Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1422
De la 07 Ianuarie 2003
123135162
pnl

Comentariu la comentarii (CXXXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 July 2007, 23:00
Dumitru Codreanu, şeful PRM-ului botoşănean, pe lângă activitatea sa de fermier la Bucecea, mai activează şi ca membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Termica. În această calitate, el ne-a anunţat că „CA de la Termica vrea redistribuirea personalului”, o măsură bine venită, dacă ar fi şi serioasă. Numai că la Termica s-au făcut atâtea propuneri privind reducerea de personal, că le-a uitat numărul şi cei care le-au iniţiat. „Marinela” ne informează că la Termica „Colcăie birourile de jurişti şi de cucoane cu seral pe buzunarul botoşănenilor. Este necesar o reducere de 60 la sută din rudele tovarăşilor. Ştiu ce spun, sunt din sistem.” Avem şi un mesaj pentru proaspătul director Ioan Diaconu: „Dacă nu te ţii tare Diaconule, te mănâncă mafia de la Termica, începând cu Hodan” , mesaj venit de la „Titi”. După cum s-arată semnele, intenţia lui Codreanu va rămâne în coadă de peşte, ca şi celelalte de dinaintea sa. Mafia stăpâneşte tot ce se mişcă prin Termica, iar noi nu cunoaştem nici măcar 10% din afacerile care s-au făcut şi se fac pe seama acestei societăţi, unde plătim bani grei pentru un serviciu de proastă calitate.
La „Pisanie bisericească cu jumătăţi de adevăr”, comentatorul „Coco” a postat următorul text: „Nene Marcu, dacă citeai matale mai cu atenţie pisania, vedeai că adevărul e întreg, da' matale ai priceput pe jumătate. Ia să facă fiecare parlamentar şi om politic câte o biserică, în care să vâre şi ceva bani de la Guvern. Totul o să fie bine. Poate reuşeşti şi matale o performanţă ca asta, ajutat de Guvern şi oameni de bine.” Comentatorule, jumătate dintre vieţuitorii din ţara asta mor de foame sau sunt la limita de supravieţuire umană, iar noi dăm banii bugetului public pentru a construi biserici, după care preotul va avea grijă să-i preamărească pe aceşti „binevoitori”. Biserica este o instituţie autonomă faţă de stat, dar care are rolul de a ajuta nevoiaşii şi nu a-i lăsa să moară de foame, iar instituţia să rădice lăcaşuri luxoase, în contrast cu sărăcia credincioşilor.
Banii de la buget nu sunt pentru astfel de destinaţii, iar de vreun politician sau parlamentar vrea să ridice o biserică, s-o facă, dar pe banii proprii, precum Becali. La Talpa, Cozmâncă a devenit ctitorul bisericii pe banii publici şi nu pe ai săi, cum ar fi fost normal. Dacă a avut bani, ca la numai o sută de metri de biserică să-şi ridice o vilă impozantă, putea să aibă şi pentru biserică, nu să facă uz de prerogativele puterii deţinute şi să dea iama prin bugetul public. Nu ştiu cine eşti, dar ştiu că n-ai înţeles sensul învăţăturilor biblice. Credinţa se manifestă în smerenie, simplitate şi austeritate, nu în lux şi fast. Iar adevăraţii preoţi asta propovăduiesc. Din păcate, numărul adevăraţilor preoţi este tot mai redus, locul lor fiind luat de cei tineri, robi ai dorinţei de înavuţire.
„Lui Ştefan i s-a pus pata pe poligonul ACR”, poate pentru că nu i s-au acordat anumite privilegii, poate dintr-un anume interes. Că nu pot crede în sinceritatea declaraţiei sale, de vreme ce au trecut ani şi ani de când ACR-ul foloseşte acel poligon, fără ca cineva să fie deranjat. „CA” constată că „Isteţul nu ştie ce înseamnă "raliu organizat" ! Ce să-i ceri ??? Deh, ... specialist în toate!” Nu-i specialist în nimic. Simte că vin alegerile locale şi vrea să se facă remarcat. Nu-i singurul consilier local care procedează aşa. Spre exemplu, de trei ani de zile consiliera Lucica Ţepoi n-a scos o vorbă. De curând a început să devină activă. Probabil şi ea vrea înnoit mandatul. „Marcel” este şi mai direct: „Am impresia că acest Ştefan este un frustrat care a terminat cu media 7, şi care se dă rotund, dar este un prost....” Se putea construi comentariul şi fără insulte. Dar, unii dintre noi n-au tihnă dacă nu insultă sau jignesc pe cineva.
Deputatul democrat „Drăguş se opune Fondului Solidaritatea pentru pensionari”, cântând la aceeaşi strună cu şeful său Emil Boc şi cu mentorul său Traian Băsescu. „Drăguş, nu prea ai minte, îndrugi numai prostii” – este părerea unui cititor. Prostii sau nu, pensionarii vor ţine minte această declaraţie. Mai ales când vor fi invitaţi la vot.
În cadrul aceluiaşi scenariu politic ce prefigurează campania electorală pentru alegerile locale, „Deputatul Macaleţi îi caută nod în papură primarului Flutur”. Îi va căuta mult şi bine. Flutur s-a ancorat prea puternic în conştiinţa botoşănenilor, prin ce-a făcut, ca să nu fie reales. Orice alt concurent la fotoliu de primar îi va fi o victimă sigură. În ce-l priveşte pe Macaleţi, un oponent al său îl întreabă: „Dar tu, în afară de faptul că ai dormit 4 ani la Prefectură şi acum dormi în Parlament, ce ai mai făcut? Somn uşor în continuare, că e mai multă linişte aşa.” Somn uşor, cu precizarea că, fiind în vacanţă parlamentară, va dormi prin ţări străine. Că-i la modă. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Muncitoare tratate de către şefi ca pe sclave
Consilierul Ţapu vrea răfuială cu doctorul Bogdan
Criză de operatori pentru Telecentrul din Coşula
Comunicat de presă
Acuzaţii grave la adresa lui Oprişanu şi Pujină
Contract renegociat pentru secţia de hemodializă
SIP pregăteşte un nou proces
Răzbunare între deţinuţi
Conac boieresc prădat de hoţi
Poliţist de frontieră găsit beat la volan
Miza din spatele certurilor din Sănătate
Ioan Rotundu
Profesorii vor o altă mărire salarială
Buhăianu acuzat de plagiat
Regata Botoşanilor ajunge la a treia ediţie
Primarul Capotă îşi critică colegii
Săvineni au drum nou
PLD şi PNG se bat pentru acelaşi candidat la Primăria Botoşanilor
Ţâbuleac s-a transfigurat în profesor de politică
Costic vrea să călărească din nou asociaţiile de proprietari
Primarul de Cristeşti se bucură de o primărie nouă
Mâncare încropită după… Groapa
Horoscop
Cugetări şi maxime ale scriitorilor americani
Boală care se ia de la sfârcul pacientei
Program TELE'M Botoşani, joi, 5 iulie
E dreptul dvs. să cumpăraţi. Dar ştiţi cât costă?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog