Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20929
De la 07 Ianuarie 2003
122880996

Comentariul comentariilor (CLXXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 August 2008, 23:00
Unele firme furnizoare de servicii îşi exploatează angajaţii la sânge. Printre acestea regăsim băncile, firmele de telefonie dar şi firme de producţie, cum ar fi cele italiene de confecţii. Nu numai că Protecţia Consumatorului, Inspecţia Muncii nu prea-i apără pe angajaţi de abuzurile patronilor privind timpul şi condiţiile de lucru oferite, dar şi angajaţii, de frică să nu-şi piardă locul de muncă, nu reclamă abuzurile la care sunt supuşi decât numai dacă au părăsit firma angajatoare. În urma publicării de către noi a unei anchete intitulată „Dezvăluirile şocante ale unei românce care a lucrat în multinaţionala Orange România”, anchetă primită de la Grupul Urban Bucureşti, au fost postate mai multe comentarii.
L-am ales pe cel semnat „Giorgia”, pentru că redă mai bine situaţia de fond creată: „Cu siguranţă nu este nici primul şi nici ultimul caz! Cunosc destule persoane care au aceste situaţii dar nici una dintre ele nici nu se gândeşte să o facă publică şi cu atât mai puţin să dea în judecată firma respectivă. Din punct de vedere economic nici o persoană nu reuşeşte să facă faţă acestor firme! Lumea s-a obişnuit cu faptul că în România un proces este câştigat de cei cu bani şi nu de cei care au dreptate şi în plus nu există sindicate! Oameni buni, face-ţi sindicate şi încercaţi (pe cât posibil) un adevărat lider de sindicat care să vă reprezinte interesele voastre şi nu unul care se înmoaie când îi cere patronul sau unul care face pe-a liderul de sindicat pentru a-şi asigura un salar mai bun!” Corectă constatarea. Trebuie un lider de sindicat pregătit profesional şi bătăios, nu gen Ştefan Ţarcă şi Vasile Chiru, doi lideri cu şcoală profesională, foşti membri ai clasei muncitoare conducătoare, implicaţi politic până peste cap.
Florin Ţurcanu, dacă tot i-a pasat preşedintele Ţâbuleac responsabilitatea asupra instituţiei Protecţiei Copilului, a ieşit în teren să vadă cu ochii săi cum sunt gestionate treburile instituţiei şi cum muncesc angajaţii. Concluzia: „Ţurcanu nu-i de glumă. Andi Murariu şi-a pierdut şefia” La unitatea socială din Dersca, aflată sub şefia mult controversatului Andi Murariu, Ţurcanu a găsit prăpădul de pe pământ. Motiv pentru care a dispus schimbarea din funcţia de şef a lui Murariu. Un început promiţător, numai elanul lui Ţurcanu să nu se înmoaie, cum s-a întâmplat şi cu alţii.
Bucuros de măsura dispusă s-a arătat şi „Nedumeritul”, care nu s-a putut abţine să nu-l felicite pe autor: „Felicitări d-le Ţurcanul, vă pasă de Botoşani, de botoşăneni şi de banul public. De astfel de caractere puternice şi cinstite avem nevoie. Aceste calităţi se găsesc din ce în ce mai greu la oamenii politici.” Rolul lui Toma Necredinciosul, de această dată, l-a jucat „Ion”, care l-a înţepat pe Ţurcanu cu „Normal, o să cumpere de la o firma liberală, că doar vin alegerile şi-i nevoie mare de bani pentru prostit electoratul.” Dar electoratul de ce se lasă prostit?! Dacă acceptă să fie prostit, să se împace cu soarta hărăzită de cei care i-a prostit.
O femeie care a dat foc la miriştea de pe câmp a fost amendată de către jandarmi cu 3000 RON. Adică i-a luat mâncarea de la gura familiei pe cel puţin un an. Vina femeii este că şi-a cultivat pământul şi nu l-a lăsat pârloagă ca mulţi alţii. După ce-au nenorocit-o cu această amendă, precum în poveste cu găina care a ouat mărgica, jandarmii au cotcodăcit presei isprava lor printr-un comunicat. Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale sunt pentru ţărani o practică milenară, dar şi o metodă de a reface puterea de producţie a pământului.
Dacă un tâmpit de prin U.E., care n-a văzut la viaţa lui cum se cultivă pământul în regim natural, fără a cultiva plante modificate genetic şi asistate chimical la creştere, a decis o măsură total anapoda şi păgubitoare sănătăţii noastre, s-au găsit pe la noi şi mai mulţi tâmpiţi care s-o aplice. Pentru că prin alte ţări, după cum ne explică „0101”, care a citit cu atenţie „Sancţionată contravenţional cu 3000 ron”, practica este alta, tot europeană dar trecută prin filtrul neuronilor şi nu aplicată jandarmerieşte: „Am văzut în Ungaria, lângă autostradă, la 20 m, o mirişte incendiată, fără supraveghere, fără asistenţă, fără pompieri, fără observatori.....de ce acolo se poate şi la noi nu? Cred că cei ce au emis "reglementarea în vigoare" ca sa fie aplicată de "organele competente" habar n-au de agricultură şi care e rolul incendierii.”
Din nou sunt nevoit să revin asupra persoanei Ţurcanu. Acesta, în urma familiarizării cu problemele instituţiei Protecţiei Copilului a observat că salariile sunt cam mărişoare pentru unii angajaţi, care mai mult se fac că muncesc. Aşa că „Ţurcanu va umbla la salariilor celor de la Protecţia Copiilor”, iar declararea publică a intenţiei sale i-a revoltat pe cei vizaţi, care au sărit să-şi apere privilegiile.
Un „Anonim” l-a atacat: „Ţurcanu aşa vede de repede salariile la alţi salariaţi, dar pe a lui nu se vede că i-a aşa de mulţi bani de pomană de la stat şi nu face nimic, umblă numai unde vrea el, consumă benzina unităţii şi face naveta la serviciu cu maşina CJB. Ce credeţi, este normal ? Mai sunt şi altele fapte pe care le face Ţurcanu, dar le voi spune altă dată.” În funcţia de vicepreşedinte, Ţurcanu a ajuns prin a fi ales şi nu angajat- În spatele lui se află voturile a mii de botoşăneni. Aceştia sunt în măsură să-l judece, peste patru ani, sau când le va cere votul şi cu alt prilej. Până atunci stă în puterea sa să facă ordine la Protecţia Copilului, o instituţie unde de ani şi ani salariaţii au făcut ce-au vrut ei. Acum, când sunt întrebaţi asupra muncii prestate şi a calităţii acesteia, ţipă din gură de şarpe. Să ţipe, dar Ţurcanu să continue a face ordine, că pentru asta a fost ales. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doar 30% din creanţe sunt recuperate de Fisc
Desemnat şef al CJ, Ţurcanu îi va scutura niţel pe cei de la Drumuri şi Apa Grup
Alte patru blocuri vor fi reabilitate termic
Şi-a înşelat concubinul cu care trăia de 13 ani
Minorii din detenţie au luat contact cu cele sfinte
Copil de 8 luni înecat în dejecţii de animale
Şcolile, raiul corupţiei, incompetenţei şi neputinţei
Ioan Rotundu
Rockerii botoşăneni neagă pactele încheiate cu Satan
Pentru a-şi îndeplini planul, Poliţia ne amendează din birou
furt de date personale la Poliţia Românăo profesoară din Timişoara amendată la….Bucureşti
Noi farse ale lui Gabi Jugaru
„Românii, chiar dacă sunt cetăţeni europeni, vor trebui să se supună unor cerinţe”
Occidentul cântă placa Moscovei din cazul Kosovo
„Şi prin tăcere suntem vinovaţi. Noi nu uităm”
Dreptul moral
Ce cred liderii politici de la Chişinău de criza provocată de Rusia în Caucaz
Lavrov aduce iar în actualitate planul de federalizare a Basarabiei
” Şi ce dacă mă reclami la OPC, până vin ei, schimb preţul!”
consumator strivit la Altex
Program Tele'M Botoşani joi, 28 august
Reacţia prostituatei
Horoscop
Guvernul mai întâi numără, după care le va plăti şi salariile
După 20 de ani de pauză, a apărut un caz de tetanos
Pensia se majorează, dar pe etape
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog