Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8024 lei
1 USD = 4.4395 lei


Număr accesări
Astăzi:
6120
De la 07 Ianuarie 2003
74035461

Comentariul comentariilor (CXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 May 2008, 23:00
Pentru că „Dorohoienii au început să se dezmeticească” în privinţa viitorului primar, cozile de topor ale unui partid sau altul au atacat virulent şansa candidatului despre care s-a făcut referire în articol, apărându-l în acelaşi timp pe actualul primar Sergiu Lungu, pe care dorohoienii îl vorbesc numai de rău. Pentru început voi reproduce câteva comentarii favorabile personajului nostru. „Omul din Dorohoi” a clamat lozincar: „Jos Lungu....jos impostura, jos mafia, Lungu a fost un jefuitor al banului public ....oricine e mult mai bun decât acest Lungu, dacă omul acesta, Alexandrescu a reuşit să strângă atâţia oameni....hai să îl votăm dragi dorohoieni.” Un al susţinător, „Ueeu”, nu se arată mirat de candidatura tânărului inginer social-democrat: „Nu mă miră faptul că dl. Doru Alexandrescu a reuşit aşa ceva, am lucrat ani buni cu fratele domniei sale Gh. Alexandrescu, om de aceeaşi factură, lucrează în prezent la o firmă privată, dar e păcat că astfel de oameni nu-şi găsesc loc pentru astfel de funcţii. Prietenii ştiu de ce! Nu sunt un fan PSD-ist, dar sper că omul Doru Alexandrescu să câştige!”
Să-i mai dăm cuvântul şi „Dorohoianului”, care a ţinut să remarce: „Nu este un articol de campanie publicitară, ci unul care a spus adevărul. Noi, dorohoienii, ne-am cam săturat de primari ca Gherasim şi Lungu. Vrem un primar tânăr şi care ştie ce vrea. Nu ne interesează culoarea lui politică ci capacitatea de a şti să administreze oraşul.”
De partea cealaltă a baricadei, criticile au curs din belşug. „Anonim” i-a reproşat proaspătului candidat PSD la Primăria Dorohoi: „Alexandrescu a fost în conducerea Primăriei Dorohoi 8 (opt) ani. Ce a făcut? Zero barat! Trebuia să se lupte cu Lungu, nu să stea ca un papiţoi. Banii (salariul şi altele) au fost buni. Dacă DSP-ul i-a luat obiectul muncii, să dea înapoi banii de salariu, pentru că nu-i merită.”
O replică dată unui comentator de către un altul: „Culmea, am fost la spectacol. În afară de latura artistică a întâlnirii, m-au cam lăsat rece celelalte cuvântări. Cei 5000 de dorohoieni nu au venit pentru Alexandrescu, au venit pentru spectacol. Noroc cu alegerile, avem circ gratis şi spectacole tot la fel. Cred că cei mai mulţi nici nu ştiau ce partid politic a oferit acest spectacol. De acord cu "ghe" îl votam pe Alexandrescu, avem Gherasim 2.”
Pentru echilibrul disputei, să mai redăm şi acest comentariu: „În primul rând nu au fost 5000 de oameni acolo, ci o mie şi ceva, maxim 2000. În al doilea rând, de ce să-l votam pe Alexandrescu? Ce a făcut el pentru oraş în acest timp? Ce bani a adus în oraş în aceşti 4 ani? 0 !!! Nimic. Doar pesedişti comentează pe aici... trebuie să judecăm la rece. Ce a făcut Alexandrescu, ce a făcut Clim, ce a făcut Lungu. Vb după alegeri.” După alegeri o să vorbiţi iar în gol patru ani de zile. Acum trebuie purtată disputa şi hotărât numele viitorului primar. De 18 ani de zile Dorohoiul n-a avut parte de un primar reprezentativ. Dacă nici de această dată electoratul nu va reuşi să facă o alegere pe măsura nevoilor municipiului, atunci comunitatea din această localitate îşi merită soarta de a trăi din rău în mai rău.
Deputatul liberal „Câmpanu îşi cere scuze în numele altora”. El consideră campania electorală promovată de PD-L ca fiind una agresivă şi jignitoare la adresa botoşănenilor, motiv pentru care şi-a cerut scuze în numele „portocaliilor”. Firesc, gestul este tot unul electoral, iar „Galben” a remarcat sarcastic: „Iar dacă va intra galbenul la putere, vor veni gălbejiţii de chinezi să muncească în ROMANIA (inclusiv în Sănătate)?” Chinezii vin să muncească pentru interesul lor, nu al nostru. Dacă românii ar avea măcar jumătate din cheful de muncă al chinezilor, astăzi România ar fi fost departe din punct de vedere al prosperităţii.
Mai evidenţiem că „Ce lui Oprişanu nu-i place, Huţuleac îi face”. Şi ce-i face medicul Huţuleac? Acordă consultaţii medicale gratuite, ajută pacienţii, totul în scop electoral şi în favoarea PD-L. Ori, şeful Sănătăţii botoşănene este liberal şi se simte ofensat că în propria sa curte sunt medici care îl înfruntă. „Pacientul” a sărit în apărarea medicului Huţuleac: „Şi care îi treaba dl Oprişanu cu aceste practicii, sau simţi că în cel mai scurt timp trebuie să laşi loc la alţii. Oare nu vă este ruşine cu privire la doctoriţa Bontaş, Mimor şi alţii. De ruşine trebuie să aplicaţi metoda struţului.” Lupta politică nu include şi manifestările ruşinoase, doar cele tupeiste. Privilegiile obţinute de pe urma funcţiilor politice sunt atât de atrăgătoare, că nimic din ce-i uman şi civilizat nu mai contează când vine vorba de a fi păstrate. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cu baxul de bere furat, ieşit la plimbare
În premieră la Tiraspol proteste împotriva regimului lui Smirnov
Sârma ghimpată a lui Voronin rămâne pe Prut
Controale la frontiera austriacă
Încă un distrugător de panouri electorale
La cules de trandafiri… aducători de amenzi
Campanie împotriva traficului de persoane… la penitenciar
Muniţie descoperită la un depozit de fier vechi
Şi-a înscris în palmaresul juridic încă două procese
Este revelaţia social-democraţiei
Noutăţi de la „Vivat Veselia”
Prezervativele buclucaşe
Horoscop
Program Tele'M Botoşani joi, 22 mai
Sunt tineri şi vor să vă facă curtea un paradis
Congres Anual de Geografie la Botoşani
Obştea Dracşani a primit încă o ofertă
Omul care stă cu ochii pe buletinele de vot
Liberalii botoşăneni vor să dea şi ei bani la Biserici
Condacia şi Victor Construct se vor înfrupta din banii pentru centrul vechi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă