Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9122
De la 07 Ianuarie 2003
122894771

Comentariu la comentarii (XXXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 February 2007, 23:00
„Ţărăniştii au cotropit Flămânzii, la omagierea centenarului răscoalei” transformând un eveniment istoric plin de tragism într-unul politic plin de mizerie morală. Prezenţa liderului naţional ţărănist Petre Miluţ şi a preşedintelui PSD Botoşani Constantin Conţac a aruncat evenimentul în desuetudine, transformându-l într-un mijloc de răfuieli politice şi personale. „Părerea mea este că mediocrităţii intelectuale a domnului Conţac, confirmată cu brio şi în acest cadru festiv, nu îi putem opune - în nici un caz! -, "excentrităţi" de gândire şi exprimare ca cele ale "doctorului" C.B. Accept suficienţa preşedintelui C.J., dar nu şi cea a oricui se crede stăpânul singular al adevărului si arhanghelul autorizat al dreptăţii. Fie el chiar doctor in NYC!” – este părerea unui cititor, care a rămas uimit de mediocrităţile şi tiparele de vorbire în care s-a exprimat botoşăneanul americanizat Constantin Burlacu, ce pretinde a-şi fi luat doctoratul în nu ştiu ce domeniu ştiinţific. Îmi cer scuze de apariţia pe site-ul Jurnalului a nefericitelor expresii ce caracterizează gândirea bolnavă a acestui cetăţean ce-şi face de râs judeţul, dar validarea a fost făcută de către o altă persoană din redacţie, care nu a fost avertizată în privinţa vulgarităţilor spirituale ale acestui fals apărător al istoricii Mişcări legionare. Şi „Costobocul-observator” a remarcat că „Acest individ ce-si zice dr. burlacu (cu b mic),are o doagă sărită!” Comentariul semnat cu „Introspecţia” iese din tiparul informaţiilor cunoscute până acum de categoriile largi de cititori şi ridică semne de întrebare asupra adevărului istoric privind evenimentele petrecute în 1907: „Tare mă tem că cei 11 mii de ţărani au fost doar vreo câteva sute. Iar răscoala au început-o beţivii, violatorii şi mai puţin oamenii asupriţi. Să mă ierte Dumnezeu, că nu vreau să contest nicicum suferinţa bieţilor ţărani exploataţi, dar cred că e cazul să se termine cu folosirea acestei teme în scop electoral de către oportunişti. Şi mă refer la cei ce organizează dar şi la cei ce vin ca invitaţi şi fac pe cunoscătorii.” Istoricii încearcă să reconstituie evenimentele petrecute în acel an plin de tragedii şi să despartă adevărul de minciunile introduse pe uşa din dos a istoriei de către comunişti.
Mulţi botoşăneni „Se plâng de locuri de muncă prost plătite şi corupţie”, nemulţumire de care suferă şi „Virginica” şi care întreabă: „Dar noi tinerii absolvenţi de facultăţi ce să mai zicem despre locuri de muncă? PD-iştii au promis în campania electorală marea cu sarea, şi nu au făcut nimic. Bine că au ei scaune...” Ceva au făcut pediştii pentru tinerii absolvenţi de facultate. Au votat alături de liberali şi au susţinut decizia lui Vlădescu, ministrul Finanţelor, de a se renunţa la scutirea impozitului pe veniturile salariale pentru informaticieni. Acum informaticienii pleacă din ţară pe capete, sau se angajează la firme străine ce au punct de lucru în România.
Lui „Serena” i-a plăcut editorialul „Desconsideraţi şi batjocoriţi” şi s-a raliat opiniei exprimate: „Sunt de acord cu părerea d-vs! Într-adevăr s-a votat Alianţa pt. a scăpa de PSD. Ce vor mai face aleşii noştri de acum înainte -electoratul sigur o să-i sancţioneze! Dar PSD şi cu unii din parlamentarii actuali, care au ajuns datorită listelor, vor avea numai de pierdut. Este necesar votul uninominal pt ca cei care au făcut atâtea fărădelegi să fie excluşi! Părerea mea!”
Cadrele didactice susţin că prin şcoli legea continuă să o facă politicul. La articolul „IŞJ vrea dispariţia învăţământului simultan” cititorul „Tudor” anunţă că „Şi profesorii vor dispariţia politicii din şcoală.” S-a solidarizat solicitării şi „Ema” cu dorinţa că „Vrem dispariţia încadrărilor pe criterii politice” iar „Daniel” dezvăluie un lucru îngrozitor: „Nu contează competenţa! Poţi să fii cel mai bun, dar dacă nu te orientezi după politica ISJ ai sfeclit-o!” Dând crezare acestor strigăte de disperare, putem constata că în situaţia de faţă politica dictează prin şcoli mai ceva ca în vremurile de glorie ale lui Iliescu şi al său PSD. Necazul cel mare este că nu ai la cine te plânge, pentru că toate instituţiile statului, în momentul de faţă, sunt înrobite de politic.
Lidera de sindicat Maria Ţiprigan a anunţat că intenţionează înfiinţarea unui „Viitor centru de asistenţă socială pentru profesorii pensionari”. Noi am apreciat iniţiativa ca fiind una de solidaritate socială. Alţii au rămas sceptici. „Dacă se numeşte "unitate de asistenţă medico-socială" apoi musai trebuie să aibă medic, asistente şi infirmiere. Or fi sindicaliştii dnei Ţiprigan aşa bine pregătiţi să le facă pe toate? Oricum, ideea are ceva bun în ea, numai că trebuie bine formulată şi articulată în contextul actual. Apropo, biserica ortodoxă română nu se gândeşte să facă ceva cămine de bătrâni? Că nevoie este şi s-ar găsi şi creştini doritori să ajute cumva.” – este părerea „Cârcoticiului”. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi veşnicul îndrăgostit
Primele victime ale ignorării normelor de mediu
Facturile la energie electrică se vor plăti după noul sistem
Condiţii dificile pe piaţa muncii din Finlanda
Prinsă în timpul comiterii furtului
Indicator rutier ignorat de şofer
Depăşire periculoasă
Razii şi acţiuni ale poliţiei
Friptură de porc delicioasă
Iran şi Persia IV
Morala curvelor
Horoscop
Vampirii care sug vlaga Eltransului
Ioan Rotundu
Judeţul Botoşani a predat şefia Euroregiunii „Prutul de Sus”
Preşedinţii de asociaţii puşi să refacă listele cheltuielilor
Consilierul Chirilă vrea controale în gestiunile asociaţiilor de proprietari
Relaţiile culturale au un loc de seamă în acţiunile Euroregiunii
Măsuri dure aplicate de Locativa pentru chiriaşii rău platnici
Vechi erori afectează finalizarea legilor fondului funciar
Prefectul remarcă progrese la IJP
Directorul Finanţelor doreşte să introducă prohibiţia de noapte
Încredinţare ofertă şi angajări
Niculina, femeia fierbinte!
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog