Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3665
De la 07 Ianuarie 2003
123147660
pnl

Comentariu la comentarii (LXVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 April 2007, 23:00
Administraţia municipiului Botoşani şi-a propus toaletarea parcului „Eminescu”, singurul parc mai de Doamne ajută a Botoşanilor. Pentru ca intenţia să devină faptul, s-a organizat „Licitaţie pe seama reabilitării Parcului „Mihai Eminescu”. Ori, practica ne-a demonstrat că atunci când se organizează licitaţii pentru cheltuirea banului public, corbii se rotesc deasupra evenimentului, pentru a se înfrupta. M-a impresionat comentariul „Reabilitarea parcului să fie făcută din bani publici. Suntem săraci, nu ne permitem să plătim intrare şi în parc. Ar fi o ruşine, dar la liberali nu-i mult, căci ăştia nu au milă şi compasiune pentru cel din jur.” Nu cred că modernizarea parcului se va solda şi cu o taxă de acces. Parcurile sunt locuri publice, cu liber acces. Că vor apărea servicii contra cost, cum ar fi, de exemplu, plimbările pe lac cu barca, este ceva normal. Distracţia costă!
La fraţii noştri de peste Prut se întâmplă lucruri necurate. Cam ca cele care i-au determinat pe români, în decembrie 1989, să iasă masiv în stradă. Reportajul nostru „Români terorizaţi la Chişinău” a încercat să surprindă câte ceva din atmosfera de teroare instituită în Chişinău, capitala Republicii Moldova. „Passpartout” crede că „Degradarea relaţiilor diplomatice cu Moscova se răsfrânge şi asupra relaţiilor noastre cu Moldova. Este consecinţa politicii nefaste promovate de Băsescu, un depravat politic care ne face ţara de râs.” Ori cât aş vrea ca acest comentator să nu aibă dreptate, trebuie să accept că are. Pe unde a trecut preşedintele Băsescu, relaţiile noastre diplomatice sau degradat iar diplomaţia românească a mai înregistrat câte un insucces.
Violenţa practicată în şcolile botoşănene este în plină ascensiune, fără ca cei din conducerea IŞJ Botoşani să simtă nevoia de a lua măsuri sau de a interveni energic, pentru a stopa bătăile dintre elevi, elevi şi profesori, iar mai nou dintre directori şi angajaţi. „Directorul şcolii din Boscoteni aplică legea pumnului” este un caz ce a şocat. Directorul şcolii a luat la bătaie femeia de serviciu, precum pe vremuri vechilii pe ţăranii neputincioşi şi lipsiţi de apărare. Culmea, tot directorul este cel cu gura mare. Şi tot culmea, în loc ca aleşii de la nivelul comunei Frumuşica, mă refer la consilierii locali, să ia atitudine faţă de directorul bătăuş, în dispreţul legii şi prin depăşirea competenţelor legale, consilierii au hotărât desfacerea contractului de muncă, tot celei bătute. „Ion” a comentat simplu: „Să-i dea, că doar ele e director, nu? Adică are facultate, nu?”
Pentru că „Pe banii noştri, totdeauna se vor găsi băieţi deştepţi”, comentatorul „Capricorn” a simţit nevoia să vină cu o completare: „De ce văd aleşii noştri lucrurile numai pe dos? Poate că, aşa cum se spune, au interese! Cât ar trebui să se cheltuie din bugetul local pentru a schimba sistemul de iluminat, aşa cum propune d-l Ştefan?!!! D-l trebuia să vadă şi să ia atitudine în consiliul local de cum stau stâlpii electrici (specifici epocii medievale) din Centrul istoric, rupţi şi răsuciţi de parcă ar fi după război (vezi lângă Statuie şi Magazinul Botoşani), iar felinarele arată că de mult nu au mai răspândit lumina.” Pentru că numele consilierului Ştefan a fost menţionat printre cele ale băieţilor deştepţi, „Mihai Matei” a ţinut să ne atenţioneze: „Dl. Ştefan este un „bun organizator”. Lui i se datorează, în parte, situaţia în care este Moldopanul în ziua de azi, daţi-i bani „în mâna” şi ştie el ce face cu ei.”
Neluând seama la criticile ce i se aduc, ca om politic, „Consilierul Mihai Ştefan cere schimbarea sistemului de iluminat”, o cheltuială uriaşă şi inutilă. Consilierul şi-a argumentat propunerea pe seama faptului că sunt bani la buget. Luându-l peste picior, „Anonim” îi recomandă: „Bravo Mihai, acu vezi cu piesele de teatru ce faci, sunt bune, piesele poate sunt plagiate, nu ai găsit nimic? Cred că e cazul să te implici şi la spital, vezi ce mai operează Hamburda, că oricum te pricepi şi aici.”
Interes a captat şi ştirea că „Municipalitatea caută soluţii pentru extinderea parcului”. Interes, dar şi suspiciuni. „Cititor” îşi exprimă o anume temere: „O idee foarte bună ,dar mi-i frică să nu rămână numai la nivel de propunere.” Mult mai încrezător pare a fi „Bucşan”, ce s-a exprimat încântat de idee: „Ar fi fantastic. E o idee formidabilă. Parcul a fost şi rămâne unul din cele mai frumoase colţuri ale oraşului şi păcat că pe vremuri au construit blocuri şi în spate şi în dreapta parcului. Celor ce vor să-l mărească le dorim mult succes.” Important este că cetăţenii urbei sunt interesaţi de treburile publice, iar site-ul nostru le oferă posibilitatea să-şi facă cunoscute opiniile. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primim la redacţie
Horoscop
Sărbătoarea Floriilor răcnită în magaoaie
Ioan Rotundu
Mici artişti în apariţii TV
Compoziţia produselor din carne va fi verificată
Elevi botoşăneni în Viena
Secţii de lapte amendate
Autorităţile locale riscă sancţiuni drastice
Directorii de şcoli vor fi puşi la plată de sindicalişti
Profitori de naivitatea bătrânilor
Incendiu de proporţii la o societate de cherestea
Copii loviţi în trafic ajunşi în spital
Centru „Codrii de Aramă” este pregătit pentru sezonul cald
Telefon verde pentru reclamaţii
PNG se crede privilegiatul electoratului
Guraliuc s-a dat cu Termica, uitând că este alesul botoşănenilor
el vrea să medieze conflictul dintre Termica şi asociaţiile de proprietari
Codreanu zice că poliţiştii din Bucecea s-au dat cu hoţii
Ghiorghiţă cere din nou control la Eltreans
Ţâbuleac obţine poziţia dorită în PLD
Tinerii democraţi au o nouă conducere
Cugetări şi maxime latine III
Mâncare de carne cu spanac
Cum sa convingi o blonda
Noi vă oferim, bani s-aveţi!
Băieţii deştepţi de la Termica
(Cârcotaşul)
Azi, directorul Termica a demisonat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog