Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16935
De la 07 Ianuarie 2003
122877002

Codex Alimentarius a fost adoptat şi în România

  • liber la boli, cancer şi pandemii
  • 27 May 2009, 23:00
Acum hai sa pun si eu la zid societatea civila. De ce nu au manifestat ONG-urile care pretind ca apara societatea civila acelasi interes si in cazul initiativei lui Tariceanu, care a promovat introducerea organismelor modificate genetic, in mod oficial in Romania, desi cancerul care ne macina tot mai mult si ne omoara copii, fratii si surorile tot mai de tineri, este asociat acestor alimente chimice ?
De ce se manifesta societatea civila doar in cazul Codurilor si lasa sa treaca pe sub nasul lor alte orori care ne vor marca negativ viitorul ? O spun , in calitatea mea personala de cetatean, si de persoana care s-a impotrivit constant sistemului denumit Codex Alimentarius, eu considerand ca votul dat in Parlament de colegii mei , reprezinta o mare eroare. Aici nu mai este vorba , ca in cazul pasapoartelor biometrice, de chestiuni hazlii gen 666, ci este vorba de cum va arata generatia viitoare, copii nostri, care sunt tot mai expusi bolilor in primul rand datorita OMG-urilor.
Adica, hulim in mass-media faptul ca rosiile sau castravetii din Turcia, crescuti la neon, sunt nocivi pentru sanatate, insa aceeiasi mass-media , societatea civila, asociatiile si fundatiile care ar trebui sa vegheze la drepturile romanilor, nu au nici o reactie ? Intr-o asemenea chestiuni grava, era nevoie de 1 milion de ori mai mult decat in cazul Codurilor, de consultarea societatii romanesti. Aici nu mai exista interes ? Sanatatea noastra nu merita acest efort ?
D-lor de la ONG-uri, stiti cum se spune ca societatea se manipuleaza prin mass-media. Daca ai pus in tabloide poze cu vedete sau fostri ministri care se masturbeaza, gata, nimeni nu se mai uita in partea cealalta, acolo unde, pe sest, viitorul se pecetluieste prin asemenea legi. Oameni buni,se pare ca aceasta lege,tocmai a trecut de parlamentul Romaniei!!! De acum incolo totul este doar o chestiune de timp pina sa vedem si niste consecinte ale ignorantei noastre. Deschideti ochii si incercati sa ganditi deschis.In USA a intrat in vigoare,de curind,o lege care obliga fermele ecologice sa foloseasca NUMAI seminte modificate genetic de la o singura companie:MONSANTO.
Daca nu folosesc, sunt pasibili de amenda in valoare de 1mil $,PE ZI!!! Ganditi, oameni buni! Respect pentru cei care au deschis ochii, si care inteleg ca trebuie sa luptam pentru un singur scop : sa ramanem oameni! Un pescar dintr-o insula greceasca, intrebat de un turist englez, ce job a avut in viata a spus " My job, was to have a nice life!" . O viata frumoasa pentru noi si familiile noastre, nu inseamna boli, canceruri, pandemii [ ce ati uitat ca virusul asta al gripei porcine face ravagii NUMAI intre tineri ?] si acestea generate de ce : DE MANCAREA MODIFICATA GENETIC.
Cand ne vom trezi sa nu fie prea tarziu, adica sa nu ne trezim cand auzim groparul aruncand lopetile de pamant peste cosciugul in care suntem trimisi sa refacem comuniunea noastra cu natura!

26 mai, 16:06 Deputatii au aprobat, marti, cu 182 voturi “pentru”, doua “impotriva” si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic, transmite Agerpres.Actul normativ vizeaza realizarea unui sistem functional privind introducerea pe piata a organismelor modificate genetic prin clarificarea responsabilitatilor ce revin tuturor factorilor implicati in domeniul acestor organisme, ca si a existentei unei evidente stricte a organismelor care sunt introduse pe piata.Proiectul de act normativ mentioneaza intituirea Comisiei pentru securitate biologica, care se compune din 12 membri titulari si patru membri supleanti, care au dobandit titluri academice si/sau universitare si sunt personalitati stiintifice consacrate.
Senator Iulian Urban


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXXV
(Ioan Rotundu)
“Frumuseţe pe muchie de cuţit” caută noi cazuri
Carmen Harra vorbeşte despre trecutul Ronei Hartner
Găluşte cu prune
Horoscop
Greşeala soţului
Românul şi spiritul pătrunzător
Ispasul, praznicul înălţării la cer a Domnului
Vinul de Frumuşica şi ţuica de Rădeni pe post de vedete
Problemele elevilor din Flămânzi, centralizate la nivel european
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 28 Mai
Comunicat de presa
Două incendii izbucnite la intervale scurte de timp
Nu alegeţi un preşedinte comunist!
Bani pentru drumuri şi plata personalului neclerical
Cultura judeţului dată pe mâna unei cântăreţe de muzică populară
PSD-ul şi-a asigurat cântecul şi voia bună pentru încă patru ani
Coşurile de gunoi luate la „căpăcit”!
Manifestările dedicate lui Eminescu devansate cu o săptămână
Consilierii judeţeni se perfecţionează la vară
Poliţiştii comunitari luptă din greu cu cerşetorii minori
Incendiu de proporţie la Costeşti
Zece elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie. Să fie apa plată de vină?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog