Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5323
De la 07 Ianuarie 2003
76755867

Comentariu la comentarii (XCIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 13 May 2007, 23:00
„Prefectul susţine că a debirocratizat rezolvarea petiţiilor”, ispravă pe care „Anonim” o apreciază în felul său: „S-a înlocuit un registru de evidenţă cu un program pe calculator. E bine ca acei care scriu petiţii să nu se aştepte la o rezolvare mai corectă şi mai rapidă. Modul de rezolvare rămâne la fel de birocratic!” Apreciez luciditatea comentatorului şi faptul că nu s-a lăsat păcălit de aparenţe.
De la Penitenciarul Botoşani suntem anunţai că avem şi „Deţinute care vor munci şi se vor ruga la Mănăstirea Vorona”. Sarcastic, „Ueeu” n-a ratat ocazia de a face o comparaţie: „Alte vremuri, alte şabloane ,,dezvoltarea sentimentelor moral-religioase", acum îmi dau seama de ce şi politicienii se abat pe la biserici şi mănăstiri, sunt la fel de insipizi şi goliţi de conţinut (sufleteşte vorbind) ca şi deţinuţii, că nici nu mai ştii cine trebuie să stea înăuntru, ăştia care îţi fură ,,legal" cu zâmbetul pe buze sau ăia care îţi dau în cap.” Trebuie să apreciem efortul care se depune pentru a uşura detenţia celor care se comportă civilizat, care au ajuns după gratii dintr-o greşeală involuntară, dintr-o prostie a vieţii sau din cauza pierderii lucidităţii într-un moment ce-l regretă sincer acum. Nu toţi cei de după gratii sunt derbedei irecuperabili pentru societate. Cu politicienii este altceva.
Un material mai sensibil, intitulat „Prea Fericite, şi în Basarabia sunt români!” şi-a propus să evidenţieze lipsa de implicare a Bisericii Ortodoxe Române în a apăra credinţa străbună a românilor dintre Prut şi Nistru. Cineva a consemnat: „Numai pe acest site aţi scris? Nu credeţi că ar trebui să trimiteţi articolul şi Preafericitului?” Fii liniştit comentatorule, materialul a ajuns şi sub ochii celor care sunt vizaţi. Mai mult de atât nu pot da explicaţii.
Intrat în conflict deschis cu Constantin Conţac, preşedintele CJ, executorul Dinu Secrieru a fost etichetat drept „viţel”. În replică Secrieru nu vrea să fie viţelul lui Conţac” şi a promis că-l va chema pe acesta în judecată. Un comentator, poate îndrăgostit de fabule, s-a intitulat „Boul şi viţelul”, după care a consemnat: „Nici Secrieru nu-i cheie de biserică. Feciorul său este mâna dreaptă a prefectului. Normal să-l execute pe Conţac. Dar nu cred că bădia Costică se va lăsa jumulit de o poamă acră ca Secrieru.” De multe ori, între timpul de introducere a comentariului şi cel de validare trece ceva timp, pentru că cel care se ocupă de validare nu stă la „pândă”, având şi alte preocupări. Motiv de nerăbdare pentru unii, care se grăbesc în a ne acuza de cenzură. Apoi, datorită „calităţii” serviciilor ce ni le oferă Citynetul, multe comentarii apar pe site-ul nostru după un interval mare de timp. Observaţia este valabilă pentru acei cititori care ne accesează tot din reţeaua Citynet. Nu în puţine dimineţi cei din reţeaua Citynet nu puteţi accesa site-ul nostru, tocmai din cauza unor impedimente ce nu depind de noi, deşi plătim factura la timp. Ameninţarea lui „Eire”„Dom'le Rotundu, am să scriu comentariile la alt ziar!” mi se pare nerealistă. Ce ziar va accepta pe site-ul său comentarii pe seama articolelor din Jurnalul?
De la Botoşani, preşedintele liberal, deputatul Liviu Câmpanu, l-a atacat pe preşedintele suspendat Băsescu. „Liberalul Câmpanu îl zgândări pe Băsescu”, am scris noi. Dar cum Băsescu nu citeşte declaraţiile lui Câmpanu din Parlament, cu atât mai puţin cred că s-ar arăta îngrijorat de declaraţiile acestuia făcute la Botoşani, declaraţii de care nici nu va avea vreodată cunoştinţă. „Gogu” l-a sancţionat tot pe Câmpanu: „Aceşti securişti mai au glas, căci ruşinea a lăsat-o la Securitate. Le lipseşte ruşinea. Ruşine, ruşine!” Cred că „Luca” s-a situat cel mai aproape de un anume adevăr: „Mare caracter ai dle medic. Oare cât durează până când vei linge ce scuipi acum?” Având în vedere antecedentele politice de până acum, nu peste mult timp.
Trecându-i supărarea pe seama validării comentariilor „Eire” a citit „Dosare penale pentru transport ilegal de persoane” şi a concluzionat: „Ceva nu are logică, ce treabă are rutiera cu cine transport eu în maşină? Treaba lor e doar regulile de circulaţie!” Comentatorule, de cei vrei să găseşti logică într-un loc în care n-a existat, nu există şi nici nu sunt semne că va exista prea curând. Poliţia trebuie ca mai întâi să descopere logica existenţei sale ca instituţie, după care, poliţiştii vor înţelege de ce trebuie logică şi în ceea ce fac. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalii susţin că sunt împiedicaţi în a face campanie anti Băsescu
Democraţii folosesc în campanie steagul ţării şi jandarmii
Câmpanu susţine că a sesizat Ministerul de Interne
Municipalitatea îşi îndreaptă atenţia spre periferia oraşului
Se va achiziţiona mobilier nou pentru parcurile de joacă
Ce primăria face ziua, botoşănenii distrug sau fură noaptea
Senatorul Vasilescu anunţă că va chiuli din Senat
Liberal-democraţii îşi fac ilegal campanie electorală
primarul Flutur zice că nu ştie nimic
Horoscop
Loz în plic
Compania Life Care lansează primele produse BIO din România!
Citate şi cugetări din România
Târgul de sub ploaie
Cort iglu aţi avut?
Învăţământul vrea spor pentru muncă penibilă
Statistica ne arată că la ţară mor mai mulţi copii
AJOFM va organiza Caravana informării absolvenţilor
Pe şantierele constructorilor botoşăneni se moare
Plecată de acasă de frica fratelui mai mare
S-a sinucis pentru numai 500 lei
Proiectil găsit la Flămânzi
Dosare penale pentru şoferi prinşi beţi
S-au bătut în oligarhi
Ioan Rotundu
Gâlceavă între doi oameni serioşi pe seama câtorva lei şi ce va bănuţi
Din carnetul unui gastronom
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă