Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21736
De la 07 Ianuarie 2003
122907385

Comentariu la comentarii (XLVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 March 2007, 23:00
Stă în obişnuinţa şi putinţa noastră ca, atunci când lucrăm pe banii statului, să furăm cât putem şi să facem lucru de mântuială. Ca dovadă, dacă mai era nevoie, avem „Lucrările de mântuială de la blocurile ANL Cişmea ies la iveală”. La toate aceste neajunsuri, la blocurile ANL din zona Cişmea să mai adăugăm lipsa unui sistem de încălzire, care în nopţile geroase a adus locatarilor numai necazuri. „Outsider” ne explică: „Domnilor ... Totul e complet îngheţat acolo .. au fost 2 nopţi cu temperaturi de -24 - 25 grade C şi totul a îngheţat complet. În apartamentul meu încă este gheaţă foarte groasă ~3 cm. Nu încercaţi să aruncaţi vina pe lucrări de calitate proastă. Ţevile au fost OK .. daca erau slabe crăpau în primele zile, însă apă avem de mai bine de 3 săptămâni şi până acum nu s-a întâmplat nimic. Totul aste din cauza gheţii din instalaţii.” Iar gheaţa în instalaţii s-a format în lipsa unui mijloc de încălzire. Înclin să cred că şi la iarna viitoare problemele vor fi cam aceleaşi.
Proaspăt numit în fruntea Poliţiei botoşănene, „Inspectorul Plai vrea deblocarea posturilor de poliţişti”. Spune şeful că nu are suficiente forţe cu care să-şi ducă la îndeplinire obligaţiile ce-i revin potrivit legii. „Un poliţist interesat” susţine demersul şefului: „Consider că iniţiativa noului şef de inspectorat este foarte bine venită. Munca preventivă în folosul şi sprijinul cetăţeanului se axează pe o prezenţă cât mai vizibilă a poliţiei în zonele de risc. Lipsa personalului nu este decât un deficit în defavoarea tuturor, deoarece acum ne axăm pe activitatea de constatare şi nu pe cea preventivă, care, firesc, e cea mai importantă.” Deşi, după vârstă, pregătirea profesională şi-a făcut-o pentru a deveni miliţian şi pentru a apăra valorile comuniste, comisarul şef Plai mi se pare că a reuşit să-şi elibereze gândirea de vechea mentalitate şi să abordeze actul de conducere de pe poziţii democratice. Cred că trebuie susţinut şi încurajat. Numai aşa vom reuşi să curăţăm instituţia de anumite elemente umane rămase cu gândirea ancorată în vechiul sistem.
Senatorul „Ţâbuleac vrea să sprijine oraşele mici din judeţ”. Intenţia liberalului-democrat a avut şi un oarecare impact public. „Lăudabilă iniţiativa domnului senator. Cred însă că de această lege ar trebui să beneficieze toate oraşele mici din judeţ şi bineînţeles din ţară. O asemenea lege, care să favorizeze aceste urbii lăsate în paragină după 1989, este absolut necesară. Mult mai necesară decât certurile interminabile de pe scena politică. Să vă ajute Dumnezeu în acest demers” – este percepţia unui cititor, ca „Manivelu”, deşi cu o anumită strângere de inimă, să i se alăture: „Dacă n-o fi ...praf electoral, iniţiativa este demnă de toată lauda şi susţinerea.” Personal nu cred în reuşita unui astfel de demers, nici chiar dacă, prin manevre de la Cotroceni, Stolojan va ajunge prim ministru. Senatorul Ţâbuleac este a patra generaţie de parlamentari botoşăneni de după 1990. Până la el nici un parlamentar n-a întreprins ceva remarcabil pentru judeţul nostru şi nu sunt semne că cineva, din cei actuali, va sparge vraja malefică ce ne-a învăluit.
Dacă senatorul Ţâbuleac vrea să schimbe în bine soarta unor localităţi, deputata „Dreţcanu luptă pentru combaterea discriminări femeilor tinere”. Altfel spus, parlamentarii noştri fac ce pot. Iar ce pot ei nu prea se suprapune cu interesele reale ale comunităţii noastre. O „Prefăcută” arată neiertător cu degetul: „Tare mincinoasă e Dreţcanca asta! Să spună ea o femeie tânăra sau mai bătrână pe care a susţinut-o, pe care a ajutat-o să facă carieră. Le-ar tăia pe toate, care sunt mai tinere ca ea. Ea e prima care practică această discriminare. În afară lui fiică-sa, pe ce femeie tânără a ajutat ea? Că putea, mai ales cât a fost la putere!” Gelozie între femei. Mai ales când una este pe coama valului, iar cealaltă a coborât la bază, neputându-se menţine pe creastă.
Aruncat în corzile ringului şi buchisit din toate părţile, directorul Mihai Pavel de la Agricultură are mari probleme de imagine. I-a sărit în ajutor deputatul Radu Drăguş, cu declaraţia că „Democraţii îl sprijină pe directorul Pavel” Cineva s-a simţit obligat să-i atragă atenţia că nu face bine ce face: „Bravo domnule Drăguş! Bine faceţi că îl susţineţi pe dl. Pavel! Când va fi vremea să cadă, cum e el greu, o să vă tragă şi pe dumneavoastră! Oricum, nu aveţi o imagine prea bună, aşa că nu va fi nici o problemă. Uite, aşa ne-a dezamăgit PNL, uite aşa ne dezamăgeşte PD. În schimb, PNG creste în sondaje, ca ...pupila, dacă ştiţi bancul...dacă nu, nici o pagubă. Îl ştiu cititorii.” Dacă Pavel reuşeşte să reziste până ce alt şef de la deconcentrate îi va lua locul, pentru a fi tăvălit public, va intra în conul de umbră salvator şi va fi dat uitării. Este interesant de urmărit cum se va sfârşi toată această treucă publică cu lături agricole şi care dintre grupurile de interese va ieşi învingător. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Japonia II
Ruşinica rabinului
Tocană ţărănească cu carne
Horoscop
Transpunând femeia în cartofilie şi filatelie
Deţinuţii urcă pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Demiterea dă tot mai insistent târcoale directorilor Rizac şi Pavel
Peste 4000 autovehicule vor fi radiate
Sprijin pentru Fundaţia pentru SMURD
Selecţie la Mărţişor Dorohoian
Mărţişoare Guvernamentale pentru nevoiaşi
Surprize pentru femeile din PSD
Conţac acuză afaceri cu maşini la APIA
Subiectele pentru examenele naţionale ajung în şcoli
Elevii din două licee sunt educaţi pentru viaţa de familie
Analizele pentru apa potabilă se fac numai pe bani
Femeile deţinute vor avea parte de un program special
Pacienţii vor avea un telefon la care să-i reclame pe medici şi asistente
Ambulatorul Spitalului Judeţean poate beneficia de un program european
O nouă şansă pentru deţinătorii de baraje
Dispărut de la domiciliu
Românul şi ploconul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog