Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4425
De la 07 Ianuarie 2003
123138165
pnl

Comentariu la comentarii (LXXXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 April 2007, 23:00
Câteva comunicate de presă ale PLD, cu tentă directă de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, au stârnit vii dispute. „Cetăţean suspendat” îi susţine: „Baftă mare! Să nu lăsăm ciocoii să pună mâna pe ţară! Votează împotriva demiterii preşedintelui!”. Un alt cititor ne îndeamnă: „Păi, hai să mergem la votare împotriva hoţilor PSD-isti.” De pe baricada ce luptă împotriva apucăturilor golăneşti ale lui Băsescu, „Introspecţia” ne explică: „Stolojan a făcut o figură patetică şi deplorabilă. A amintit de teatrul din 2004. Un alt episod al unei telenovele ieftine în încercarea sa de a a-l resuscita pe Băsescu. Păcat că se pretează a câştiga segmentul de electorat telenovist. PLD-istii ăştia, desemnaţi pentru campania electorală, sunt de fapt cam toată componenţa firavului partid. Se cam fac de cacao, dar probabil acţiunea lor e asemănătoare aceleia unui avocat care vânează un caz celebru pentru a se face cunoscut.”
O „Prima rectificare de buget pentru continuarea reabilitărilor din şcoli” a adus în prim plan o situaţie cel puţin curioasă, care s-ar petrece la Şcoala nr. 13 din Botoşani. Ne-o explică un „Părinte”, ce pare a fi extrem de revoltat: „Domnilor, vă rog comunicaţi aceste date şi la Şc.13 din municipiu, deoarece copiilor li se cer cate 40 lei pentru renovarea şcolii. Sunt curios dacă şi cadrele didactica dau aceşti bani, întrucât ele stau mai mult în şcoală decât elevii. Nu cred că este corect ca acum să renoveze primăria, după ce salariaţii au dat bani sau au venit cu varul de acasă? Şi apoi, învăţământul este gratuit, inclusiv renovarea şcolii.” Învăţământul este gratuit iar întreţinerea spaţiilor şcolare este o obligaţie a administraţiei publice locale. Numai că, o practică reprobabilă existentă de mulţi ani pe la noi, permite profesorilor, directorilor şi mai ştiu eu cui să adune bani de la elevi, sub diferite motive, fără a răspunde în faţa cuiva de această procedură ilegală. În sprijinul unor astfel de practici total ruşinoase şi neeuropene sau găsit tot timpul şi cozi de topor, fie în persoana unor patroni cu odrasle ce au alte preocupări decât cartea, fie nişte familii mai răsărite materiale care vor să fie mai tot timpul băgate în seamă. Aceste cozi de topor creează multe suferinţe elevilor din familii sărace, suferinţe venite din partea, culmea, celor care ar trebui să-i educe în spirit umanist.
Cârcotaşul şi-a pus semnătura pe pamfletul „Hodan, nodul din gâtul lui Diaconu”, ironizând neînţelegerile care continuă să domine activitatea echipei manageriale de la Termica. „Calu” se arată radical: „Diaconu ar trebui arestat înainte de a fura ce a mai rămas prin Termica.” Ca să fie arestat, ar trebui să fie şi dovedit că a comis o faptă de natură infracţională. Nu-i cazul. Şi „Cetăţeanu” este împotriva directorului Diaconu: „Acest Diaconu este omul care calcă pe cadavre. Vrea cu orice preţ postul de director, iar dl Hodan îi stă în cale, căci nu poate să jumulească din banii de investiţii. Dacă este cinstit ce are cu singurul om care este meseriaş? Sau vrea să facă cum a făcut cu sora şi fratele său, pe care i-a fraierit cum a vrut el cu banii obţinuţi de la vânzarea către Victor Construct a pământului moştenire de la părinţi. A spus că încasat 400 mil, le-a dat câte 100 mil l-a frate şi soră, dar în realitate contractul încheiat la notarul C. Agachi este de 900 milioane. Aşa vrea să facă şi cu Termica.” Tranzacţia cu pământul poate fi şi o spălătură de bani. Actele nu reflectă totdeauna preţul real. „Un om de caracter” îl apără tot pe Hodan: „Când nu eşti un om cu caracter, corect şi cu gânduri bune şi de fapt urmăreşti numai afacerile personale şi risipirea banului public sigur că te încurcă HODAN.... care a ţinut în frâu toate şmecheriile de la Termica. Anul acesta se anunţă fonduri publice substanţiale şi sigur trebuie risipite pe la prietenii de la societăţile private.....dar cu HODAN nu vă merge aşa că singura soluţie este decapitarea. Ruşine să vă fie...oamenii buni nu încap ...” Cert este că la Termica putreziciunea morală stă ridicată la rang de cinste, graţie aleşilor noştri, consilierii municipali, care trec cu vederea multe nereguli. Când simt pericolul, ameninţă cu demisia, precum Val Guraliuc.
La „Băutorii de vin mănâncă mai sănătos”, cineva a confundat reclama cu informaţiile legate de sănătatea corporală şi mintală. „V-am mai spus să lăsaţi reclama la vin şi tot insistaţi...sunteţi culmea!” N-am înţeles, şi dacă ar fi fost reclamă, care-i problema ta cititorule? Nu te obligă nimeni să citeşti ce ţi se pare nefolositor. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


În loc să moară, capra vecinului ia proporţii
Poliţia ne-a cerut să divulgăm numele unui comentator
noi am interpretat cererea lor ca o încercare de poliţie politică
Durerea… soldatului român
Horoscop
Festivalul caşului n-a sucombat, încă
Artişti ce au luat secretele profesiei în mormânt
(Ioan Rotundu)
Noi oportunităţi
Mitologie – Armindenul – 1 Mai
Românul şi 1 Mai – Paştele muncitorilor
Cugetări ş maxime din Polonia
În capitalism, de 1 Mai,/Micu-i slab, precum un pai!
(Cârcotaşul)
Mâncare bârfită ţărănească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog