Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12942
De la 07 Ianuarie 2003
122873009

Comentariul comentariilor (CCVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 October 2008, 23:00
În timp ce „Conţac nu se lasă iar Ţâbuleac nu cedează”, drumul spre şi dinspre Vorona se degradează tot mai mult, cedând bucată cu bucată sub tonajul maşinilor ce au o greutate de 40 tone. „Lili” are o nedumerire: „Pdl-iştii cred că dacă se joacă cu nervii conducătorilor noştri. Am vrut să merg la mănăstirea Vorona şi m-am întors din drum. Dacă banii au fost alocaţi, de ce nu se efectuează lucrarea? Cetăţeni nu mai votaţi PDL. Dacă în Bucecea este primar PSD şi în Vf. Câmpului PDL nu se reface drumul la Bucecea, nu au de suferit si cetăţenii din localităţile următoare, deci şi pdl-isti? Halal minte de incompetent. Aşteaptă-te Ţâbuleac la surprize. Mai e puţin până la alegeri.” Nu ştiu cum se face, dat pe măsură ce Ţâbuleac vrea să îndrepte atenţia publică spre Connţac, pe motiv că el s-ar face vinovat de distrugerea drumului, tot mai mulţi sunt cei care îl acuză pe el de transformare a unei probleme de ordin economico-social într-un politică. Iar de suportat consecinţele, par să le suporte candidaţii PDL la parlamentare, ceea ce nu este drept.
„Călător” are o problemă legată tot de un drum: „Poate puteţi întreba Dir. de Drumuri Naţionale şi despre reabilitarea drumului BT-Saveni, în apropierea localităţii Ungureni. Lucrările la acea porţiune au început acum aproape un an şi nu sunt gata. Se circulă pe o singură bandă însă nu se lucrează decât 1-2 zile pe săptămână şi atunci nu vezi decât 2 oameni la lucru şi 3 şefi care supraveghează. Vine iarna şi o porţiune de 10 m de drum nu a putut fi refăcută în 12 luni? În plus o bună bucată de drum s-a surpat la 2 luni de la începerea lucrărilor din vina celor care au abandonat pentru o vreme, în primăvară, lucrarea. Noi plătim taxe şi accize, ei se fac că muncesc.”
În acel punct de lucru avem de-a face cu firma dorohoiană Codin, patron liberalul Corneliu Tomescu, despre care se spune că a trecut, mai nou, la PDL.. Pe lângă faptul că lucrează a lene, lucrările sunt şi de proastă calitate. Că s-a dărâmat ce-a lucrat, nu-i nici no surpriză. Codin a lucrat drumul judeţean Flămânzi – Odaia Veche şi acum este praf şi pulbere. A lucrat la drumul naţional, zona Leorda, unde nici nu terminase lucrarea şi terenul fugea la vale cu tot cu şosea, cum fuge şi acum. A lucrat la drumul naţional Botoşani – Ştefăneşti, zona Stăuceni, iar acum drumul s-a rupt şi se duce la vale. Lucrează la drumul judeţean Dorohoi – Loturi – Ibăneşti, iar lucrarea suferă. Firma Codin are tristul renume că pe unde lucrează, drumurile îşi pun coada pe spinare şi o iau la vale. N-a păţit şi nu va păţi ceva, pentru că întotdeauna patronul a ştiut să-şi procure umbrela politică care să-l pună la adăpost de orice neplăcere.
Fiind candidat în Colegiul Flămânzi, deputatul PDL Radu Drăguş a ajuns şi pe la Călăraşi, comună pe unde n-a prea călcat la viaţa sa. Cum se întâmplă cu majoritatea politicienilor care ajung într-o comună, şi Drăguş a luat de bune toate informaţiile pe care i le-a servit pe tavă şeful organizaţiei locale PDL, fostul primar Zelinschi, acuzat la rându-i că s-a înfruptat din banii publici, motiv pentru care localnicii nu l-au mai ales. Iar fostul primar a reclamat-o la Drăguş pe primăriţa actuală, Olga Vrajotis, cum că a efectuat cheltuieli fără a avea cadrul legal. Iar Drăguş a tăvălit-o în conferinţa de presă de la Botoşani.
Numai că deputatul, dacă ar fi trecut prin Călăraşi când primar era omul din partidul său, ar fi putut vedea o primărie zoioasă, cu miros de mucegai, cu pereţii coşcoviţi, cu podelele slinoase. Acum primăria arată ca o mică bijuterie, rod al muncii actualei primăriţe. Este o carte de vizită onorabilă pentru comună, iar critica deputatului, vădit electorală, va avea drept rezultat votul lui Zelinschi şi nevastă-sa Ana, dacă nu cumva vor vota şi ei cu PNL, pentru că prin comună se zvoneşte că familia fostului primar a bătut palma cu liberalul Florin Ţurcanu.
Iar dacă „Drăguş este îngrijorat de cum lucrează primăriţa de la Călăraşi”, comentatorii l-au sancţionat în fel şi chip. Din „Călăraşi” a fost întrebat: „Măi, Drăguş, ia spune tu, în Parlament, în afara faptului că te-ai îngrăşat ca un....şi ai încasat 150 milioane lunar, ce-ai mai făcut?” Ce-a făcut ne va spune acum, în calitate de candidat, pentru a ne convinge să-l mai votăm odată.
Editorialul „Egoism social, sau cei 322 + Băsescu” l-a îndemnat la meditaţie pe „Gânditor”, care a comentat speculativ: „Pe scurt pomeni electorale la grămadă. Totuşi, raţionamentul cu 323 nu ţine, când există o unanimitate în Parlament. Se fură din alocaţiile bugetare pentru cheltuieli de capital, pe întreaga economie 70% din sumele alocate. Să se fure 50% şi iacătă o soluţie şi Băsescu scapă de acuzaţia editorialistului. Eficienţa cheltuirii banului public o verifică Curtea de Conturi, la care se aude că va fi instalat VĂCĂROIU, care în timp ce era prim ministru a distrus prin credite acordate la comandă politică întregul sistem bancar neprivatizat. Băsescu e vinovat şi de asta? Nu-i îngeraş nici el, dar raţionamente de astea ne bagă în ceaţă alegătorii.”
O astfel de cugetare speculativă l-a antrenat în dispută pe „Logicianul”, care şi-a propus să ne socată din ceaţă: „De vreme ce Băsescu promulgă legea, nu-i cu nimic diferit de cei care au votat-o. De ce să fie ceaţă, când totul este clar ca lumina zilei. Sunt toţi nişte mincinoşi, în frunte cu beţivanul şi curvarul de Băsescu, un marinar depravat despre care încă nu ştim multe lucruri mizere din viaţa sa. La Suceava, la Aeroport, lucrează un coleg de clasă de-al lui Băsescu. Staţi de vorbă cu el şi o să vă îngroziţi ce vă va povesti.” Interesantă informaţia cu fostul coleg al lui Băsescu. Poate că s-ar merita să-l contactăm. Vom vedea! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul, munca şi nemunca
Botoşanii – trei zile gazda unui eveniment masonic de grad zero
De ce candidez?!
Preşedintele Ţâbuleac este „încrezut, redus şi nesimţit”
locuitorii comunei Vorona au făcut scut uman în faţa maşinilor de mare tonaj şeful judeţului nu a vrut să dea ochii cu protestatarii de la Vorona
Pomana electorală la încălzire creează nedreptăţi
Pinalti salvat din mâna suporterilor de primarul Cătălin Flutur
Consilierul prefectului îşi face imagine electorală folosind instituţia
Flutur mai speră să aducă bani europeni
Accident pe zebră
Avem mai puţini şomeri, după ce o parte au fugit din ţară
Ţiprigan va aplica deviza muschetarilor: „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul”
De „Ziua Educatorului” doar felicitări, fără agape
Teribilul infractor minor Aron a prădat şi maşina vicelui Ţurcanu
Baban se consideră parlamentar şi politician profesionist
Ca să nu se interpreteze!
Comunicat de presă
Aşa arată noile permise auto
Horoscop
Surpriza fiului şantajist
Democraţia bâtei
Ioan Rotundu
Fermierii ameninţă că-l vor pricopsi pe prefect c-o întreagă turmă de animale
Deşi câştigă bine, finanţiştii vor salarii şi mai barosane
Copiii de la ţară nu sunt atraşi de învăţământul din oraş
Altă pacoste pe capul nostru: suferim de lipsa vitaminelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog