Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18182
De la 07 Ianuarie 2003
122878249

Comentariu la comentarii (CIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 23 May 2007, 23:00
Chiar dacă preşedintele Băsescu se întoarce azi la Cotroceni, unii politicieni din tabăra adversă nu se lasă impresionaţi de victoria sa. „Deşi învins, liberalul deputat Câmpanu tot bătăios rămâne”, iar poziţia sa n-a convenit deloc unor simpatizanţi ai preşedintelui. „Năpârca” a comparat ambiţiile deputatului liberal cu moartea, în condiţiile încă neexplicate ştiinţific, a unui şarpe: „Şarpele, chiar dacă-i zdrobeşti capul sau îl tai bucăţi, tot după apusul soarelui moare. Aşa şi doctorul Câmpanu. Năpârcă mai mare ca el rar de întâlnit în viaţă.” Cineva se oferă cu un sfat: „Ai grijă la primarii PNL-işti, care de fapt sunt PLD-işti. Mergi pe malul Başeului, în toate comunele, şi ai să te convingi.” Nu chiar toţi. Spre exemplu, primarul de Ştefăneşti a fost şi este social-democrat convins. Mai sunt şi alţii.
Uneori decizia judecătorilor este extrem de neînţeleasă. Spre exemplu „Hoţii din maşini sunt cercetaţi în stare de libertate”. Deşi au spart mai multe maşini, cu toate că poliţia a depus eforturi deloc de neglijat pentru a-i prinde, judecătorii au considerat că pot fi cercetaţi în libertate, pentru că faptele lor nu prezintă pericol social. Glumeţ, un comentator vede în decizia judecătorilor altceva: „Probabil nu şi-au făcut planul, de asta nu sunt reţinuţi.” Atunci, să recomandăm poliţiştilor să nu-i mai deranjeze, până ce hoţii nu-şi realizează numărul de furturi propus. Iar judecătorii să anunţe public care este numărul de furturi permis, care să le asigure hoţilor deplina linişte în libertate.
Poate că editorialul „Dumnezeu ne-a dat, dar nu bagă şi în straiţă” nu s-a potrivit cu starea de spirit a românilor, unii euforici de victoria preşedintelui Băsescu în urma referendumului. Dar mulţi din cei care l-au citit îşi vor aduce aminte de el când vor plăti un preţ mărit la pâine, când vor constata că s-a scumpit prea mult uleiul de floarea-soarelui sau că nu mai găsesc mălai pe piaţă pentru o mămăliguţă. Doar „Iluzionistul” s-a ostenit să constate: „Să înceapă bâlciul!/ C-aţi votat,/ Acelaşi preşedinte beat.” I-a auzit Dumnezeu ruga, iar bâlciul este în plină desfăşurare.
Un mini-reportaj scris de noi în urma trecerii prin satul de baştină a liberalului-democrat Mihai Ţâbuleac şi intitulat „Jertfa de sânge adusă lui Ţâbuleac nu era cunoscută la Crasnaleuca”, a fost completat de către „Istoricul” cu următoarea informaţie: „Cel care a scris monografia se numeşte Ion Zbughin, un fost primar comunist.” Acea lucrare monografică, coordonată de Ioan Zbughin, pentru că la ea au lucrat încă vreo patru personalităţi, este realizată cu multă acurateţe ştiinţifică. Sunt în posesia ei şi am apreciat-o mult, puţine astfel de monografii putându-i sta în faţă. Ne place nouă ca imediat ce nu ne convine ceva, să-i lipim eticheta de „comunist”. Hai să ne obişnuim a aprecia mai întâi valoarea lucrului temeinic făcut, după care, dacă avem motive, să criticăm.
După un mic relaş, „Conţac îi face iar zile negre prefectului”. Aflat pe fază, „JE SUIS”, mai întâi, aşa cum stă bine unei persoane civilizate, l-a felicitat pe Conţac pentru ziua onomastică, după care l-a criticat: „Pentru început „LA MULŢI AN,I DLE. COSTICĂ” pt. ziua de ieri. Presupun că musiu Conţac a avut interes să nu se verifice calitatea reparării drumurilor din judeţ, de aceia se ia iarăşi de prefect. Cred că anonima a inventat-o (ca şi altele) pt. că este în firea lui să fie permanent în conflict cu cineva.” Altfel spus, avem şi noi Băsescu nostru de Botoşani. Poate că sfatul „Nea Costică, eşti plătit din banii contribuabililor! Mai lasă urmăreala, că nu eşti detectiv, mai ocupa-te şi de interesele judeţului!” ar trebui luat în seamă.
Şi o veste din teatru: „Călătoria” o nouă ofertă inedită a Teatrului „Mihai Eminescu”. Cuiva, poate un actor gelos, nu-i place de omul şi actorul Volin, motiv pentru care este de părere că „Dacă o să meargă teatrul după mintea lui Volin, atunci, în curând, nu mai avem cu ce ne lăuda. Mai terminaţi cu nenea acesta, ce n-are nici o treabă cu teatrul.” Prea multă răutate. Actorii orădeni l-au invitat pe Volin să joace cu ei, şi nu cred că au făcut-o pentru că este un actor prost. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria vinde trotuarele bucată cu bucată, iar noi vom ajunge să zburăm
La plăcinte înainte
Anunţ
Ăştia suntem noi, voi sunteţi altfel?
Ioan Rotundu
Horoscop
Cugetări şi maxime de Tolstoi
Examen
Mică publicitate
Se vrea corn şi lapte pentru copii din grădiniţe
Probe din iazul Hăneşti duse la laborator
Supravegherea sănătăţii salariaţilor ridică probleme patronilor
Chiriaşii din Centrul Istoric vor locui provizoriu în ANL Cişmea
Conţac plăteşte datoria Instituţiei Prefectului
Cornul şi laptele adus în avans în două zone ale judeţului
Bazinele de înot rămase la stadiul de promisiuni
Directorul Urban Serv se vrea mai şmecher ca bişniţarii
Poliţia Comunitară pune şeaua pe hoţii de flori
Se anunţă scadenţa pentru locatarii ce încearcă să înşele municipalitatea
Botoşani - singurul oraş ce monitorizează în totalitate iluminatul public
Personalitate botoşăneană decedată în Canada
Arestat preventiv pentru tentativă de viol
Cuţitul a făcut linişte între doi soţi
Beat la volan
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog