Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12811
De la 07 Ianuarie 2003
122898460

Comentariu la comentarii (CXLI)

  • 11 July 2007, 23:00
Este greu de înţeles modul de gândire al unora dintre noi. Când cineva face un lucru bun, i se spune că a făcut rău, iar dacă nu face nimic bun, e venerat. Prin articolul „Imaginea unui Botoşani european”, noi am prezentat intenţiile primarului Flutur în a înnobila Botoşanii prin derularea unor noi investiţii. „Cititor” nu pare să fie încrezător în vorbele primarului, de vreme ce consideră că „M-am lămurit de mult cu acest şmecher şi demagogia lui!” Îl contrazic faptele primarului, aflate la vederea oricăruia dintre noi. Mai optimist pare a fi „Andrei”, ce apreciază declaraţia primarului „Pare utopic, dar vă ţinem pumnii.” Poate că dacă am fi avut un primar, de teapa celor cu care ne-am pricopsit din 1990 până în 2004, ce n-au făcut nimic pentru Botoşani, ar fi fost bine. Unii dintre noi un astfel de primar vor.
Avem „Cetăţeni sancţionaţi de Garda de Mediu”. Sancţiunile au fost aplicate pentru fapte reale, comise din ignoranţă sau din obişnuinţa de a desconsidera mediul înconjurător. Numai că şi sancţiunea are rostul ei. Ea are rol de prevenire, de educare, de corectare a unor defecte sociale. Când sancţiunea devine aberant de drastică, ea are rol distrugător şi nu-şi mai atinge scopul. „Alex” apreciază sancţiunile aplicate: „Aceste descoperiri ar trebui să fie mai dese, mai ales primăvara şi toamna, când în zonele mărginaşe ale oraşului nu poţi deschide un geam de fum şi miros.” Un alt comentator susţine ca „Pentru cei certaţi cu legea, pentru cei care nu au 7 ani de acasă, cât mai multe amenzi. Dacă nu au conştiinţă, să fie arşi la pungă. Aşa se vor mai potoli, de eradicat nu poate fi vorba...”
Iată şi un comentariu semnat de „Lustratul”, ce are o opinie separată: „Această domnişoară, rămasă bătrână datorită unor defecte de caracter, urâtă fizic şi moral, a amendat un ţăran cu 5000 lei, adică 50 milioane lei vechi. S-a întrebat oare dacă acest ţăran câştigă într-un an această sumă? Sau în câţi ani o câştigă? Amenda aplicată ori nu va fi încasată niciodată, şi atunci măsura luată n-are rol preventiv, ori va fi încasată şi familia nenorocitului de ţăran distrusă şi adusă caz social pe capul primăriei. Aceşti netrebnici puşi şefi pe banii noştri trebuie să dispară din fruntea instituţiilor statului. Ei nu sunt pentru noi, sunt împotriva noastră!” Comisarul şef Zelincă a aplicat amenda stabilită prin lege. Aberaţia unei astfel de sancţiuni a statuat-o parlamentarii, când au votat legea.
Liberalii au declanşat răfuiala cu cei aflaţi prin fruntea unor instituţii publice, dar care s-au manifestat a fi simpatizanţii liberal-democraţilor. Printre aceste răfuieli politice, cad victime şi manageri care au demonstrat competenţă şi care au redresat instituţiile conduse, scoţându-le din datorii. Acest subiect l-am tratat prin editorialul „Când hârtia cântăreşte meu greu ca faptele”. Comentatorul „Eire” a fost scurt şi la obiect: „Măgării liberale sau democrat-liberale! Încearcă şi ei la ciolan! Mie îmi pare rău că nu scriu mai mulţi români de afară şi să spună realitatea din vest, nu minciunile guvernanţilor!”
Abilitat de ministerul Educaţiei să organizeze o licitaţie publică pentru achiziţionarea unor microbuze, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a adus o economie de zece microbuze, obţinând prin licitaţie un preţ mai mic decât se aprecia iniţial. Cu toate acestea „IŞJ Botoşani a fost pedepsită la repartizarea microbuzelor”. Iată ce crede „Cerbu” despre această licitaţie: „Dacă se munceşte corect, nu e bine. Dacă se încasează comisioane, nu e bine. Dacă oamenii ăştia de la ISJ şi-au forţat toate mijloacele disponibile pentru a aduce încă ceva în judeţul ăsta sărac şi nenorocit, nu e bine. Să ne mai lase naibii odată în pace bucureştenii ăştia care e deştepţi, să ne facem treaba la noi acasă, în favoarea noastră. Că la ei, de atâtea comisioane toate au mirosul stricat.” Este păcat că ministerul n-a avut puterea să-şi învingă orgoliile şi să aprecieze corect munca celor din IŞJ Botoşani.
„Liberalii botoşăneni îşi iau adio de la Flutur”, adică primarul va candida, la anul, pe listele PLD. Interesant este că afirmaţia aparţine preşedintelui PLD, senatorul Mihai Ţâbuleac, şi nu lui Flutur. Dar tot atât de adevărat este că Flutur n-a dezminţit ştirea. „Ueeu” s-a supărat: „Îmi pare rău, eu nu pot susţine totuşi nici PLD nici PD, cu toată stima pt. dl Flutur. Aşa că aştept noile candidaturi.” Un alt cititor este îngrijorat că „Oraşul se-ndatorează. Întrebarea este de unde găseşte oraşul banii necesari s-achite datoriile şi s-asigure serviciile către public? Problema este şi mai dureroasă în momentul în care administraţia este cu adevărat descentralizată. Botoşăneni, treziţi-vă!” Cred că cititorul dramatizează lucrurile. Nici o bancă n-ar fi creditat primăria, dacă n-ar fi avut garanţiile cuvenite că-şi va recupera creditul. Apoi, n-am ştiinţă ca vreo primărie să fi fost scoasă la mezat pentru incapacitatea de plată a datoriilor. La revedere! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O greşeală care-l poate costa jumate de miliard lei vechi
Surse potenţiale de materii prime pentru fabricile de conserve din fructe
Ţiganii din Coşula au devalizat alimentara din Flămânzi
12 posturi de vameşi scoase la concurs, pe sub mână
Telespectatorii fac bani cu ”Mega Clever”
Programul TELEM Botoşani, joi, 12 iulie
Horoscop
Greşeala unui Sir
Citate şi cugetări din lumea islamică
Şansa vieţii v-o oferă Constanţa
Licitaţie cu orgolii patronale evaluate la preţ de miliarde
Agenţii economici pot atrage fonduri pentru proiecte de mediu
„Jurjac - impresii din copilărie” are şanse mici să mai fie organizat
Contabilii Centrelor bugetare aplică legea după puterea lor de înţelegere
Două fetiţe înecate într-un bazin
Ţiprigan n-a acceptat mita unor profesori interesaţi
S-a înjunghiat singur
Hoţii din biserici au fost arestaţi
Guraliuc cere oprelişte trecătorilor de noapte prin parc
Penegiştii vor consultări publice pe probleme de urbanism
Apa Grup şi Termica pot scăpa de datorii
Ciuştea demască motivaţiile ascunse „ale doctorului de chiori”
Gheorghe Ciubotaru ar putea fi uns manager general la spitalul judeţean
Nesimţirea şi incompatibilitatea lui Achiţei
aşa cum le vede vicepreşedintele CJ, Dorin Ciuştea
Primele rezultate ale anchetei de la Dealul Mare
Ţărănistul Blănaru a vorbit ca să nu tacă
Nu-mi este ruşine de ceea ce scriu!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog