Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13096
De la 07 Ianuarie 2003
80767696

Comentariul comentariilor (CLXL)

  • (Ioan Rotundu)
  • 14 September 2008, 23:00
Liderul de sindicat Marius Oroşanu a reacţionat la intenţia directorului general al Protecţiei Copilului, Angelia Curelariu, de a reduce din sporurile salariale ale angajaţilor. Pentru că „Oroşanu se dă la directoarea Curelariu”, reacţia sa a stârnit în rândul salariaţilor instituţiei aprobări, dar şi contestări. „Informatul” susţine că „Oroşanu este membru de frunte al PDL, aşa că tot ce se va întâmpla în continuare la această instituţie trebuie văzut numai prin prisma politicului. Apropo, ştiaţi că agricultoarea ratată Huţu s-a întors la Prietenia pentru a-şi continua opera de furat şi de dezastru? Domnul Ţurcanu ştie ? Şi ce zice?”
Vădit răutăcios, acest comentariu a fost combătut de către „Un angajat al DGSPC”, care îl pune pe Oroşanu într-o altă lumină: „Domnul Oroşanu se luptă pentru drepturile tuturor. Este omul potrivit la locul potrivit. Doamna directoare ar trebui să treacă prin pielea fiecărui angajat şi apoi să taie sporurile. Luni, copiii încep şcoala, noi când luăm salariile? De ce banii pentru tichete şi acel amărât spor s-au dat doar pentru lunile martie şi aprilie? Vreţi rapoarte zilnice, vreţi corectitudine! Fiţi corecţi cu plăţile şi atunci toţi angajaţii vor munci cu drag. Doamna director, în ochii cui vreţi să creşteţi, luându-ne acele sporuri?”
Şi de această dată au apărut comentarii conţinând cuvinte jignitoare şi insultătoare, dar n-au fost vizualizate. Este regretabil că aceste comentarii au fost postate din interiorul instituţiei, ceea ce demonstrează că sunt angajaţi care n-au ce căuta prin acele birouri, de vreme ce limbajul lor este suburban şi subcultural. Îmi imaginez cum dialoghează aceste persoane cu copiii aflaţi în asistenţă socială. Nu este normal ca din banii publici să fie plătite astfel de persoane. Poate că, pe lângă reducerile de salarii pe care şi le-a propus, directoarea Curelariu va efectua şi o evaluare a aptitudinilor şi capacităţii profesionale ale angajaţilor, curăţând instituţia de neaveniţi.
Social-democraţii au cerut „Demiterea lui Diaconu” din funcţia de director general al societăţii Termica. Solicitarea lor a venit pe fondul unei analize economice efectuate, analiză care a pus în evidenţă incapacitatea actualei conduceri a societăţii Termica de a gestiona problemele cu care se confruntă şi de a nu mai scumpi gigacaloria pentru a acoperi cheltuielile inoportune efectuate. „Gavrilă” completează tabloul dezastruos care reflectă activitatea societăţii: „Doamne, ce-i de făcut cu incompetentul ăsta? S-a mărit din nou preţul la gigacalorie, suntem pe locul 2 în ţară la preţul ăsta mare, vedeţi, domnule Rotundu cât este gigacaloria în alte judeţe, unii chiar au ieftinit-o, deci săracii de botoşăneni plătesc 2 milioane/gig, în condiţiile în care alte judeţe au preţul la jumătate sau mai puţin. Ăsta da management a la Flutur, poate şi bani în campanie de pe aici a luat, eu cred că acolo e o mafie portocalie şi cumetrii nenumărate.”
S-a găsit şi o coadă de topor, „Contabilitatea”, care contestă mărimea salarului lui Diaconu: „Peste două luni salariul lui Diaconu va ajunge la 10.000 lei în ritmul în care îi puneţi câte 1000 lei /lună la fiecare articol nou. Ar fi bine să aveţi şi dovezi înainte de a arunca cu cifre. Altfel nu se ştie.”
Comentatorule, poate că ar fi trebuit să fii mai atent la cele ce citeşti. Noi am fost îndeajuns de documentaţi în cele ce am scris. Reiau şi-ţi amintesc că salariul de 96.517 lei brut pe anul 2008 al directorului Diaconu este menţionat în Situaţia cheltuielilor cu salariile pe anul 2008, document oficial al societăţii Termica semnat de chiar directorul general Ioan Diaconu şi directorul economic Denisia Agapie, aflat în copie la redacţia noastră. Ce vrei mai mult ca dovadă?
Mai precizez, pentru cei care nu cunosc, că salariul lui Ion Diaconu este stabilit prin contractul de management şi se majorează numai cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Salariul n-are limită maximă, dar este condiţionat de realizarea indicatorilor economici stabiliţi prin acel contract de management. Până de curând, Consiliul de Administraţie al societăţii Termica a fost dominat de către membrii PRM. Acum îl domină portocalii. C-aşa-i prin Botoşani!
Multă dreptare are şi „Daniel”, care afirmă: „Cred că o societate cum este Termica nu e uşor de condus, indiferent cine ar fi manager.” Corect, nu este la îndemâna oricui să conducă această societate. Dar este în obligativitatea morală a primarului şi a consilierilor municipali să selecteze ca manager general o persoană capabilă şi să nu mai pună conducători selectaţi politic.
Mi-a plăcut şi comentariul semnat de „Vanessa”, unul mişto, vorba culturală a lui Iri Columbeanu: „Diaconu e un inginer pur sânge, un manager de mare calibru, colegul ideal, şeful pe care şi l-ar dori oricine, un om de mare omenie, cel mai mişto bărbat din târg şi speranţa politică a botoşănenilor. Comuniştii îi ştiu de frică, pentru ca îi dibuie la minut.” Ori această Vanessa are un dezvoltat simţ al ironiei, are aplecare spre pamflet, ori este o Ciociolină la scară botoşăneană. De-o fi una, de-o fi cealaltă a reuşit să stârnească rumoare, să incite… La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Birocraţia şi indolenţa îi ţine la uşa apartamentelor
Studenţii botoşăneni preferă să facă afaceri în prestări servicii
A încercat să se sinucidă pentru... banii de alocaţie
Buhăianu îşi sperie adversarii
el crede că merită un al doilea mandat de deputat
Prins cu pistolul... în sac
O nevăzătoare din Botoşani la Congresul Orbilor Esperantişti
Indicatoarele rutiere au mare lipici la hoţi
Eric Braeden a jucat tenis cu Ilie Năstase
Gaura Neagra a apărut în Galaxia noastră
cercetătorii sunt stupefiaţi
Horoscop
Isteţime pe probleme de sex
Visul lui Patriciu
Replica lui Iliescu
Cu păsărica goală... la Vacanţa Mare
Meşter care se pricepe la toate
„Steaua fără nume” rezistă!
Ioan Rotundu
Culmea prostiei la români
a luat credit de la bancă să cumpere un colier Bvlgari fals
Program Tele'M Botoşani luni, 15 septembrie
Birocraţia pune bolnavii internaţi la plata spitalizării
Tuberculoza nu iartă
Ţurcanu a pus gând rău producătorilor şi comercianţilor
De la anul, donatorii de sânge nu vor mai primi niciun fel de recompense
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă