Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18655
De la 07 Ianuarie 2003
122878722

Comentariu la comentarii (XLVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 March 2007, 23:00
Determinat de degradarea scenei politice româneşti, am scris editorialul „Politicienii se ceartă, iar ţara este în prag de destrămare”. Am putut constata cu satisfacţie că aceleaşi sentimente trăite de mine sunt comune şi altor cititori, ce privesc cu responsabilitate la ceea ce se întâmplă cu politicienii noştri. „Torino” este pătruns cam de aceleaşi temeri: „Aveţi mare dreptate domnule Rotundu, păcat că politicienii noştri dorm în papuci şi tare mie frică că se vor trezi prea târziu.” Încercând să dezlege câte ceva din modul în care gândesc ungurii, „Accacia” s-a explicat mai pe larg: „O întrebare, dureroasă, dar totuşi o întrebare: Nu credeţi că ungurii sunt de invidiat pentru tenacitatea şi abilitatea politică de care dau dovadă în lupta lor pentru fiecare metru de pământ, fie el şi abuziv luat? "Mahalaua politică" din România este mană cerească pentru ei, şi nu numai! Nu cu urlete şi crize de isterie gen WC Tudor se poate lupta cu ungurii, ruşii sau ucrainenii (căci toţi vor câte ceva să revendice). Din păcate "oamenii politici" români sunt tot de români aleşi! Crezul politicienilor noştri este: "Piară România, numai nouă sa ne meargă bine"! Credeţi că pe Hrebenciuc îl mai interesează România, când averea lui este pe Coasta de Azur? Staţi să intre şi Becali în Parlament şi pe urmă să vezi circ!”
Vă invit să priviţi în jurul nostru. Ucrainenii dau o altă destinaţie insulei Şerpilor. O populează cu cetăţenii lor, pentru a complica şi mai mult lucrurile în cazul unui proces internaţional. Românii din Ungaria au fost maghiarizaţi, nu mai ştiu limba română, iar România n-a protestat în nici un fel. Vameşii maghiari şi-au bătut joc de români, fără ca autorităţile române să aibă vreo reacţie. Zonele transilvănene locuite în majoritate de unguri au dezvoltate activităţi economice cu Ungaria. Bogăţiile noastre se scurg spre unguri la preţuri de nimic. Iar parcă pentru a-i sfida pe români, Guvernul l-a pus pe Mako Bela ministru secretar de stat. Economic, Ardealul nu mai este controlat de Guvernul României. Nu-i o exagerare a mea, este un adevăr trist şi ruşinos pentru oricine simte şi trăieşte româneşte. Luna trecută am traversat Orăştie, cu renumita sa fabrică de cojoace. Am oprit şi m-am interesat dacă fabrica mai lucrează şi unde îşi desfac produsele. Lucrează şi totul pleacă în Ungaria. Relaţiile cu republica Moldova sau degradat tot din cauza lipsei noastre de diplomaţie. Ne-am făcut din Putin un duşman înverşunat. Nici o ţară dezvoltată a Europei n-a îndrăznit să-l supere pe Putin. Am făcut-o noi, inconştienţi fiind, iar consecinţele vor fi dramatice.
Secuii vor autonomie teritorială, ungurii vor şi ei. Un motiv de îngrijorare pentru securitatea ţării. Putem deveni un al doilea Kosovo. Marko Bela a ameninţat la Arad că dacă secuii şi ungurii nu vor beneficia de autonomie teritorială, se vor isca tensiuni de necontrolat. Este o ameninţare făţişă, directă, tupeistă iar Preşedinţia şi Guvernul România n-a luat nici o poziţie publică. După modul în care acţionează în ultima vreme, tare mi-i frică că preşedintele Băsescu va arunca ţara în haos. La orizont se ridică norii îndoliaţi ai unui război civil între românii români şi românii de etnie maghiară. Cu toate acestea, nici preşedintele şi nici premierul nu fac pace pentru a-şi concentra forţele în apărarea siguranţei naţionale. Să nu ne bazăm pe sprijinul Uniunii Europene. Tratatele şi acordurile sunt încheiate pentru a fi încălcate.
„Asistenţii medicali îşi iau lumea-n cap” este un alt motiv de îngrijorare pentru sistemul de sănătate. „Dosarele Chix” indică şi o cauză a acestei migraţii: „Un prim pas în eliminarea deficitului de asistenţi medicali ar fi să nu li se mai ceară "dreptu" de angajare salariul pe vreo 2 ani de zile. La câte postliceale sanitare sunt în Botoşani, mă gândesc că sunt destui oameni calificaţi pentru această meserie.” Nici „Mihaela” nu crede că cei plecaţi vor mai reveni în ţară: „La cât de mari sunt salariile în afară, nu prea cred să se mai întoarcă mulţi colegi de ai mei, care acum lucrează la clinici şi spitale mari europene. Şi cât suntem de apreciaţi şi respectaţi, cu siguranţă că locurile vacante vor fi ocupate de noi absolvenţi cu condiţia ca CONCURSUL SĂ FIE CONCURS nu şpagă! Occidentalii din conducerile instituţiilor sanitare mulţumesc celor din învăţământul sanitar botoşănean pentru înaltul nivel de pregătire pe care îl au majoritatea asistenţilor care lucrează in structurile lor! Multă sănătate D.nei JUDELE fost excepţional instructor la Şcoala Sanitară Botoşani Mihaela, Dana, Camelia, Adina etc. asistente medicale” Cale fără de întoarcere, pare a fi migraţia asistenţilor medicali către ţările Europei. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi Ziua Femeii
Bucătăria de acum 100 de ani
Horoscop
De Ziua Femeii
Japonia III
Mesajul primarului Flutur de Ziua Femeii
Felicitare Moldopan SA
Monstruozităţile europenizării
Ioan Rotundu
Dezmăţul din piaţa mare
(Cârcotaşul)
Angajatele Instituţiei Prefectului premiate de 8 Martie
Şi-au dat mâna amândoi, pentru Sergiu de Dorohoi
Dreţcanu oferă flori şi mărţişoare de 8 Martie
Se vrea o lege pentru stimularea în muncă a elevilor şi studenţilor
Se dă starul la descătuşarea frumuseţii cântecului
cei mai talentaţi concurenţi gata de luptă
Penegiştii critică acordarea ajutoarelor date de Guvern
Apa Grup încasează locatarii unei străzi necanalizată
Ţărăniştii nu vor legalizarea prostituţiei
Drama prin care trece eleva Boatcă
Viorica Costîn - modelul femeii de succes prezentat de AJOFM
Maşină radiată din circulaţie în Italia, găsită pe drumurile botoşănene
Spânzurat de cuiul grindei
Cercetaţi pentru piraterie auto
Şoferii ignoră folosirea centurii de siguranţă
Peremistele din Botoşani au sărbătorit Ziua Femeii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog