Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6229
De la 07 Ianuarie 2003
122866296

Comentariul comentariilor (CCXLIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 17 November 2008, 23:00
Stă în firea noastră să complicăm lucrurile simple şi să simplificăm într-un mod neaşteptat lucruri complicate. De exemplu, un lucru complicat considerat de japonezi este cartuşul de cerneală de la imprimantă, pe care-l consideră de unică folosinţă. S-au înşelat amarnic. Au aflat de la români că „unica lor folosinţă” este reîncărcabilă de cel puţin 4 – 5 ori, adică până se uzează capul. Un lucru simpli până acum a fost modul de evaluare a muncii celor de la catedră. Dintr-o dată guvernanţilor le-a căşunat că simplitatea nu-i defel atrăgătoare, aşa că au conceput o lege cu criterii de evaluare atât de complexe, că nici cei care au gândit acest mecanism nu-l mai pricep.
„În aprecierea muncii profesorilor s-a găsit calea cea mai complicată” iar „Marian a comentat extrem de simplu şi convingător: „Cum să fie bună o astfel de măsură? Ce, eu mă duc să stabilesc salariul altuia? În învăţământ se lucrează in sistem lohn, adică cu materialul clientului! Dacă materialul nu e bun, ce vină are profesorul?” Dacă această lege se va aplica, vom ajunge ceea ce-am mai fost. Cadrele didactice, din nevoia de a realiza anumiţi indicatori de calitate a cunoştinţelor asimilate de elevi, nu vor mai lăsa repetenţi. Am mai trăit o astfel de perioadă, în care prof. Mircea Dănuţă, fiind la catedra de matematică a Liceului industrial Botoşani, le recomanda elevilor proşti bâtă, pentru a nu-i lăsa repetenţi şi a fi criticat în Consiliul profesoral şi la Inspectorat, le spunea: „Mă, înalt eşti, prost eşti, de ce nu te duci la şcoala de miliţieni şi-ţi pierzi timpul prin acest liceu!” Mulţi l-au ascultat, iar acum sunt poliţişti prin judeţ, cu multă experienţă în munca de miliţian.
Cineva le-a şoptit celor din PSD şi PNL că joi spre vineri noaptea, echipe ale PDL au cernut oraşul Botoşani şi au furat peste zece bannere ale lui Liviu Conţac, başca zeci de afişe cu candidaţii PSD şi PNL. Vineri dimineaţă Liviu Conţac, Gabriel Oprişanu, Gheorghe Ciubotaru s-au adunat în jurul sediului PDL pentru a descoperi dovezile distrugerii. Aşa s-a născut articolul „Sediul PD-L Botoşani păzit mai ceva ca Palatul Parlamentului”, comentat şi răscomentat de către cititorii deveniţi suporterii uneia din părţile implicate în scandal. Dincolo de patimile politice, rămân însă reacţiile ciudate ale autorităţilor.
Deşi informaţi că în sediul PDL sunt depozitate materiale de propagandă ale PSD şi PNL distruse, nimeni de la Poliţie n-a considerat să facă o vizită la faţa locului. Şi mai ciudat, poliţiştii care au luat act de cele întâmplate au recurs la o şiretenie descalificantă profesional pentru ei. L-au chemat pe Liviu Conţac şi alţii la sediul IJP, chipurile pentru a da relaţii, încercând astfel să-i îndepărteze de sediul PDL, ca portocalii să scape de materialele devenite probe împotriva acţiunii lor infracţionale. Cei din PSD şi PNL s-au n-au căzut în capcană, iar pedeliştii au intrat în panică. Un tânăr şi-a înfăşurat unul din bannere în jurul corpului, dar la ieşire a fost descoperit şi fotografiat, filmat, intervievat. Mai mult, redactorul şef de la Somax, Adrian Sorodoc a filmat prin geam interiorul unei camere din sediul PDL, unde se puteau vedea bannerele şi afişele PSD şi PNL distruse. Văzându-se filmaţi, cei din PDL au început să ardă probele. Liviu Conţac s-a urcat pe acoperiş să înăbuşe focul, prin blocarea ieşirii fumului spre exterior.
Procurorii au refuzat şi ei să se implice, să ceară mandat de percheziţie a sediului PDL. Ştiţi cum s-a sfârşit totul? Sâmbătă şi duminică, în mod subit, la cei din mass media au dispărut toate filmele realizate la faţa locului, toate fotografiile care parţial au fost şi difuzate. În schimb, toţi reporterii prezenţi la faţa locului au preluat varianta oferită de PDL în Comunicatul de presă, despre care s-a spus că-i un fals mai mult decât grosolan. Iar ca o cireaşă pe tortul celor din PSD şi PNL, cei din PDL le-au conceput şi câte o plângere penală. Ca să le fie de învăţătură de minte!
Eu ce să mai comentez? Aş avea ce, dar nu mă pot război de unul singur cu toată lumea bună a presei locale, care una au văzut şi alta le-a fost motivaţia să scrie. Un singur reproş am de făcut celor din presă, şi mă refer la cei care s-au format ziarişti la Jurnalul: Aţi văzut la mine aşa ceva, v-am învăţat eu vreodată să vă vindeţi conştiinţa, v-am cerut eu vreodată să scrieţi altceva decât a-ţi văzut sau a fost realitatea? Eu ştiu că v-am ferit cât am putut ca să nu vă umiliţi, pentru că cel care azi vă dă banul, mâine vă va considera cârpa lui de şters pantofii. Credibilitatea în ceea ce scrii, respectul social nu se câştigă aşa.
E.ON a ţinut să ne remită spre publicare un Comunicat de presă intitulat „Referitor la acordarea de despăgubiri pentru aparatura electrocasnică deteriorată”. Condiţiile de despăgubire sunt atât de restrictive că, citindu-le, un cititor a exclamat: „Luaţi-vă adio de la despăgubiri! Cred că nici măcar 1% dintre păgubiţi nu îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de altfel prin contractul de furnizare! Dealtfel clauze corecte, cu excepţia celor a căror îndeplinire este constatată de către...EON. Ce părere au "străjerii" despre ele?” Votaţi-l pe „Străjer” să ajungă deputat, după care să-l întrebăm.
Şi pentru că tot veni vorba de Gheorghe Ciubotaru, am a da un răspuns autorului ce-a semnat acest comentariu: „Dom Rotundu, da când îl făceaţi cu ou şi cu oţet pe Gelu aţi uitat sau dacă plăteşte e deodată bun şi frumos, nu mai este bandit şi escroc?” Eu nu m-am dezis de cele scrise şi nici n-am s-o fac. Numai că, aşa cum am precizat, personalitatea unui om este o sumă de manifestări pozitive şi negative. În raport cu personalitatea celorlalţi candidaţi, unele trăsături negative ale caracterului lui Ciubotaru devin pozitive. La acestea să le adăugăm şi pe cele pozitive cu adevărat, căci are.
Prin ceea ce am scris în articolul la care comentatorul face referire, n-am făcut decât să evidenţiez nişte realităţi existente într-un context dat. Alegătorii să pună în balanţă faptele lui Ciubotaru din trecut şi cu cele de acum şi să decidă. Rămân la convingerea că dintre candidaţii de acum la parlamentare, Ciubotaru reprezintă pentru noi răul cel mai mic. În urma alegerilor din 30 noiembrie tot nouă parlamentari va avea judeţul. Dar contează mult şi cine vor fi aceştia. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Neocomuniştii în luptă pentru Parlamentul României
Margaret Thatcher, spionată de agenta KGB Cynthia Roberts
Explicaţii puerile ale Ambasadei SUA cu privire la vizita ofiţerului politic, în Harghita şi Covasna
Pachet de măsuri pentru copiii autişti
Sprijin financiar pentru agricultori, acordat din bugetul pe acest an
Anunţ sistare furnizare energie termică
Reclamaţie rezolvată mămos
Horoscop
Între sex şi curăţenie
Ajutaţi-l c-un loc de muncă!
De ce trage Boc cu urechea la... Stolojan!
Eu cu cine votez?
Cei dintr-o anumită televiziune sunt părtinitori şi foarte scumpi
Ţurcanu are probleme de campanie
el i-acuză de folosirea ajutoarelor de stat în folosul PDL
Face apel la părinţi să nu-şi mai lase copiii să facă servicii partidelor
Primăria Botoşani fruntaşă la marcarea monumentelor istorice
Panoul afişează, dar nici specialiştii nu înlege ce
Pas cu pas, s-a ajuns la final!
Niculiţă n-a fost învins, el trăieşte şi-i lider de sindicat incisiv
În Cipru se mănâncă bine şi se câştigă gras
dar numai de către anumite categorii profesionale
Trăind în planul artei pe sticlă, a uitat de salariile angajaţilor
Inechităţi în privinţa accesului la medicamentele cu preţ redus
Se va înmulţi numărul escrocilor italieni?
SJA a ieşit bine la controlul ministrului Nicolaescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog