publice
Personalităţile analfabete noi, presa, le-am creat
Ioan Rotundu
Botoşani: Înverzitul Dutcă tratează legile electorale ca pe buruieni legislative
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog