Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11850
De la 07 Ianuarie 2003
122897499

Comentariu la comentarii (LXXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 May 2007, 23:00
Ceea ce se cunoştea de mai mult timp, chiar dacă este în al doisprezecelea ceas „SIP recunoaşte că la catedră sunt şi profesori „care se clatină”. Numai că, soluţia propusă de SIP pentru astfel de profesori nu este una corectă. Iar „Maria” a sesizat acest mod incorect de rezolvare a problemei: „Pensionare pe caz de boală pentru cei "care au probleme cu paharul"? Care ar fi diagnosticul? Frumos mod de a vedea lucrurile d-na lideră de sindicat. Dacă eşti beţiv, te pensionezi pe caz de boală. Halal!” Subiectul abordat în discuţie a fost lărgit de către un alt comentator, care propune ca „Nu numai cei incompetenţi trebuie daţi afară, ci şi bestiile comuniste care ocupă funcţii de conducere de peste 20 de ani şi care fac legea în şcoli, ridică sau coboară pe cine vor, îşi ţin neamurile şi îşi bat joc de tineri. Nu mai vrem directori COMUNIŞTI!....” Această opinie a fost susţinută cu exemple de către „Ana”, exemple încă vii: „Vezi Şc. 17, Şc.11, lic. „M. Eminescu", Şc 7etc..... care au directori cu vechime mai mare decât a avut Ceauşescu. Nu este corect atât timp cât un şef de stat nu stă mai mult de 4 ani .Ruşine!” Atâta vreme cât cei care încearcă să dea la iveală adevărul sunt blamaţi public, înjuraţi, insultaţi de către colective constituite ad-hoc în apărarea celui acuzat, să nu pretindem acte justiţiare. Când ne vom situa de partea celor ce vor adevărul şi împotriva denigratorilor, atunci vom avea dovada normalităţii societăţii în care trăim.
La pamfletul „Netrebnicilor, nu vi-i frică de judecata noastră?!” ecourile au fost slabe. Semn că nu toate problemele comunităţii sunt de larg interes. „Radu” crede că „Nu mai este mult ca să vedem adevărata faţă a PNL. Dacă mai protestăm mult, riscăm ca PNL-ul să se comporte ca în 1907,1929,1933.” Bună şi remarca lui „Ueeu”, în sensul că de câţiva ani cam aceeaşi aleşi locali ne conduc destinele: „Culmea e că aceşti ,,curat mişei" ne tulbură viaţa de prea multă vreme (de Cilinschi, Ţâbuleac, Ivănescu ...) parcă am mai auzit şi în celelalte legislaturi.”
O trecere pe B-dul Eminescu, în zona Sălii sporturilor, ne-a atras atenţia supra unei clădiri cochete şi a unei firme cam aparte faţă de peisajul obişnuit prin oraşul nostru. Curiozitatea n-ea făcut să deschidem uşa, iar vizita noastră s-a soldat cu reportajul „Silegeanu crede că a dat lovitura în afaceri”. Este vorba de un tânăr botoşănean ce pare să fi pus pe picioare o afacere de anvergură şi cu caracter unicat pentru România. Reportajul a fost bine primit de către vreo două mii de cititori, iar comentariile au curs din belşug. „Ueeu” s-a bucurat de succesul tânărului: „Şi noi am vrea să vedem cât mai mulţi, chiar şi mai puţin tineri (nu asta e o condiţie necesară şi suficientă pentru a realiza ceva), felicitări şi să nu se lase copleşit de inerţia celor de aici.” Cum e şi normal ca invidia să-şi facă simţită prezenţa, şi de această dată un „Invidios” şi-a arătat scepticismul: „Băiat deştept, frumos şi cu bani! Bravo lui, numai să n-o dea-n bară.” Pentru prima dată, pe post de comentator şi cu nume real, a apărut şi un nume din familia celui vizat. „Silegeanu Veronica”, surioara mai mică, a simţit nevoia să intervină: „Eu sunt sora lui Silegeanu Cătălin, locuiesc în Germania şi am ştiut de mică ca el va deveni CINEVA ăn viaţă. Sunt foarte norocoasă să am un frate ca el. Întotdeauna a fost acolo ptr mine şi vreau să şiţi că ÎL IUBESC f. mult. Sunt f. mândră de Tine! Să ai şi mai multe succese în viaţă şi f. multe bucurii. Familia ta te va sprijini în TOT ceea ce îţi propui şi asta o ştii. Eşti un învingător şi ştiu că tot ceea ce ţi-ai propus tu ţi se va îndeplini. Să profiţi de fiecare şansă pe care ţi-o dă viaţa, nu RATA nici una! BAFTĂ ÎN TOATE, FRATELE MEU! Viel Glück-Habe dich LIEB!” Să-l mai cităm şi pe „Un botoşănean”, cu părerea de rău că nu putem prelua toate comentariile: „Poate ar trebui să îl trecem ca un exemplu pentru toţi ceilalţi tineri, alţii de vârsta lui nu ştiu decât discoteci şi altele, pe când el îşi ridică bazele unei afaceri...Felicitări!”
De această dată încheiem rubrica u o notă tristă. „Consilierii s-au scuipat între ei, după care au votat marele dezastru”, fiind vorba de aprobarea bilanţului contabil al societăţii Termica, pentru activitatea anului 2006. Bilanţul a scos la iveală cât de mari sunt dimensiunile furturilor de la această societate, însă consilierii locali s-au limitat la a constata, fără a dispune şi alte măsuri. Un comentariu ironic: „De ce nu l-aţi pus director pe Egner? Cu el s-ar fi revigorat sistemul pt că debordează de energie ...este regenerabil ...nu ştiţi ce pierdere va fi pt oraş excursia lui la zăbrele. Un mare specialist, se pricepe atât de bine la toate...” O problemă o ridică „Matei Mihai”, problema sa fiind frecvent întâlnită în Botoşani: „D-le reporter, prin intermediul dv. aş dori să-l întreb pe dn. primar cum se vor repara stricăciunile pricinuite de şanţurile pt. ţevile de AT ale SC TERMICA. În unele cazuri, cum este şi al meu, toate amenajările, respectiv gard viu şi copaci au fost sădiţi din contribuţia locatarilor, nu a primariei, cine despăgubeşte aceste pagube. Menţionez că la noi în scară nu mai sunt abonaţi Termica. Vă rog respectuos dacă se poate să-mi daţi răspuns. Mulţumesc!” Răspuns nu cred să primiţi, iar pierderile produse consideraţile colaterale, că nu le decontează nimeni. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Televiziunea prin cablu ameninţată de antenele satelit
Încă o victimă a intrării noastre în U.E.
O Carte de aur pentru Flămânzi
Ţuica de Rădeni a rămas neprotejată
O imensă casă praznicală în mijlocul sărăciei
De ce este amestecat Dumnezeu în mocirla lui Băsescu?
Ioan Rotundu
Horoscop
Reţetă de mici numai pentru grătar
Musca, motiv de dispută gastronomică
Citate şi cugetări din România
Poate fi lovitura vieţii tale în afaceri!
Municipalitatea vrea să schimbe la faţă parcurile
Reprezentanţi din 10 ţări vor pedala urbea Botoşanilor
Directorii democraţi jură să înfăptuiască politica liberală
Botoşănenii au descoperit farmecul „Nopţii Albe”
Guraliuc face dezvăluiri despre interesele ascunse de la Termica
Vrea să stopeze construcţia de gogoloaie
Ultimele pregătiri ale Târgului de Jucării Vechi
„Moştenire din Bătrâni” la primul pas
Povestea se scrie la Liceul de Artă
Autorităţile publice trebuie să aibă servicii de salubritate
O nouă fereastră de finanţare a proiectelor de mediu
Plan de măsuri pentru eliminarea poluării cu nitraţi
Bătaie în toată regula şi o stână incendiată din răzbunare
Peste 1.700 pachete de ţigări confiscate
Beat şi fără carnet la volan
Mama amendată pentru nesupravegherea copilului
Viceprimar intervievat de propria conştiinţă
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog