Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
In vino veritas
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9324
De la 07 Ianuarie 2003
78357723

Comentariu la comentarii (CXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 3 June 2007, 23:00
Garda de Mediu, din când în când, îşi aminteşte că putem fi acoperiţi de gunoaie. Aşa că, o amendă ici, o alta acolo, ne anunţă că unii au aruncat „Gunoi scump plătit”. Dar cum nu se poate spune că a venit primăvara, văzând doar o singură floare, nici amenzile celor de la Mediu nu par a fi suficiente pentru ca gunoaiele menajere să fie depozitate în locurile autorizate. „Manivelu” a observat că „Toate împrejurimile oraşului sunt o imensă groapă de gunoi. Şi mai vrem să fim trataţi ca popor civilizat. Alo, Garda de mediu! Deşteptarea!!!” Mai luând câte o pauză în cearta cu prefectul „Conţac îl ia pe Flutur peste picior”. Cică afirmaţiile lui Flutur n-au trecut de faza promisiunilor, deşi Botoşanii sunt un şantier de vreo doi ani de zile. E drept, că nu tot ce se afirmă poate deveni faptă peste noapte. Mai ales când vine vorba de investiţii în sistem privat. „Gigi” este nemulţumit că la Botoşani n-avem centrele comerciale de care se bucură Suceava: „Apropo, când se încep lucrările la Mall, la Suceava au început, când se încep lucrările la Metro ,la Suceava funcţionează, când se încep lucrările la Selgros ,la Suceava este deja, când se încep lucrările la Kaufland, la Suceava funcţionează, când se încep lucrările la Mc Donald.S, la Suceava este demult şi întrebările pot continua. Nu e problemă de teren. Din Botoşani până la Stăuceni e destul, până la Dorohoi e destul, până la Suceava e destul etc. Cert este că în 20 de ani la Botoşani s-a construit doar chioşcuri. Şi doar Suceava este un oraş mai mic.” Comentatorule, toate investiţiile nominalizate ca existente la Suceava aparţin întreprinzătorilor privaţi. Ori, aceştia, nu investesc decât acolo unde au garanţia că afacerea se va solda cu profit. Suceava este un judeţ bogat, cu multe afaceri prospere, cu multe resurse materiale iar banul circulă alt fel decât prin buzunarele botoşănenilor. Primarul nu poate forţa nici un întreprinzător să vină la Botoşani, numai de dragul oraşului. Ieşeanul Prisăcaru, cel care a promis că fa ridica un mall, după ce a luat cunoştinţă de rezultatele studiului de fezabilitate, şi-a pierdut elanul. Cifra de afaceri ce o va putea realiza îi departe de cea de care are nevoie pentru a scoate profit. Primăria, din bugetul propriu, nu poate finanţa astfel de activităţi.
Nu ştiu cât timp i-a luat preşedintelui Conţac să mediteze la posibilitatea de a rezolva o parte din problemele judeţului cu parlamentarii existenţi, dar ştiu că declaraţia sa cuprinsă în titlul „Preşedintele CJ îşi pune speranţe în parlamentari” n-a fost gustată. „Je suis” îl persiflează: „Da, da şi alegătorii şi-au pus MARI speranţe în parlamentari. Şi-au pus MARI speranţe în dl. preşedinte al României şi unde am ajuns domnilor?” Nu mai avem mult şi vom ajunge noi la balamuc, în locul acestor netrebnici de politicieni. Cam asta ne aşteaptă, dacă vom continua să asistăm cum se trece de la un scandal la altul.
Sub ochii indiferenţi ai autorităţilor locale şi judeţene „Lacul Eminescu a ajuns o carte de vizită ruşinoasă pentru judeţ”. Comentatorii au luat atitudine, dar vocea lor n-are puterea de a mişca din loc inerţia autorităţilor. „DosareleChix” recunoaşte că „Într-adevăr lacul a ajuns într-o situaţie foarte urâtă. În ultima lună am fost de două ori până acolo, de fiecare dată cu persoane din alte locuri din ţara asta minunată. Pe cât de interesaţi au fost de latura istorică a locului, pe atât de dezgustaţi au fost de starea jalnică în care se află lacul: stuful care ar mai trebui curăţat pe ici pe colo, gunoaiele din apă, podul care devine încet-încet nesigur şi toate cele. Noroc cu oraşul păsărelelor, că le-a mai distras niţel atenţia de la lac.” Dreptate i se cuvine şi lui „Paul”, ce găseşte vinovăţie în chiar rândul turiştilor: „Ar trebui, în primul rând să ne fie ruşine nouă, celor care mergem la lacul lui Eminescu, ne grătărim, ne beţivănim şi aruncăm toate gunoaiele alandala. Şi mai pe urmă, autorităţilor de orice fel, locale, judeţene etc. pentru aprecierea pe care o au faţă de Eminescu şi locurile dragi lui. Lipsesc gospodarii... Păcat!” Din păcate, nu sunt semne că problema lacului va fi rezolvată prea curând. Dar, indiferent de proprietarul actual sau viitor, Garda de Mediu ar trebui să ia măsurile cuvenite cu cei indisciplinaţi în aruncarea gunoaielor. N-au făcut-o, poate măcar de acum înainte! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciobanu a mirosit ceva mişmaşuri pe seama banilor de la drumuri
Încăierare politică pe seama coşurilor de gunoi
Serviciul de Urbanism se luptă cu avalanşa de PUD-uri
Municipalitatea vrea să intre în zonele sărace ale municipiului
PLD a primit un sediu ce stă să se prăbuşească
Ciuştea ia apărarea societăţii Apa Grup, sfidându-l pe Conţac
Poliţia rutieră este acuzată că a scăpat de sub control circulaţia
Ministrul Iorgulescu ne dispreţuieşte atât valorile, cât şi pe noi
Să nu ne lăsăm jigniţi în esenţa existenţei noastre
Ioan Rotundu
Supărarea mamei
Horoscop
Ciorba de salata cu kaiser
Citate şi maxime din Cervantes şi alţii
Cumpără teren cu banii jos
Congresul anual de geografie
Birocraţii din centrele bugetare refuză să respecte hotărârile judecătoreşti
Efectivele de elevi din clase s-au umflat îngrijorător
Pe primari nu-i interesează ce fel de apă beau alegătorii
Chestionare aplicate elevilor de Centrul Antidrog
Minoră de 12 ani, îndrăgostită lulea
Răzbunare cu împuşcături
Nou accident provocat de poliţist de frontieră
Sărbătoarea caşului sufocată de kitschuri ţigăneşti
Lansare de carte ratată şi slujbă religioasă…ţipată fals în măgăoaie
Heartrock a costat 30 mii euro
Vorbeşte gratis!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă