Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6179
De la 07 Ianuarie 2003
67184883

Comentariu la comentarii (LVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 19 March 2007, 23:00
Nicolina Chirilă, inginerul şef al Termicii, visează la ziua când va putea dispune de tot ce mişcă prin asociaţiile de proprietari din Botoşani. Pentru început „Chirilă cere controale lunare la asociaţiile de locatari”. Vigilentul „Accacia” ne atenţionează „Citat din articolul publicat în ziarul Gândul: "Afacerea repartitoarelor de costuri, care măsoară căldura din apartamentele de bloc, se dovedeşte foarte profitabilă pentru firme, dar, de prea multe ori, păguboasă pentru utilizatori. După ce le-au vândut asociaţiilor de proprietari aparatele la pachet cu serviciile de citire şi calcul al consumurilor, firmele au găsit o nouă modalitate de a mai stoarce bani de la abonaţi. Sub pretextul modificării taxelor din euro în lei, asociaţiile de proprietari s-au trezit cu acte adiţionale prin care citirea şi calculul energiei termice consumate se scumpeşte cu 35 la sută. Astfel, firma câştigă într-o singură lună, de la o scară de bloc cu 60 de apartamente, aproape 2 milioane de lei vechi. "Botoşăneni vă mai lăsaţi mult prostiţi?” Eu sunt de aceeaşi părere, adică să nu ne mai lăsăm prostiţi de fel de fel de „băieţi deştepţi”, fie ei de la Termica sau de la Elsaco.
Minciuna are picioare scurte, lucru de care deputatul Buhăianu n-a ţinut cont şi rău a făcut. Cu ceva timp în urmă dumnealui a declanşat un atac dur la adresa inspectorului general Negrescu. Atacul părea justificat, de vreme ce presa locală îi plină de aspecte negative din activitatea învăţământului din întreg judeţul. Ce n-a spus atunci Băhăianu, este că prin acele atacuri nu urmărea decât un scop personal: înlocuirea lui Negrescu cu un agreat al său. Aşa că „Buhăianu a pierdut partida cu generalul Negrescu” iar „Cucu” l-a şi urecheat: „Măi pesedică, mai lasă vrăjeala... bine că eşti tu un om de bază... nu te lua de ce nu poţi contesta legal... nu vezi că eşti un deputat de carton?” Apare şi „Mimi”, care-i explică precum părintele copilului său neştiutor: „Nu ai cum să-l scoţi din funcţie, Buhăianule, atâta timp cât Negrescu dansează după cântecul PLD-ist al prefectului. Apropo! Ştii câţi directori de şcoală au fost demişi din ordinul prefectului?” Un sfat matern îl primeşte Buhăianu de la „Mami” cea înţeleaptă: „Buhăiene, las-o mai moale că acuşi îţi vine rândul. Uiţi că si tu nu eşti decât un biet profesoraş de sport şi nici măcar cu rezultate? Ţi-ai tras jacuzzi şi crezi că poţi să dai lumea pe spate? Nu uita că viaţa are şi suişuri şi coborâşuri...aşa că lasă-l pe Horică în pace că s-ar putea să se întoarcă roata...” E drept, roata se întoarce cam odată la patru ani. Nu m-aş mira, după cum decurg lucrurile, ca la noi să se întoarcă după vrerea PSD-ului. Sunt multe indiciile politice care converg spre un astfel de deznodământ.
Parcă spre a face în ciudă necredincioşilor, Miluţ, preşedintele Ţărăniştilor, după vizita făcută la Flămânzi şi promisiunile afirmate, a trecut la fapte. „Miluţ vrea să facă impresie bună în faţa flămânzenilor” şi a donat spitalului din localitate un televizor şi o ladă frigorifică. „Introspecţia” a luat gestul în derâdere: „Am şi eu nişte vechituri prin garaj. Să le trimit la Flămânzi? Televizorul color e din ăla rusesc? Lăsând gluma la o parte, mie mi-ar fi ruşine cu aşa declaraţii! Or fi flămânzenii flămânzi, dar puţină mândrie nu ar strica!” Au fost şi alte comentarii negative, fapt ce l-a determinat pe prof.dr. Corneliu-Daniel Furtună să intervină cu „Stimaţi cititori, cât priveşte televizorul şi lada frigorifică donate de domnul preşedinte Miluţ centrului medical din Flămânzi, aceste obiecte sunt absolut noi; cât priveşte mândria, sărmanii din acel centru au văzut lucrurile altfel şi au fost chiar bucuroşi; în rest "fudui şi cu coada sus"? asta e moştenire comunistă; mai reflectaţi. Cât priveşte pe domnul "ţărănist" nu văd legătura între impozit şi domnul Milut. El va face spitalul” Să-i ajute Dumnezeu să se poată ţine de cuvânt.
Îndrăzneala cu care Nicolina Chirilă pofteşte să domine activităţile asociaţiilor de proprietari m-a indignat, motiv pentru care am scris editorialul „Leac pentru limba de şarpe a Nicolinei”. Comentatori au fost destui, şi toţi potrivnici dorinţei lui Chirilă. „Irina” s-a arătat mulţumită „Pentru afişarea acestui articol felicităm autorul şi pe dl. Rotundu. Coana Niculina se zbate în lesă şi o să moară împreună cu Termica” . Din întunericul veşnic „Hades” vrea să facă lumină: „Să ne chemaţi şi pe noi la slujba de îngropăciune a Termicii, să citim şi noi panegiricul nostru, că este lung de tot. Agentul lor termic ne-a ars rău la buzunare, mai bine fără!” Ferm s-a exprimat „Observator”, probabil persoană importantă, dacă ştie că iniţiativa lui Chirilă nu va avea succes în CLM: „O asemenea ilegalitate nu va trece de C.L. Asociaţia de Proprietari este o organizaţie autonomă, iar relaţiile cu C.L. sunt reglementate de legislaţia în vigoare. În C.L. sunt oameni care cunosc legislaţia ,iar visul PCR-ist al d-nei Chirilă va rămâne doar un vis.” Şi eu cred că avem suficienţi consilieri municipali a căror înţelepciune va bloca un astfel de demers total ilegal. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Anunţ Grădiniţa nr. 24 Botoşani
Hai, că te-am găbuit, şmecherule!
(Cârcotaşul)
Terci ca la Bunicul Ilie
Scurte, dar vioaie
Lumea evreiască şi Israel III
Horoscop
Finala Miss Preuniversitaria la a XV-a ediţie
Ţarcă vrea o nouă întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor culturale
Medicina de familie lasă de dorit
Bătrână dispărută, găsită decedată
Ajuns în comă profundă la spital
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Beat la volan
Tarla incendiată de un copil
Conţac îl apreciază şi susţine pe ţărănistul Miluţ
Conţac se simte stresat de către cei de la DNS
Senatorul Vasilescu se crede bruiat
Instituţia Prefectului stă bine la capitolul reţea de calculatoare
DSV vrea să intervină împotriva mecanismului economiei de piaţă
Banii pentru vama Rădăuţi Prut se lasă aşteptaţi
Administratorii de asociaţii au de făcut corecturi la ajutoarele băneşti
Profitaţi de aceste oferte!
Elevi şi studenţi botoşăneni în Parlamentul Tinerilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!