Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16122
De la 07 Ianuarie 2003
122901771

Cod galben de ploi si racire accentuata a vremii

  • 9 October 2015, 23:00
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare cod galben ce vizeaza ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, racire accentuata si chiar ninsori (in zonele montane), in acest weekend, valabila in aproape toate zonele tarii.
Avertizarea intra in vigoare duminica, 11 octombrie, la ora 10:00, si este valabila pana luni, la ora 18:00. In intervalul mentionat vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte. Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.
Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.
Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60...70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte.
Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.
O avertizare meteo cod galben este valabila si incepand de sambata, 10 octombrie, de la ora 16:00, pana duminica, 11 octombrie, la ora 10:00, in Banat, Oltenia si nordul Munteniei. In intervalul mentionat, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii si se vor cumula cantitati de apa de 20...25 l/mp si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40...50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, in cursul noptii de sambata spre duminica (10/11 octombrie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.
Vantul se va intensifica in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50...55 km/h, iar in sudul Bantului si pe creste, va depasi temporar 70 km/h.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Farmec ul umilit al secretarei
Horoscopul zilei de 10.10.2015
Reţeta zilei: Gogoşari marinaţi umpluţi cu struguri
Botoşani: Vizite de lucru neanunțate pe șantierele din județ
Incendii în serie
Şapte dintr-o lovitură spre indignarea cetăţenilor
Executorul judecatoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sanatatii, retinut pentru evaziune fiscala
Cu o populatie de 16 ori mai mica decat SUA, SRI asculta de 2 ori mai multe telefoane ca FBI
Angela Merkel, acuzata de "trafic de persoane" de catre un partid de dreapta
Mai multe ONG-uri cer respingerea legii "defaimarii sociale"
initiata de Dragnea distruge ideea de protectie efectiva impotriva discriminarii
Reglementatorul din energie, sub asaltul intereselor politice
Exporturile de energie electrica, marul discordiei dintre ANRE si CE Oltenia provoaca neintelegeri intre ANRE si CE Oltenia
Romania are nevoie de 7% crestere economica pe an
itmul actual de 3-4% nu ne ajuta
Ultimele evolutii in razboiul din Siria
Statul Islamic profita de bombardamentele rusesti asupra rebelilor si avanseaza puternic spre Alep / Un general al Gardienilor Revolutiei a fost ucis
Botoşani: Cretinismul religios
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog