Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19062
De la 07 Ianuarie 2003
76874142

Comemorarea academicianului Anghel Rugină

  • 26 January 2009, 23:00
Duminica, 25 ianuarie, a avut loc la Biserica Sfanta Paraschieva din Boston un tedeum de pomenire a personalitatii economistului de talie mondiala Anghel Rugina, urmata de cuvantarile unor membri din ceea ce s-a autointitulat "Comunitatea stiintifica a romanilordin Boston", transmite Romanian Global News.
Slujba a fost oficiata de preotul paroh Nicolae Simion care a spus cateva cuvinte despre profesorul Rugina, urmat apoi de discursurile comemorative ale Dr. Nicolae Istrate si Dr. Eugen Predoiu. Cei doi membri ai grupului amintit au elogiat viata si activitatea lui Anghel Rugina, dandu-i credit pentru optimismul sau incurabil si capacitatea de a vedea intotdeauna partea buna a lucrurilor. Vorbitorii au amintit auditoriului despre activitatea laborioasa a cercetatorului roman nascut in urma cu 95 de ani in Romania care a predat la cateva universitati prestigioase din SUA si despre faptul ca după Revoluţia din decembrie 1989, Anghel Rugină a revenit în tara şi a propus un plan de refacere şi stabilizare economică, monetară şi financiară a Romaniei.
"Comunitatea stiintifica a romanilordin Boston" a luat fiinta in 1988 in jurul profesorului Rugina si si-a desfasurat activitatea in casa doctorului Predoiu si a unui alt cercetator roman, lingvistul Nicolae Iliescu, profesor la acea vreme la universitatea Harvard. Printre alti membrii ai grupului s-au aflat economistul Ion Beloiu, inginerul Spiridon Balulescu si inginerul Mihai Mirica.
Savantul Anghel Rugina s-a nascut in comuna Buciumeni, judetul Tecuci (azi Galati), la 24 mai/6 iunie 1913, in familia unui agricultor, cultivator de vita-de-vie. Dupa absolvirea Scolii Comerciale Elementare din Tecuci (1928), si-a continuat studiile la Scoala Superioara de Comert din Galati, pe care a absolvit-o in 1932. Patru ani mai tarziu a devenit licentiat al Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Bucuresti, sectia Administrativa.
Dupa satisfacerea stagiului militar la Scoala de Cavalerie din Targoviste a sustinut examenul de intrare la Banca Nationala a Romaniei, unde a fost repartizat la Serviciul devizelor din cadrul Relatiilor cu strainatatea, in calitate de impiegat, clasa a VIII-a. A fost mobilizat in Armata Romana si a luptat pe Frontul de Est in cel de-al Doilea Razboi Mondial, fiind ranit. In anul 1942, si-a sustinut teza de doctorat, intitulata Viata si opera economica a lui Dionisie Pop Martian. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Grupurile de presiune din PSD
Ioan Rotundu
"Când şi cum se poate încheia un război...."
Comentariul comentariilor XVI
(Ioan Rotundu)
Obama a intrat în conflict cu Vaticanul
Chitoarcă a cerut la Iaşi cetăţenie pentru toţi românii din afara României
Oficialităţile din Harghita continuă să-şi bată joc de România
Comunicat de presă
Horoscop
Revolta amantului
Festivalul concurs „Artele copilăriei”
Ediţia a I – a 26 – 31 ianuarie 2009
Ce se întâmplă când se afişează întreţinerea?
1,3 miliarde lei aruncare într-un WC pe care s-a pus lacăt
Vicele Ghiorghiţă se simte împlinit şi fericit
are şi de ce, a mutat maşinile din stradă pe trotuar
Prefectul Sorescu nu s-a considerat a fi un preşedinte de CAP
Restricţii privind parcarea lângă zebre
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan a îndemnat la credinţă
Sorescu şi-a făcut bagajul, nu fără a-l avertiza pe noul prefect
Ca treburile să meargă şi mai prost, înfiinţăm o linie telefonică directă
Oferta locurilor de muncă se revigorează
Noi promisiuni pentru bugetari, sau un mod de-ai păcăli
Angajaţii din medicina şcoală iar au fost uitaţi… la salarii
Guvernul Boc se gândeşte la amânarea majorării pensiilor
Guvernul Boc caută nod în papură pentru a amâna majorarea pensiilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă