Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16508
De la 07 Ianuarie 2003
122902157

Comentariu la comentarii (XCII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 10 May 2007, 23:00
Cearta dintre preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Constantin Conţac şi prefectul Cristian Roman a reizbucnit într-o formă violentă. „Conţac l-a etichetat pe prefect cu întreg regnul animal”, iar, în replică, prefectul a declarat că-l va târâi pe Conţac în faţa judecătorilor. „Alin” n-a mai răbdat o astfel de stare de lucruri şi a explodat: „Oamenii ăştia doi chiar ne sfidează. Treburile în judeţ merg tot mai prost, iar ei se ceartă ca la uşa cortului. La anul, când vom avea alegeri, să-i nu mai votăm pe nici unul dintre ei. Să stea dracului acasă!” Cu menţiunea că prefectul este numit de către guvern, în urma unui concurs, şi nu ales prin vot, în rest sunt de acord cu comentatorul. Cum de acord sunt şi cu concluzia unui anonim: „Să le fie ruşine!”
Preşedintele CJ, Constantin Conţac a arătat „Blândeţe şi gingăşie pentru conducerea societăţii Apa Grup”. Dumnealui a declarat că de dezastrul de la această societate nu se face vinovat numai directorul Nicolau, motiv ca responsabilitatea acestuia să fie pusă şi în cârca celorlalţi colegi de echipă managerială. „Je suis” îl sfătuieşte pe preşedintele Conţac să fie mai atent: „Nu nene Costică, nenorocirea este că atunci când CADE unul, antrenează în cădere şi pe alţii. Deci atenţie!!!” Domn’ Costică îi vulpe bătrână şi nu-şi pune pielea la saramură. Până la urmă, ţapul ispăşitor va fi tot directorul Nicolau. El va plăti oalele sparte, chiar şi de către alţii.
Despre fosta fabrică de cauciuc „Arca” nu s-a mai auzit nimic de mult timp. Iată că o veste a apărut în aceste zile, în sensul că s-au găsit „Clienţi pentru fosta fabrică de cauciuc Arca”. Intrată în faliment, fabrica este vândută de către Finanţe. Iar Finanţele au declarat că au fixat un preţ. „Vigilentul” zice că preţul finanţelor este unul neserios: „Aida de, numai terenul de acolo, la 20 euro/mp face 9 milioane de euro, adică 300 miliarde de lei. Cum vor Finanţele să vândă terenul şi construcţiile cu doar 195 miliarde lei? Iată cum se fac afacerile? În buzunarul cui va intra diferenţa, prea cinstiţi şefi de la Finanţe?”
Comentatorule, stai prost cu matematica. Cele 4,5 ha teren, la 20 euro/m.p. fac taman 900 mii euro, adică vreo 30 miliarde de lei. Şi, apoi, preţul terenului în zonă este de 50 euro/m.p., ceea ce face 2,25 milioane euro, adică vreo 80 miliarde lei vechi, iar până la preţul cerut de Finanţe, de 195 miliarde, este drum lung. Editorialul „Noutăţi din politica botoşăneană” a adus în prim plan mişcările de trupe între partidele politice. Afirmaţia mea că PSD-ul se revigorează ca partid a fost contrazisă de „Introspecţia” ce crede cu torul altceva: „Hmm, revigorare politica a PSD-ului? Da, poate la nivel central. În Botoşani însă, nea Conţac îi înfăşoară într-o aură de mitocănie, proastă creştere, vulgaritate şi chiar imbecilitate. PSD-ul să nu se dezică de aceste "calităţi" pentru că preşedintele lor are mandat să îi reprezinte şi să fie reprezentativ pentru ei toţi. Bravo, şi la mai mare botoşăneni psd-isti!” Rămân la părerea mea că PSD-ul se revigorează. Prin mai toate comunele judeţului, pe unde am trecut în ultimul timp, populaţia rurală regretă PSD-ul. Ei n-au primit subvenţii la agricultură, li se taie ajutoarele sociale, au restricţii în creşterea şi vânzarea animalelor, nu-şi pot vinde brânza şi laptele decât la preţurile impuse de prelucrători şi multe atlete. Toate acestea îi fac să regrete PSD-ul. Iar PNL-ul n-a făcut nimic să le uşureze viaţa. Doar le-a majorat taxele şi impozitele şi a introdus altele. Să fim realişti şi să luăm starea de fapt a lucrurilor aşa cum se prezintă ele şi nu cum am vrea noi să fie.
Pentru lumea satelor „Ziua Europei rămâne o mare necunoscută…”. Cel puţin aşa a rezultat din ancheta noastră. „Iuliu” s-a exprimat succint: „Cui îi pasă de Ziua Europei? Dacă o sărbătorim vom mânca mai bine? Vax!” Reportajul realizat a fost citit şi de către abonaţii la Internet din comuna Manoleasa, unde primarul este văzut mai mult prin curtea unor femei decât pe la sediul primăriei. Un „Localnic” a şi comentat, ce-i drept cam vulgar, dar cu mult sâmbure de adevăr: „Primarul (care nu este) face ce ştie el mai bine, adică f... alegătoare. Cum ponderea este dominată de femei (bărbaţii fiind la lucru în străinătate) şi asta poate fi o formă de campanie electorală. Lăsaţi omul să se simtă bine, căci îmbină utilul cu plăcutul. Pe toate domnule primar, ţine-o tot aşa căci asta este cheia succesului...” S-a alăturat acestui comentariu şi „Locuitor Liveni”, cu „Are dreptate comentatorul de mai sus, deoarece pe primarul Vatamaniuc îl vezi foarte rar prin comună , iar dacă-l vezi, îl vezi ieşind de la vreo casa ţeapăn de beat sau de la ....iar noi avem zeci de probleme de rezolvat la nivel de administraţie. Halal primar!” Dacă la anul femeile îl vor alege din nou primar, înseamnă că aceste comentarii aparţin unor persoane geloase pe succesul primarului. S-auzim de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul din Dobârceni se simte ameninţat
Turul ciclismului se confruntă cu problemele de infrastructură
Noi tarife pentru înmatriculări
Miniştri în drum spre Botoşani
Se întrevăd speranţe pentru reţeaua VPN la Botoşani
Posibilă gâlceavă pe seama Băsescu
Ioan Rotundu
Prefectul demască o intenţie murdară
Secrieru mută disputa cu Conţac în biroul lui Geoană
Social democraţii văd schimbarea legii referendumului o compensare
Experţii germani au venit la Botoşani să ne înveţe afaceri
Ghidul liderului de sindicat
Constructori amendaţi de OJPC
Mediul construcţiilor colcăie de munca la negru
Accident rutier cu implicarea unei maşini de poliţie
Peste 70 de sancţiuni pentru încălcarea regulilor de circulaţie
Trecerea de pietoni a devenit nesigură
Ucigaşii spaţiilor verzi din municipiul Botoşani
Horoscop
Anunţ public
Comunicat de presă
Citate şi cugetări din România
Poza de pe noptieră
Poate vrei să lucrezi în asigurări?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog