Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6658
De la 07 Ianuarie 2003
122866725

Comentariu la comentarii (LXXXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 April 2007, 23:00
La „Băsescule, te iert de toate, dar pentru asta nu!” comentatorul „Hehe” a plusat cu „Frumuşelule, nu ştiu câţi anişori aveai matale în 90, dar nu-ţi fă iluzii că ar fi aceiaşi susţinători !Au cam crăpat cei de atunci...Acum 17 ani aceştia erau mai tineri, mai puţin ridaţi iar doamnele cam la fel de frigide. De, de la atâta trăit bine...” Drăguţule, ca să fiu în ton cu comentatorul, te contrazic imaginile difuzate de către televiziunile naţionale. La ultimul miting pro Băsescu, pe un bătrânel ce tremura precum creaturile din filmul „Jandarmii şi extratereştii” l-au salvat cei de la Ambulanţa, că altfel îşi dădea duhul, doborât de „belşugul binelui” oferit de Băsescu. „Ueeu” m-a flatat: „Excepţional, nu am ce comenta, ar trebui să citească şi Băsescu articolul. Mulţi nu-l pot ierta”. Să-i dăm dreptate şi lui „Fiecare”, că o are din plin: „Fiecare segment de populaţie agreează un candidat sau altul la democraţie. Chiraq e pasibil de condamnare, după încetarea mandatului, şi-şi face rost de casă în Maroc, să scape. Care e problema? Vă convine sau nu, se vede că băieţii deştepţi şi-au văzut afacerile ameninţate. Vezi legea care îi disculpă pe cei care au făcut credite neperformante etc. şi ghici ghicitoarea mea.”
Cu siguranţă, dacă Andrei Maxim nu va fi declarat „Mare vedetă”, o anumită celebritate a acumulat deja. Reportajul „Andrei Maxim şi taina din spatele sclipirii scenice”, prin care noi am pus în evidenţă munca de Sisif a lui Andrei prin a-şi evidenţia talentul de a cânta la peste zece instrumente de muzică populară, a fost bine primit de către cititori. În special de către cei din străinătate, care nu se simt prea mândri când citesc pe site-urile presei botoşănene numai evenimente legate de furturi, bătăi, accidente auto grave, beţivani internaţi şi alte fapte reprobabile. „Alsacia”, cu trimitere directă la Franţa, face un astfel de comentariu: „Este bine că măcar o publicaţie din Botoşani scrie şi despre activităţi care ne fac cinste. M-am săturat să citesc despre crime, accidente, beţivi de parcă judeţul Botoşani ar fi cel mai înapoiat din România. Bravo lui Andrei, bravo Jurnalului Online!” Pertinent şi comentariul semnat cu „D.m.v.”, un comentariu interogativ: „Poate greşesc, scuze, dar vreau să pun câteva întrebări. Care este contribuţia liceului? Cu ce a contribuit Direcţia de cultură? Cunoaşte Inspectoratul jud. de învăţământ câte valori există printre copiii din judeţ şi cu ce sacrificii din partea familiilor se menţin? BRAVO ANDREI! FELICITĂRI PĂRINŢILOR!” Este o practică insidioasă în recunoaşterea valorilor. Toţi stau în expectativă, iar când munca celui observat începe să dea roade, se lipesc pentru a se împăuna cu laurii acestuia. „Deea” a făcut o precizare: „Liceul l-a sprijinit pe Andrei în evoluţia sa, în schimb Direcţia de cultură şi inspectoratul jud. de învăţământ.....ajutor= 0” . Nu m-aş mira ca peste o scurtă perioadă de timp, generalul Negrescu să consemneze în vreun raport oficial că datorită sprijinului lor, elevi ca Andrei au fost ajutaţi să se realizeze profesional.
„Poliţia şi-a propus să reducă accidentele cu un mort şi trei grav răniţi”, iar „Varză” a speculat cât a putut o astfel de declaraţie: „Şi-o fi propus poliţia să reducă accidentele de circulaţie, dar cu fraierii ca restul (vezi comisar de poliţie implicat în accident şi mort de beat de nu se ţinea pe picioare în 23.04.2007 în Dorohoi ora 21.15) se orientează sau colegii comisarului îl ajută să ajungă acasă şi scapă basma curată. Nici măcar nu a suflat sau din bun simţ să-l ducă la spital, care este la 20 metri de locul accidentului, să se facă că recoltează sânge. Ruşine poliţiei din Dorohoi, care sfidă cu nonşalanţă toţi martorii. Aveau grijă de comisarul lor ...că, deh, a fost la un Gheorghe ... din ăla pe care a doua zi îl va executa chiar el...ha,ha,ha!” Cert este că poliţia s-a debarasat prea puţin de vechile metehne ale miliţienilor. Se pare că metodele miliţienilor au fost preluate cu succes de către tânăra generaţi, semn că le priesc rezultatele lor practice. Cu leafă de bugetar, dar cu viloi de bancher, constatare valabilă multor agenţi de circulaţie, chiar mai tinerei.
„Eu” s-a arătat nemulţumit de cei prezenţi la „Slujbă religioasă deosebită la Biserica Sf. Mucenic Gheorghe”. Iată în ce constă dezamăgirea sa: „Mă aşteptam ca mai mulţi din aleşii noştri să participe la aceste frumoase acţiuni pentru că era sărbătoarea noastră, a locuitorilor oraşului...cred că aşteaptă campania electorală. Atunci ne vor găsi...vor fi alături de noi. Vai....” Nu văd nimic surprinzător în lipsa unor aleşi. Face parte din mentalitatea noastră, din modul nostru de a aborda problemele de interes general, de a ne respecta tradiţiile. A început panarama cu campania pro Băsescu şi o să-i vedem scuipându-se pe la mitingurile publice. S-auzim de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ghiorghiţă laudă lucrările realizate în parc
Cartierul Rândunica a fost primenit
Şi totuşi, în buzunarul cui intră banii, domn’ viceprimar?
Astăzi, aleşii locali vor vota, sau nu, pentru dezvoltarea Botoşanilor
Actorii orădeni vor evolua pe scena botoşăneană
Proprietarii de animale sunt puşi la treabă
Actorii botoşăneni păşesc spre elita teatrului mondial
Filarmoniştii caută variante pentru achiziţionarea pianului de concerte
Se propune desfiinţarea şcolilor de arte şi meserii
Sistem privat de pensii pentru sindicaliştii din învăţământ
Proiect pilot în domeniul compostării deşeurilor
Reţinut pentru omor calificat
Bruta de 18 ani va fi cercetată în stare de libertate
Finlanda şi Cipru oferă cele mai avantajoase condiţii de muncă
Accident de muncă la… cimitirul Eternitatea
Minor accidentat de-o… semănătoare
Legenda vinului
Răzbunarea bărbatului
Citate din Olanda
Horoscop
Anunţ important!
N-aduce anul, ce poate aduce ziua de azi!
Anunţ angajare
Comunicat de presă PLD
Mesaje, 25 aprilie 2007
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog