Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12530
De la 07 Ianuarie 2003
122898179

Comentariu la comentarii (XCVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 May 2007, 23:00
La Termica „Egner este acuzat că a legiferat prin semnătură multe afaceri dubioase” Acuzaţia a fost formulată de către deputatul PNL Liviu Câmpanu. „Florin Ţăranu” l-a atacat, la rândul său, pe deputatul liberal: „Informatorul, deputat de Darabani, CLAMPANU, prinde câte un pont de la alţi informatori, să zicem Holdan de la Termica, şi aruncă cu rahat, pe care de obicei îl mănâncă, într-o unitate despre care habar nu are. Mi-a şoptit o păsărică, că la Bucureşti golanul s-ar juca cu păsărica unei june ce se trage (nu şi-o) din Botoşani, cu tătic tot chel ca şi el, advocacat perfect. Păsărică mută-ţi cuibul şi pe la Darabuleni, dar te rog să nu iasă cu scandal, mă înţelegi...” Am publicat acest comentariu pentru a înţelege şi „cârcotaşii” de ce am fost nevoiţi să recurgem la soluţia de validare. Un astfel de comentariu este descalificant pentru autor şi nici nouă nu ne face cinste, mai ales că cititorii Jurnalului au deja o serie de pretenţii, justificate dealtfel, în ce priveşte imaginea noastră civică. O altă persoană implicată în problemele de la Termica este fostul senator Dumitru Codreanu, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii. Şi el a arătat cu degetul către incompetenţa echipei manageriale de la această societate. La rândul său a fost urecheat cu „Codreanu vorbeşte? El , care e proprietar peste zeci de ha de pădure? Cum le-a obţinut? Nu cumva cu concursul unor PSD-isti?? Acuma se leagă de Egner?” Corectă întrebarea lui „Botoşănean”, ce anticipează că „Termica va fi probabil privatizată de EON Moldova, care deja a preluat CET Holboca-Iasi. Şi, dacă Termica se va privatiza, cine va mai da socoteala ptr. hoţiile făcute (vezi Pinnochio şi alţii)?” Nimeni nu va da socoteală. Cei care au furat vor rămâne cu pricopseala iar noi cu cheltuiala.
Precum în Caragiale, „Câmpanu s-a pupat în Piaţa Revoluţiei cu Conţac”. Gestul lor de împăcare este bine privit de „Anonim”, care a comentat: „Nimic de condamnat dacă se face ceva în interesul cetăţenilor judeţului. Asemenea atitudini sunt normale şi civilizate... restul este circ electoral.” Împăcarea celor doi nu s-a făcut chiar dintr-o pornire interioară generată de interesul pentru rezolvarea problemelor judeţului. Prietenia lor s-a cimentat pe un motiv comun: solidaritate în demersul de demitere a prefectului Roman. Ba, unii ce se cred mai informaţi, susţin că bădia Costică a numărat şi ceva euroi. Dacă are de unde?!
Inedit pentru municipiul nostru, „Primul pasaj subteran tinde să devină realitate”. Nu toată lumea pare a fi dispusă să avem o astfel de investiţie. „Bica” consideră că „Chelului îi trebuia tichie...pardon, pasaj subteran. S-au terminat toate celelalte lucruri bune, care se pot face cu bani mai puţini şi trebuie să ne facem "primul" pasaj subteran. O să ne facem atâtea, că o să fim un oraş de pasaje subterane! Oare cine trebuie să câştige de la proştii care plătesc taxe?” Supărat pe o astfel de opinie, „Observatorul” a răbufnit: „Pt. Bica. Mai bine ar aduce primarul nişte bananieri, în care să stai tu. Aşa ar fi o simbioză perfectă şi am scăpa şi de "întunericul" pasajului.” Nemulţumit de primar se declară şi „Eire”, care se raliază primei opinii: „Spune bine Bica şi mai e ceva: văd că Fluturaş ăsta e plin de fel de fel de înnoiri în oraş! De unde atâţia bani?! Sau aduce d-acasă? Ba subteran, ba hală de carne, ba lărgirea benzii, ba blocuri în piaţa Griviţa (care piaţă), ba lărgirea parcului, ba..ba..bla... cred că ar trebui schimbare şi cu alegerea primarilor, căci îi trebuie vro 5 mandate să le rezolve! Bravo lui! Bine că problemele sociale le-a rezolvat! Domnu' cu mila! Avem noroc că fluturii nu trăiesc mult! Vezi cazu' unchiului! P.S. - Dom'le Rotundu, dacă vă cere poliţia adresa mea, aveţi acordul meu! Parol!” Bună gluma cu adresa. Dar ce mă fac dacă-mi cere adresa primarului? Şi iată de ce:
Primarul Flutur a declarat că vom avea „Noi locuinţe sociale, dar fără ţigani”. Dealtfel, primarul n-a făcut decât să respecte voinţa celorlalţi potenţiali locatari, sătui să aibă vecini ţigani. „Bulă” a comentat ironic: „Se poate?! Asta-i discriminare pozitivă în favoarea minorităţilor conlocuitoare cu romii!” Fie şi discriminare pozitivă, dar să fie fără ţigani. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Adomniţei n-a aflat nimic despre afacerile de la „A.T. Laurian”
Hoţii de flori au fost prinşi, dar numele lor rămâne secret
Consolidarea sediului Primăriei cere tot mai mulţi bani
„Satule, mândră Grădină” se apropie de start
Pregătirile pentru referendum intră în linie dreaptă
Ministrul Educaţiei ne-a promis campusuri şi şcoli de arte şi meserii
Ministrul Adomniţei îl vrea înapoi, la librali, pe Secrieru
Ministrul Orban promite o gară civilizată
Primarul s-a sensibilizat de cele ce se petrec în Centrul Vechi
Societăţi sancţionate, dar ţinute la anonimat
Referendumul reduce numărul orelor de curs
Se reia procedura de achiziţionare a unui sediu pentru Garda de Mediu
Elevi premiaţi pentru „Nonviolenţă în mediul şcolar”
Deţinuţii din Iaşi îşi vor vizita colegii de suferinţă din Botoşani
Un alt proiectil găsit la Flămânzi
Poliţist de frontieră sancţionat
Şoferii tineri se urcă adesea beţi la volan
Protest
Horoscop
Citate şi cugetări din Eliade, Noica şi Cioran
Românul şi săritul muştarului
Salată mediteraneană cu ceapă
Goleşte cada cu apă
Vreau să mi se respecte votul!
Ioan Rotundu
O casă pe cinste!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog