Ingrediente: 1 pasăre, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 50 gr. unt, 300 gr. ciuperci, 1 buc. morcov, œ buc. ţelină, 1 buc. ceapă mică, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă pasărea, se spală şi se pune la fiert cu ceapa, morcovul şi ţelina. Separat, se fierb ciupercile tăiate felii, în puţină apă. Într-o cratiţă se pune uleiul şi când este încins se adaugă făina. După ce s-a îngălbenit puţin, se stinge cu zeama de carne şi se lasă să fiarbă în continuare, amestecând mereu să nu se prindă. După 5-10 minute se adaugă ciupercile şi carnea tăiată în bucăţi şi se mai dă într-un clocot. Se pune untul, se acoperă vasul şi se dă deoparte.
Mod de servire: Se serveşte fierbinte, cu mămăliguţă. (Lucullus)