Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
17109
De la 07 Ianuarie 2003
74064222

Comentariu la comentarii (CXXX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 June 2007, 23:00
Dacă sunt elevi care-şi fac de cap, de ce n-ar fi şi profesori. La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani avem un „Diriginte acuzat că a plecat în vacanţă cu banii elevilor”. Pe motiv că-i va duce într-o excursie, diriginta Cătălina Mitelu a strâns de la mai mulţi elevi importante sume de bani, după care, în loc de a-şi duce elevii în excursie a plecat ea în concediul de odihnă. Cu tot cu banii elevilor. „Claudiu” este de părere că „Rămâne să fie dată în judecată. Cazul de înaintat la Inspectorat şi mai departe, iar bieţilor copii revizuită media la purtare, dacă se zice că e p nedrept. Oricum, Eminescu rămâne elita şi astfel de profesori sunt o greşeală trecută cu vederea la momentul respectiv.”
Ceva nu este în regulă cu acea dirigintă. Nu cred că directorul Colegiului să nu fi aflat nimic din recidivele sale. Neimplicarea sa în vreun fel sau altul i-a dat dirigintei curajul de a trece de la faza de „negociere a notelor la purtare” la chetă financiară. Un astfel de comportament nu cred că trebuie trecut cu vederea şi nici imaginea unităţii de învăţământ nu mai poate fi considerată imaculată. „Kim” vrea dovezi: „Eu nu cred că a făcut aşa ceva. Dar dacă se găseşte vinovată, aş zice să fie dată afară din funcţie şi să dea banii înapoi micuţilor...nu ştiu cum ar fi putu să facă aşa ceva.” Un fapt, mult mai grav dacă este şi adevărat, ni-l sesizează un alt cititor: „Asta nu este nimic. Poate nu are legătură, dar să vedeţi banii strânşi de diriginţii claselor a XII a pentru bacalaureat!!” Bani la bac, prin diverse pretexte, se strâng de ani şi ani. Operaţiunea este ca o boală incurabilă. Acest diagnostic social l-a pus şi „Andreea”, ce-o cunoaşte pe diriginta Cătălina Mitelu: „Mi-a fost şi mie profesoară. Este o doamnă ciudată, parcă se bucură de răul altuia. Problema cu banii e prezentă oriunde. Totul începe de la fondul şcolii şi continuă cu bani pentru cadouri, flori, 50 ron pentru un 9 la chimie etc.” Greu îi începutul, apoi intervine obişnuinţa.
După canadieni „Guvernatorul de Milano, din Italia, a vizitat Botoşanii”. Din păcate comentariile au vizat o eroare de exprimare şi nu fondul problemei, care rămâne unul important.
Cuprins brusc de logoree, deputatul Buhăianu trece de la o declaraţie la alta. Mai proaspăt, declaraţia s-a noi au surprins-o prin titlul „Ţânţarul Buhăianu pişcă fundul… elefantului Conţac”. Eu aş zice că mai degrabă scuipă mâna pe care a lins-o, când a fost trecut pe lista candidaţilor şi a ieşit deputat. „Fofi”, cunoscând cam ce pot mintea şi trupul deputatului, i-a recomandat: „Nu zic că nu ai dreptate, măi Cătaline, dar numa' vezi să nu primeşti şi tu un picior în fund de la baza sportivă, care e sub oblăduirea lu' nea Costică. Şi stai în banca ta, fiindcă toată lumea ştie ce evaziune fiscală faci acolo. N-o fi domn’ Conţac prea curat, dar de nenumărate ori am fost la baza ta sportivă (făcută pe nu ştim ce fonduri) şi nu ai tăiat nici o chitanţă pentru banii pe care ţi i-am dat. Aşa că vorba "orb la orb îşi scoate ochii" e cât se poate de elocventă. Cât plăteşti chirie la baza? 7 milioane de lei vechi? Ai grijă să nu ţi-o înzecească! Cam puţin, măi Cătăline, nu crezi? Moca, cum se spune, ANL ieftin, chirie mică, controale nica' - normal să nu vrei să te laşi de deputăţie” Chiar dacă-i zburdalnic, poate că citind această recomandare deputatului îi va veni mintea la cap. Dacă nu, capul face, buzunarul va trage. Nici „Guriţă” nu l-a iertat pe deputatul cu tupeu: „Măi Cătăline, dar tu uiţi în ce domenii activezi ca particular şi uiţi ce faci pe la Bucureşti. Fiecare cu domeniul lui. Iar asta cu spatele asigurat e valabil şi pentru tine. Afacerile tale sunt mai dubioase ca ale lui nea Costică, fiindcă sunt aranjate şi producătoare de mare evaziune fiscală.” Cred că, luând act de consecinţele declaraţiei sale potrivnice preşedintelui Conţac, acum deputatul Buhăianu îşi smulge părul cel creţ. S-o facă cu zgârcenie, că vor mai fi împrejurări când va trebui să-şi înfigă mâinile în păr.
Şi o declaraţie şoc: „Comisarii Gărzii Financiare se plâng că sunt prost plătiţi” Declaraţia aparţine chiar şefului Gărzii financiare, Corneliu Mihai. Cu curaj, „Creţu” le răspunde cam în aceeaşi manieră: „Şi când trimit sute de mii de pâini pe zi, fără facturi, în magazinele judeţului, ca e a şefilor de la Gardă, Casa Pâinii, tot necăjiţi? Primii infractori la delapidare, fals în acte, evaziune e chiar organul statului. Să le plângem de milă patronilor care refuză pâinea, că a doua zi, hop Garda pe capul lor. Bieţii gardişti de fier.” Merită de aflat mai multe despre această „Casa Pâinii”. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Etniile botoşănene promovate printr-un proiect naţional
Visul lui Conţac miroase numai a gaz metan
Şi-au dat mâna pentru a sprijini sistemul sanitar
Mimor generează tot mai multă nemulţumire
ANV impune modificări la proiectul vămii
Buhăianu a luat-o razna… cu drumurile
15 tineri din Vorona iau drumul Franţei
UPU a fost inaugurată, fără prezenţa autorităţilor
Fii afurisită ciorbă… de la “Podul de piatră”!
Uniunile sindicale se unesc împotriva Ministerului Muncii
Ambulatoriul de Specialitate va fi reabilitat
Concurs pentru copii de Ziua Naţională a Drapelului
Val de contestaţii la testele naţionale
Arestat pentru tentativă de viol şi corupţie sexuală
Un alt bebeluş mort după o intoxicaţie cu nitriţi
Horoscop
Răzbunarea ospătarului pe... patron
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Program TELE’M Botoşani, marţi, 26 iunie
Oferte diverse
Cod galben pentru Botoşani
Cadastrul, călăul puterii care te execută fără drept de apel
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă