Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38253
De la 07 Ianuarie 2003
111346900

Clasificarea spitalelor este contestată, fără succes deocamdată

  • 23 June 2011, 23:00
Cadrele medicale şi reprezentanţii Colegiului Medicilor din România contestă că actuala clasificare a spitalelor ar fi făcută pe criterii de competenţă şi spun că va genera inechităţi şi pentru pacienţii din diferite zone ale ţării.
Aşa cum s-a realizat clasificarea, fondurile vor fi concentrate către un număr mic de spitale, în timp ce altele nu vor reuşi să supravieţuiască. La această dată, declaraţiile şefilor sistemului sanitar se bat cap în cap. În timp ce ministrul Cseke Attila vrea să convingă că majoritatea spitalelor vor primi fonduri mai mari ca până acum, reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate spun că nu doar spitalelor de categoria a V-a le va fi greu să supravieţuiască cu banii pe care îi vor primi, dar probleme grave din cauza finanţării vor avea şi spitalele de categoria a IV-a.
„Inechitatea a fost creată prin politici de sănătate şi acum o justificăm cu acte şi o accentuăm. Ce vină are un cetăţean sau un pacient că s-a născut într-un anumit loc şi nu în altul”, spune preşedintele Colegiului Medicilor.
La Botoşani, cele mai multe spitale sunt clasificate în categorii inferioare, doar Judeţeanul speră la o clasificare în categoria a III-a, dar nici aceasta nu este sigură, dacă nu se face comasarea. Astfel, cum grosul fondurilor vor fi dirijate spre spitalele ieşene şi sucevene, botoşănenii vor trebui să se deplaseze ca să îşi vadă de problemele de sănătate spre spitalele din aceste judeţe.
„Criteriile de performanţă ale spitalelor sunt de fapt un criteriu de a da mai puţini bani spitalelor clasificate inferior şi de adâncire a diferenţei de tratament a pacientului şi dezvoltării spitalelor. Criteriile de performanţă după care sunt clasificate spitalele nu au legătură cu actul medical, ci cu performanţa guvernării actuale, măsurată în câţi bani s-au luat de pe pielea asiguratului şi cât s-a deturnat în portofoliul unor ministere agreate de cei care ne conduc”, este opinia unuia dintre medici. . (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Berlusconi cel deştept şi… paraşuta
Ambiţiile şi orgoliile au dus Maternitatea Botoşani la dezastru
Asistenţii medicali botoşăneni se pregătesc de migraţie
IŞJ Botoşani Iar n-are basni pentru plata concediilor la profesori
Caricatura zilei
Portariuc cface noi demersuri pentru o agricultură ecologică
Salariaţii din CJ s-au lenevit de frica regionalizării
Referendum cu banii alocaţi pentru calamităţi
La Dorohoi, Festivalul "Mugurelul"
Dacă UDMR nu e de acord cu oferta 8+2, vom renunţa la proiectul reorganizarii
Două milioane de români beau vârtos
Primele lovituri de tun
Copiii din UE vor beneficia de plata mai rapidă a alocaţiilor de întreţinere
Trib indigen, descoperit în pădurea tropicală amazoniană
Volkswagen a creat o maşină care se conduce singură
complet automat, până la viteze de 130 km/h
Parlamentul European a ridicat imunitatea lui Severin
Abdicarea regelui Mihai a fost un act de trădare a interesului naţional
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă