Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19578
De la 07 Ianuarie 2003
122905227

Comentariul comentariilor (CVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 May 2008, 23:00
Respectând tradiţia înaintaşilor, tradiţie care s-a născut înainte de 1900, primarul Cătălin Flutur a ţinut ca de Ziua Oraşului Botoşani să se adreseze comunităţii cu un mesaj. Este un gest protocolar care nu trebuie să lipsească din ustensilele de lucru ale nici unui ales, dacă acesta ţine cât de cât să-şi respecte alegătorii. În acest an „Mesajul primarului Flutur către botoşănenii de oriunde” a apărut publicat pe site-ul Jurnalului Online. Din nefericire, faptul că ne aflam în apropiata campanie a alegerilor locale, cititorii au deturnat semnificaţia de gest protocolar al mesajului într-un mijloc de luptă politică.
Pentru că mesajul trebuie respectat, ca act protocolar în sine, iar răfuielile politice să fie exprimate în alt context decât cel al sărbătorii dedicată oraşului, o să reproduc numai comentariile care respectă regula jocului. „JE SUIS” a răspuns cu „D-le. primar, fie ca această zi de sărbătoare să vă aducă si dv., bucurii, sănătate şi toate cele bune. Marea majoritate a populaţiei oraşului apreciază ceia ce aţi făcut şi ce veţi face pe viitor în această urbe. La final: La mulţi ani d-le PRIMAR, şi vouă BOTOŞĂNENI , ORIUNDE VĂ AFLAŢI!” În aceeaşi notă a comentat şi „Aristide”, considerând că „Gestul primarului este unul mde curtoazie faţă de noi, unul protocolar şi aşa trebuie procedat în faţa unui asemenea eveniment. Îi mulţumesc pentru urare şi-i doresc sănătate. De criticat, îl vor critica contracandidaţii săi, dar nu se cade astăzi. Buna educaţie nu ne permite ca atunci când cineva ne face o urare, noi să-l împroşcăm cu noroi. La mulţi ani, domnule primar!”
Primarul Flutur a anunţa că „Parcul „Mihai Eminescu” va fi reabilitat în două etape” iar „Andrei” consideră „Bune intenţiile. Să sperăm că se vor ţine de treabă şi o să avem un parc de care să ne mândrim. Spor la treabă!” Nu la fel a primit veste şi „Luk”, care are propria sa percepţie despre faptele primarului: „Nu mă miră avalanşa de idei acum în preajma alegerilor. De mult se poartă aceste mesaje. Poate nu ştiţi că Botoşaniul este în fruntea ţării la lipsa spaţiilor verzi. Lasă că facem mall-ul în centrul oraşului. Cum de îşi permite Prisăcaru oare să blocheze cu utilaje str Griviţa pe un sens sau să blocheze de tot str. Luchian? Are concursul marelui Flutur?”
Până acum primarul Flutur era criticat că nu aduce în Botoşani nici un investitor care să ridice un mall. Acum, că l-a adus, este criticat. În ce priveşte locul unde este amplasat, nu Flutur l-a stabilit. Prisăcaru a cumpărat terenul de la Pamfil Rotaru şi alţi proprietari. Dacă cineva are vre-o neclaritate, să-l întrebe pe Egner, căci el a fost primarul care l-a împroprietărit pe Rotaru şi alţii cu acel teren, deşi legea prevede altfel.
Pentru că preşedintele „Conţac găseşte leac simplu pentru boli complicate”, cei care nu-l agreează ca politician şi întreprinzător local l-au înţepat. „Boilerul cu lemne” este un astfel de comentator: „Unde sunt proiectele (în curs/finalizate), ptr aducţiuni de apă/staţii epurare din rural? Va veni moş Vasile de la Santa Mare cu autobuzul la Botşeni să se spele la baia lui nea Conţac? Gospodarii din rural şi-au făcut fântână cu hidrofor, apa intră în boilerul cu lemne, şi uite aşa au şi apa caldă! Şi ce culoare trebuie să aibă aburul de la baia comunală, cumva trandafiriu? Morala "Nu aburiţi boborul cu televizorul!"
Răutatea comentatorului este evidentă. Preşedintele Conţac are dreptate în privinţa redării în folosinţă a băii comunale. Este o necesitate socială de prim rang. Sunt mulţi botoşănenii care aşteaptă ca cineva să rezolve şi problema băii comunale. Realist, „Alegator” i-a dat cezarului ce i se cuvine: „Conţac este un om practic şi cu simţul datoriei. Ce atâta vorbărie?! Botoşaniul a avut întotdeauna baie comunală, iar acum am ajuns de râsul curcilor pentru că nici măcar o baie comunală nu suntem în stare să administrăm. Bine că avem Pietonale şi zone de agrement. Dacă acestea sunt priorităţile atunci...aşa ne trebuie!” Şi o altă părere: „Domnule Conţac, baia asta trebuie să funcţioneze, că nu vor hoţii de la Apa Grup e altceva, ăştia ar vinde-o şi pe mama lor pentru ciubuc, în frunte cu Lozneanu, vă rugăm faceţi ceva pentru această baie ca să meargă, nu cred că este botoşănean să nu fi fost vreodată la baia asta, este şi sănătos aburul de la baie, iar preturile erau pe măsura sărăciei noastre.”
Sunt pentru redarea în funcţiune a băii publice, mai ales dacă vor fi posibile şi băile cu abur. Numai că trebuie avut multă grijă ca baia să nu încapă pe mâna unui investitor care s-o transforme într-un mijloc de îmbogăţire rapidă pe seama cetăţeanului de rând. Neavând vreun concurent, baia poate fi lesne transformată într-o sursă de câştig extrem de profitabilă. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PNG-ul şi-a lansat candidaţii în sărăcie şi anonimat
o adunătură de refulaţi politici din alte partide
Lupta dintre doi cavaleri şi-o domniţă
Ioan Rotundu
246 de botoşăneni au cules date statistice din agricultură
Vântul „şomează” la Bucecea
Gura păcătosului Egner adevăruri din epoca sa rosteşte
Ba al meu e cel mai bun!
Toată forţa sa politică stă în puterea ameninţărilor
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Program Tele'M Botoşani luni, 5 MAI
Angajăm primar!
Botoşanii – gazda unei concurs naţional de limba română
Festivalul Mieilor
Horoscop
Replica nevestei
Are bani şi vrea relaţii intime
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog