Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21956
De la 07 Ianuarie 2003
122882023

Comentariul comentariilor (CCLIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 December 2008, 23:00
Cum, necum preşedintele Consiliului Judeţean a reuşit să obţină, printr-o formulă administrativă situată în afara cadrului judecătoresc, respingerea contestaţiei introdusă de firmele controlate de Constantin Conţac asupra încredinţării directe a activităţilor de deszăpezire. De precizat că în urma licitaţiei publice organizată de CJ pentru încredinţarea activităţilor de deszăpezire, contractul a fost adjudecat de către o firmă care lucrează în asociere cu fermele familiei Conţac. Când Mihai Ţâbuleac a preluat funcţia de preşedinte al CJ, i s-a părut că licitaţia n-a fost corectă şi l-a chemat pe Conţac la o negociere care de fapt însemna rezilierea contractului. Cum firma nu s-a prezentat la somaţia lui Ţâbuleac, acesta a organizat o nouă licitaţie cu încredinţare directă, dar n-a invitat şi firma câştigătoare şi care avea încheiat deja contractul. Ţâbuleac a încredinţat acţiunea de deszăpezire firmei MBB, patronată de fraţii Bidaşcă, membri de vază PDL, unul dintre ei fiind consilier municipal PDL.
Firma asociată cu Conţac a contestat noua licitaţie dar „A ieşit pe-a lui Ţâbuleac şi în favoarea celor de la MBB” Cunoscător al fenomenului de transfer al puterii şi al clientelei ce-o însoţeşte, „Înzăpezitul” a comentat: „Asta nu e clientelă politică? Dacă era Conţac, imediat săreaţi în sus de 10 m. P.S. Transparenţă totală: nu mai deszăpezeşte Conţac cu firma PSDului ci deszăpezeşte Ţâbuleac cu firma PDLului. Într-adevăr ăştia sunt diferiţi! Nu mai au maşini roşii, au maşini verzi. Nesimţiţii!” Problema aceste licitaţii abia se află la început. Firma câştigătoare la prima licitaţie a contestat rezilierea contractului de către Ţâbuleac, iar instanţa de judecată va fi cea care va pune punct final acestei răfuieli politice.
Dar şi răfuiala lui Ţâbuleac cu Conţac pare să fie în fază incipientă. Mai nou „Şeful CJ i-a pus deja gând rău lui Conţac” şi vrea să-l înlocuiască din funcţia de vicepreşedinte al C J. Pentru Ţâbuleac nu contează că preşedintele PSD reprezintă un procent mai mare din electoratul judeţului, partidul său câştigând alegerile parlamentare cu nouă mii de voturi mai mult decât PDL-ul lui Ţâbuleac. Apoi, şi la preşedinţia judeţului Conţac a fost sprijinit de câteva mii de alegători, cu ceva mai puţin decât Ţâbuleac, ce-i drept. Poziţia pe care s-a situat Ţâbuleac n-are nimic comun cu democraţia, ci cu dictatura, o formă de manifestare specifică portocaliilor. „Ogu” pune o întrebare: „Da pe tine, Ţâbuleac, cum te-am putea trimite la puşcărie, că asta meriţi?” Stai fără grijă comentatorule, Dumnezeu nu bate cu băţul, dă cu bâta. Pe mulţi şefi lăcomia i-a dus în prăpastie. Să vă aduceţi aminte de aceste vorbe ale mele pe la jumătatea anului viitor.
Văzându-se cu mandatul de deputat reînnoit, „Buhăianu o face pe analistul politic şi dă sfaturi”, fără nicio jenă faţă de prestaţia sa ruşinoasă din mandatul trecut. Pârâtul nostru politician ce s-a deşteptat peste noapte, pentru a se culca din nou pentru un timp de patru ani, a atras atenţia lui „BB”, care l-a întrebat: „Măi Cătaline, ai luat 7000 de voturi. Lasă morala. A luat cineva mai puţine voturi la Botoşani?” Nu contează câte voturi a luat, contează pentru noi ca la zicala cu prostul şi fudulul să avem continuitate. „Realitatea” are dreptatea sa: „Eu în locul lui Obuf ăsta m-aş ascunde. Pupă-i urmele lui Flutur, că te-a sprijinit, că altfel era jale! Erau alţii mult mai competenţi ca tine în PDl, de exemplu Achiţei, care a fost sacrificat poate chiar în favoarea ta. Ciocul mic, că pari mai inteligent!” De ce să tacă? Să vorbească, ca să-l ştie lumea aşa cum este şi nu să-l perceapă deformat.
Nici pe la PSD, de când s-a văzut cu mandatul de senator, lui Marcu nu-i tace gura. „Marcu zice că legea-i proastă, dar nu va vota o alta” Chiar că a vorbit să nu tacă. „Alegătorul” a încercat să-l trezească la realitate: „Marcule, lasă politica, nu pentru noi eşti tu senator, vezi cum faci şi activează magazinele şi evident triplează-le numărul, ăsta e ţelul tău, restul sunt mici glumiţe…” Hai să fim serioşi, vedeţi vreunul din cei nouă proaspăt aleşi parlamentari că va promova interesele noastre şi nu pe ale lui? Eu vă spun că toţi se duc în Parlament, visând la să se căpătuiască. Pe câţiva i-am ascultat în campania electorală cum îşi făceau socoteala că vor vota legi pentru grupe de interes de pe urma cărora să câştige miliarde. Acum declară că nu mai dorm de grija noastră. Nişte scârnăvii politice au luat, parţial, locul altor scârnăvii. Ştiu ce spun!
Tăriceanu şi-a împlinit visul pe ultima sută de metri de guvernare. A şters taxa auto pentru maşinile Dacia şi cele de import şi triplat-o pentru cele second-hand. Aşa se face că la unele maşini uzate preţul a ajuns să fie mai mare ca cel al maşinilor noi. „Le-am dat votul, acum ne arată ei ce pot!” a zis eu în editorialul comentat de „Soare” cu multă ironie, dar şi adevăr: „Felicitări celor care au votat cu PNL-ul. A-ţi ales din nou gaşca de hotţ care ne-a stors de bani timp de patru ani. Am speranţa că PSD şi PDL îi vor da peste bot lui Tăriceanu până-i vor ieşi toate taxele din cap. Aşa mulţumeşte el alegătorilor? Câţi români au bani să-şi cumpere o maşină nouă? Dacă ne cumpărăm o maşină din 93 - 96 second hand din import, nu era mai buna decât un jaf de Dacie din 1990 toamna? Vom mai vedea mult timp pe şosele toate ruginile de Dacii şi Aro pt că bani să le schimbam canci. Nu mai vorbim de pensionarii care l-au votat pe dobitoc în speranţa că le va mări pensiile... Ne-a dus de nas din nou. Datorită unui bou ca Tăriceanu PNL va păţi ce a păţit şi PNTCD.”
Comentatorul îşi face iluzii că PSD şi PDL va desfiinţa abuzul lui Tăriceanu, căci ce-a făcut el se numeşte fără nici un fel de dubii abuz de funcţie în dauna a zeci de mii de români. Aceste două partide, gălăgioase cu taxa în perioada campaniei electorale, au tăcut acum. Şi politicienii acestor partide tot canalii sunt. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câmpanu l-a mazilit din nou pe Ţurcanu
mazilitul pregăteşte al doilea marş către Bucureşti el speră ca Tăriceanu să-i ţină iar partea
După îndelungi controverse, patinoarul a fost inaugurat
Dezvăluie un secret liberal din alegerile locale
Grupul vocal „Steluţa” la Festivalul de la Braşov
Ţurcanu vrea să curgă sânge… politico-liberal
Pentru unii, Moş Nicolae le-a adus foc şi pară
Românul şi futurologul
Ăştia sunt disperaţi, probabil stau prost cu recuperările!
Horoscop
Ţin loc de soţ
Oprişanu face socoteli astăzi, fără a ţine seama de criza economică de mâine
Din nou probleme cu laptele praf
Creşterea numărului de şomeri devine alarmantă
Învăţăm să ne asigurăm pensia de bătrâneţe
Vin primele calculatoare pentru elevi
Ce este mai periculos: criza economică sau munca la negru?
Cine pe cine va împuşca?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog